Till eftermiddagsfika en dag..



Är en vanlig muffinssmet med en bärkompott i mitten.

Till toppingen så tog jag choklad, grädde och couintreu (tror jag det stavas). Lät det koka upp och sen svalna. Sen vispade jag upp det till ett fluff och spritsade på. Sen är det lite apelsinchoklad ovanpå...

För delen att jobba som jag gör är att jag får göra det som jag ycker om även på jobbet =)
Till förmiddagsfika en dag fick det bli dessa:



Återigen ett vanligt muffinsrecept med lite extra vanilj i. Sen strödde jag svartvinbär ovanpå precis innan gräddningen.
Hallontäcket är mixade hallon med florsocker.
Vi blev bjudna på middag så jag tod med dessa som en liten gåva...


Det är vanliga morotsmuffins med creamcheesefrosting, blommor och blad i SP.


Så här såg provtårtan ut som jag gjorde till Malin o Raschma...

Receptet på chokladbotten:

200 g choklad

180 g smör

2 dl kaffe

4 ägg

2 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme, tillsätt kaffet. Vispa ägg och socker en ganska lång stund, blanda mjöl och bakpulver. Smöra och bröa en form, med avtagbara kanter, med kokos. Rör samman ingredienserna och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. (Ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kommer ut.).




En av mina äldsta och närmsta vänner gifte sig i helgen. En mycket fin dag och kväll med god mat och ett underbart brudpar!!



Här är tårtorna färdiga hemma. Det är choklad bottnar med en chokladtyffel emellan med hallon i samt täckt med en operaglasyr.

tårtan på plats i festlokalen!
Liten närbild på rosorna!

Slut resultatet!








Vill tacka för att jag fick chansen att göra denna tårta till min underbara vän!!


Ber ännu en gång om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men det blir så med min mobil..

lite ljusa frallor:

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 msk honung
ca 12 dl mjöl

Låt jästen lösas upp, tillsätt övriga ingredienser! Låt jäsa 30 min, baka ut, låt jäsa 30 min. Grädda i ca 15 min i 190 grader..


Här har jag gjort lite mellanmål till tjejerna, det är vaniljyoghurt mixade med blåbär som jag sen fryst in i silikonformar. Lite yoghurt"glass" som mellis är väl inte dumt!!

Min äldsta tjej har haft svårt i sommar att få i sig mat när det varit så varmt så detta blev ett experiment som slog väl ut!


En liten snabb saamlingsbild på lite cupcakes som jag hade med mig när min mamma fyllde år!


Gjorde denna på jobbet till en grupp som skulle ha emk... (alltså eftermiddagsfika)

Recept:
2 dl socker
2 dl mjöl
100 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
vinbär efter smak

(på bilden är det 4 dubbelsats för att kunna göra ett helt bleck)


Recept:
2,5 dl vatten
25 g jäst
500 g mjöl
lite salt
2 msk socker
2 msk olja
lite hackade örter

1. Lös upp jästen i vatten
2. Tillsätt övriga ingrdienser, låt jäsa 30 min
3. Rulla smala längder, låt jäsa 20 min
4. grädda i 175 grader i ca 20-30 min

(På bilden har jag penslat dem med lite örtolja och haft lite flingsalt på)

Receptet ovan är för rätt många grissini så man kan lätt halvera det =)


Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliten men den är tagen med mobilen på jobbet där denna tårta tillverkades!

En arbetskamrat fyllde år så denna blev beställd av de andra arbetskamraterna =)
Den är gjord på chokladbottnar, fylld med en apelsinchokladcreme samt äppelmos, täckt med grädde och sen marsipan...


De är båda fyllda med ljusa bottnar, rabarberkompott, färska jordgubbar samt en daimcreme, täckta med grädde och sen marsipan... Var enklare än jag hade tänkt mig =)


25 g jäst
1 lite kallt vatten
2 msk olja
lite ljus sirap
Mjöl - manitoba cream
Ost

Låt jästen lösas upp i vatten, tillsätt lite sirap samt oljan. Tillsätt lite riven ost. Tillsätt mjöl tills det blir en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 4 tim. Baka ut i längder, låt jäsa till dubbel storlek...
Grädda 5 min på 225 grader, sänk sen temperaturen till 190 grader och grädda klart (ca 20-30 min)


Det här är också morotsmuffins (recept nedan)  bara i andra formar och dekorationer. När jasf fyllde år så fick jag MÄNGDER med muffinsformar så nu testas det =)


Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg
50 g smör
3 dl mjöl
1 tsk vanilj
2 tsk bakpulver

3 äpplen, skivade vända i kanel och socker

1. Rör samman alla ingredienser till smeten
2. Häll upp i formar
3. stoppa ner några skivor äpple i varje form
4. Grädda i ca 10 min i 190 grader

Frostingen är en vanlig creamcheese:
100 g smör
1 pkt färskost
2 dl florsocker
lite vaniljessens


Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
1 tsk vanikjsocker
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
ca 4 dl mjöl
2 rivna morötter

1. Blanda ihop allt i en bunke
2. Fyll upp formar, grädda i ca 10 min i 195 grader

Frosting:
200 g smör
1 pkt färskost
lite vaniljessens
ca 2 dl florsocker

1. Vispa florsocker och smör fluffigt
2. Tillsätt vaniljen och osten

Dekorationerna:
De vita är sp som jag skurit i remsor och sen virat om sugrör.


Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 dl hackad choklad
0,5 dl korinter

Blanda samman mjöl, socker och margarin. Rulla till längder och tryck lite lätt på dem.
Grädda i 175 grader i ca 10 min, skär dem lite på snedden direkt när du plockat ut dem.


Det är blåbärsmuffins delade på två med hasselnötsmousse emellan och sen täckta med en operaglasyr samt en blomma i sp.



Ingredienser:
5 1/3 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 dl hackad choklad
Saften från en halv apelsin
Rivet skal från en apelsin

Blanda samman ingrdienserna. Rulla till längder och låt vila i kylen ca 30 min. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor.
Grädda i 175 grader i ca 10 min.


Chokladbotten med en chokladfyllning med hallon, täckt med grädde samt vit marsipan. Blommor, blad och fjäril i sugarpaste, texten i marsipan.



tyvärr är tårtan svettig då det var så otroligt varmt ute då fotot skulle tas!
Innehåller chokladbottnar, rabarberkompott, tobleronecreme täckt med grädde och sen marsipan.


Kokade lite saft på vinbär och just sånt här tycker jag är svårt att ge recept på då jag inte har något.
Jag tar lite vinbär och vatten och kokar upp. tillsätter socker efter smak...


Ingredienser:
1 liter mjölk
600 g smör
2 dl socker
kardemumma efter smak
2 pkt jäst
mjöl tills det blir en smidig deg
en nypa salt

Fyllning:
Skalade hackade äpplen
Lite smör och socker och kanel till stekning
Lite smör att bre på degen

1. Smält smöret
2. Tillsätt mjölken och låt det bli ca 35 grader
3. Häll det över jästen, sockret och kardemumman
4. Tillsätt mjölet och sist saltet
5. låt jäsa ca 40 min
6. Skala och hacka äpplena
7. Fräs dem i lite smör och kanel och socker. låt svalna
8. Baka ut degen, bred på smör och sen fyllningen.
9. Lägg i formar, låt jäsa ca 30 min, pensla med ägg och vatten och pärlsocker
10 Grödda i 225 grader i ca 10 min


Ingredienser

2ägg
2 dl socker
3 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilsocker
0,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
50 g smör rums temp

Rör samman alla torra ingrdienser i en skål och alla "blöta" i en annan.
Rör sen samman allt.
Häll upp i formar
grädda i ca 13 min i 175 grader


de här tårtorna är från Johans 30 års fest


Alla dessa klänningar är gjorda i choklad! Så häftigt! Vi var på chokladmässan i sthlm!


Ingredienser:
200 g smör
2 tsk vanilsocker
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl hackad choklad
1 tsk kardemumma

blanda samman alla ingredienser
Rulla till längder,låt stå i kylen en timme, skiva och grädda i 175 grader i ca 10 min


Ingredienser

 

200 g choklad

180 g smör

4 ägg

2 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme, tillsätt. Vispa ägg och socker en ganska lång stund, blanda mjöl och bakpulver. Smöra och bröa en form, med avtagbara kanter, med kokos. Rör samman ingredienserna och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. (Ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kommer ut.).

 

Topping

smält choklad, tillsätt hallon i, bred på. Strö blåbären ovanpå



Som sagt svår att ge recept då man går på känn men jag blandade bären med lite vatten, kokar upp tillsätter socker och lite atamon och sen upp på burkar =)


Recept:
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk honung
3 msk olivolja
½ vetemjöl, ½ manitoba
salt

1, blanda jästen och ljummet vatten
2, tillsätt oljan, honung och mjöl tills det blir en smidig deg
3, låt jäsa 30 min
4, baka ut och låt jäsa ca 30 min
5 grädda i 175 grader  i ca 30 min


5 dl vatten
50 g jäst
3 msk ljus sirap
2 msk olja
2 dl linfrön (jag anv krossade)
½ vetemjöl, ½ manitoba
lite salt

Blanda ljummetvatten samt jästen. Tillsätt sirap och matoljan.
Tillsätt mjöl tills det blir en deg, tillsätt saltet
Låt jäsa ca 40 min
Baka ut och jäs ytterliggare 40 min
Grädda ca 30 min i 175 grader


Blåbärssylt samt en sylt på kiwi, mango och krusbär


Recept:
100 g äggvita
1 tsk citronsaft
50 g socker
50 g socker
100 g florsocker
lite hushållsfärg

1. Vispa äggvita och citronsaft lite skummigt
2. Tillsätt 50 g strösocker och vispa på medelhastighet tills det är vitt och fluffigt
3. Tillsätt under omrörning 50 g strösocker. Vispa ännu fluffigare.
4. Blanda ner färg och siktat florsocker med en slickepott
5. spritsa ut
6. Grädda 10 min i 150 grader
7. Sänk sedan till 90 grader och grädda ca 40 min