Ljsabottnar fyllda med vaniljcreme samt täckta med vitmarsipan och ett rött marsipanhjärta, allt enligt brudens önskemål =)


Ljusbotten, vaniljkesella, hallon o vinbärskompott.
Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig = inte nöjd, men jag var på besök i dalarna och hade inte alla saker med mig så...


Recept:
100 g chokald
100 g smör
1 dl grädde
2 ägg
smör till formen
hackade hasselnötter

Smält smör och choklad
Blanda ner grädden
Blanda med de vispade äggen
Smöra formen och häll i de hackade nötterna
Grädda i 200 grader i ca 8 min


Testade en sådan där "färdig"blandning där man bara tillsätter vatten och jäst och jag måste säga att resultatet vart helt okej!


Recept:
100 g smör
100 g mörkchoklad
1 dl grädde
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 dl hackade hasselnötter

Smält smör och choklad
Vispa äggen med kakao och vaniljsocker
Blanda samman med grädden
Strö över lite hackade nötter
Häll i formarna och grädda i ca 6 min i 200 grader


Den är gjord på ljusa bottnar, fylld med grädde, rabarberkompott samt hallon. Täckt med marsipan.


Ploackade av lite bär i trädgården och det fick bli lite sylt (är alltid bra att ha till tårtor)


Ploackade av lite bär i trädgården och det fick bli lite sylt (är alltid bra att ha till tårtor)


Recept:
100 g choklad
125 g smör

2 ägg
0,5 dl honung
2 msk kaffe

smör till fromen samt hackade hasselnötter

Smält smör och choklad
Vispa äggen lite
Blanda ihop allt

Smöra formen samt strö i hasselnötterna

Grädda i 175 grader i ca 25 min

På bilden ovan har jag garnerat med grädde (med lite kakao i), blåbär och sen en kompott på hallon o vinbär


Vaniljbottnar fyllda med chokladmousse samt en kompott på vinbär, hallon, smultron och jordgubbar, täckt med en chokladcreme samt marsipan.


Jag plockade blåbär, svarta vinbär, rödavinbär och hallon på tomten som jag lät koka upp med lite vatten, tillsatte lite socker och sen upp på burk med lite atamon..


Tyvärr sjönk chokladtryffeln så jag får testa att göra den tjockare nästa gång...

Recept:
2 ägg
2,5 dl socker
vispas pösigt
100 g smält avsvalnat smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk kaffe

Blanda allt, fyll formarna till 3/4 och grädda i 175 grader i ca 10-12 min


Recept:

ca 7 dl filmjölk
ca 3 dl vatten
50 g jäst
2 msk vitsirap
2 msk matolja
3 dl hackad torkad frukt (jag hade aprikoser och fikon)

Blanda allt detta och tillsätt sedan så mkt mjöl att det blir en smidig deg (jag använde vetemjöl, dinkelmjöl samt Manitoba cream)
Tillsätt sen salt

Låt jäsa ca 40 min

Baka ut ( jag fick 3 limpor) , låt jäsa ca 30 min och grädda i 175 grader ca 40 min


Recept:

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 dl olja
3 dl rivna morötter
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver

Grädda ca 10 min i 200 grader


Denna tårta hade min syster beställt till sin sambo, det är hans fotbollslag...
Den är gjord på ljusa bottnar, vitchokladmousse, hallon, vanilj o blåbärsvisp, täckt med chokladcreme och sen marsipan.


Denna är gjors med ljusa bottnar, vitchokladmousse, jordgubbar (ifrån trädgården), vaniljoblåbärsvisp, täckt med chokladcreme och sen med marsipan


det är en Devils choclate Cake med hallocvisp emellan och sen täckt med en chokladganach... Just på dessa bilder så hade jag glömt H på slutet men blev upplyst om detta innan jag gav iväg tårtan så det fixade jag till =)


Av de första jordgubbarna i landet  i år fick det bli mumsig jordgubbssylt =)


Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
1 dl hackade walnötter
2 msk farinsocker
3 msk olja
vetemjöl
lite salt

Blanda ljummet vatten och jästen.
Tillsätt övriga ingredienser förutom mjöl och salt
Tillsätt sen mjöl tills den blir en smidig deg, tillsätt sen saltet
Låt jäsa 30 min
Baka ut och jös till dubbel stolek
Grädda i 175 grader


fick ju så mkt muffinsformar när jag fyllde år så jag måste ju använda upp några =)

Ingredienser:
4 ägg
1,75 dl socker
180 g smör
200 g choklad
0,5 dl chokladsirap
2 msk cointreu
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt, smält smöret och chokladen, blanda samman med övriga ingredienser och grädda ca 10 min i 200 grader (ska vara lite skakiga i mitten)