Det är äppelkaka täckt med rabarbersylt och sen spritsadgrädde runt


Fick göra två tårtor till midsommar då min "svåger" är allergisk mot jordgubbar, så denna är gjord på ljusa bottnar, blåbärsvisp, drottningsylt och sen täckt med grädde och björnbär (tyvärr hann folk ta av tårtan innan jag hann fota men men....


Den är gjord på ljusa bottnar, jordgubbssylt samt blåbär och jordgubbsvisp, täckt med grädde och jordgubbar


Recept:
100 g smör
saften från 1 citron
1 dl socker
4 ägg

Låt smöret, citronsaften och sockret smälta.
Blanda snabbt ner äggen
Låt det sjuda tills det tjocknar
Sila vid behov


Ljusa bottnar, ett lager chokladpudding, ett lager med rabarbermarmelad och grädde, spacklad med marängsmörcreme och sen täckt med marsipan.


Rabarber, strösocker, melatin


Ljusa bottnar, päronvisp med päronbitar i, spacklad med marängsmörcreme och täckt med marsipan, sen är ena halvan sprejad med ätbar färg och blommorna är i sugarpaste


Ljusa bottnar, vaniljcreme med björnbär i på första lagret och sen jorgubbssylt med grädde på andra lagret. Tårtan är sen spacklad med marängcreme och sen täckt med marsipan, även dekorationerna är i marsipan.


Recept:

500 g rabarber
1 rödlök
lite vatten
2 msk vinäger
1 dl honung
ingefära
chili
vitlök

Hacka rabarbern
Häll alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sen puttra ca 20 min.


Recept:
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl farinsocker
3 msk olivolja
lite salt
hälften vetemjöl
och hälften dinkelmjöl

Blanda vatten, jäst, socker och olja. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en fast och smidig deg, tillsätt då saltet.
Låt läsa i bunken ca 30 min.
Baka ut och låt jäsa ca 40 min
Grädda i 175 grader i ca 30-40 min


En mandelmussla med oboyvisp, jordgubbar och inlagda päronbitar


Det blev lite grejer över när jag gjorde blixten tårtorna så då gjorde jag denna tårta.. Ljusa bottnar, oboyvisp, jordgubbsbitar och marängsmörkräm och sen täckt med marsipan.


De är fyllda med ljusabottnar, oboycreme, jordgubbssylt och jordgubbsbitar, täckt med marängsmörkräm och sen täckt med marsipan


Till min vän Maria: Ljusa bottnar men vaniljvisp och jordggubbar emellan, täckt m marängsmörkräm och sen med marsipan. Rosor och blad i sugarpaste.


Rabarber från trädgården och lite hallon som blev över efter en dessert fick bli en god saft =)


Recept:

75 g smör
1 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 bananer
2 msk irish cream
2 msk yoghurt (går att anv mjölk)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 dl hackad choklad

1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ägget
2. Mixa bananerna, yoghurten och irish cream
3. Blanda ihop och tillsätt övriga ingredienser
4. Grädda ca 40 min i 175 grader


En helt vanlig sats med chokladbollar rullade i pärlsocker


Chokladsmak, kan användas i bakning, desserter och drinkar och det ska bli kul att testa i alla former =)


En frankschokladtårta med vispad grädde


Tårtan är fylld med vaniljvisp, aprikossylt, grädde och chokladtäckt maräng. Tårtan är täckt med extra vit marsipan och blommorna o bladen är gjorda i sugarpaste.


Detta blev som en liten efterrätt i mån då några vänner var över och grillade... Istället för bara vaniljcreme så hade jag blandat med lite vispad grädde för att få lite mer "fluff"