Har ju som sagt gjort lite småkakor den senaste tiden och här kommer 2 till...


dessa är gjorda på samma deg som tidigare men med lite apelsinjucie och apelsincest i också... dessa är bara tillplattade med en gaffel..



och dessa är uttagna med en av mina utstickare för blommor och sen en klick med vit choklad i mitten
Visade ju i ett tidigare inlägg hur jag gjorde mandelmusslorna och här kommer ett upplägg av dem...

De är först fyllda med lemoncurd, sen med hallon och sen toppad med hallongrädde och krossad choklad

Det här också ett bakverk som kanske egentligen hör till julens alla härligheter men jag tycker själv att den kan passa närsom beroende på vad den fylls med..



ca 40 st
2 dl mandel (jag grovhackar den bara i mixern)
några droppar bittermandel olja
200 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Blanda samman alla ingredienser, bittermandeloljan sist!
Smörj formarna ordentligt, tryck ut "degen!" och grädda i 175 grader i ca 7 min

Sen är det bara att fylla dem med vad man vill (jag kommer med bilder på det sen..)

Så lite specialbakning igen (fast jjust laktos och glutenintolerans verkar bli allt vanligare och vanligare)



2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
hallon

Rör ihop socker och ägg. Blanda ner övriga ingredienser. Toppa med hallon. Grädda i ca 12 min i 185 grader. Själv toppade jag dem sen emd choklad och jordgubbe.
Bara ett nytt upplägg med en gammal favorit: Brownie med grädde och en cakeball med punchsmak

Så här i juletider så ska det självklart bakas vörtbröd =) Det hör ju liksom till! Ett gott vörtbröd med lite senap och skinka på *mums*



Till 2 limpor:
50 50 g färsk jäst
2.5 5.5 dl julöl
0.5 0.75 dl raposolja
1 1 dl mörk brödsirap
0.5 1 msk malen pomerans
1.5 2 msk malen ingefära
1 1,5 msk malen nejlika
0.5 1 msk malen kardemumma
1 1 msk salt
13.5 13.5 dl rågsikt
3 3 dl russin (självkart valfritt)

En liten grej igen till emk (eftermiddagsfika)



Pajdegen:
200 g smör
ca 5 dl mjöl

Kavla yt degen i formen. Låt stå kallt en stund innan gräddningen.

Kompotten
Rabarber i bitar
jordgubbar
Lite vatten
Syltsocker (följ anvisningar på förpackningen)

Häll den avsvalnade kompotten i pajskalet. Grädda i 180 grader i ca 30 min. Servera med grädde!
Så var det dags för en ny eftermiddagsfika på jobbet..
Denna gång fick det bli mördegsformar (färdig köpta, Matte (en arbetskamrat) hittade dem i torrförrådet och undrade om jag kunde göra något med dem och självklart kunde jag det)


Så det är mördegsformar med lemon curd och en choklamousse.

Lemon curd
100 g smör
1 dl socker
saft och skal från 2 citroner
2 ägg

Koka upp smör, socker, citronsaften samt skalet.
Vispa ihop äggen
Vispa ner dem snabbt i den varma smeten. Sjud den sen tills första bubblan syns. Sila och kyl.


Chokladmousse
250 g choklad
250 g grädde
Koka upp grädden och slå den över chokladen

1 Gelatinblad
Blötlägg i 10 min och smält sen ner med grädden/chokladen

250 g grädde
Vispa den tills den är fast

Blanda samman de 2 smetarna och låt stå i kylen i några timmar

Testade en ny variant på butterkaka (ialf för mig)


Gjorde min vanliga bulldeg
Gjorde en blandnig på mandelmassa och hemgjord hallonsylt. Bredde det på degen och bakade it till butterkakor. hade på pärlsocker innan jag gräddade dem i 180 grader i ca 15 min, Sen när de svalnat lite ringlade jag vit choklad på. Mkr gott fick jag höra =)

Här kommer fler små kakor, samma deg som tidigare...


Här med farinsocker



Här med egengjord hallonsylt!
En av mina arbetskamrater fyllde år i fre så då fick det bli en tårta till henne.. Tyvärr fick jag beställningen samma dag på jobbet så jag hade inga grejer med mig så det fick bli en mkt enkel dekoration då jag inte hade något annat att tillgå...



Det är ialf ljusa bottnar fyllda med passionsfruktmousse och chokladmousse, täckt med grädde och sen marsipan. Dekorationerna är i marsipan och kristyr.

Kollegorna var ialf mkr nöjda!

Gjorde lite vitt formbröd på jobbet som gästerna har på frukosten och rostar...


50 g jäst
5 dl vatten
4 msk sirap
2 msk olja
1 ägg
vetemjöl
2 msk salt

1. Blanda vatten, jäst, sirap, olja och ägget.
2. Tillsätt mjöl tills det blir en smidig deg och sen saltet.
3. Låt jäsa 30 min
4. Baka ut till limpor
5. Låt jäsa ca 40 min
6. Grädda i 180 grader i ca 30-40 min (till 97 grader)

En variant på cakeballs...



Ingredienser:
Chokladkakrester
Rom (Captain Morgan)
Apelsinjuice
Apelsinskal
Chokladströssel

Blanda ihop allt och smaka av allt eftersom med apeelsin och rom tills du får en smak du gillar. Forma till bollare och rulla i strössel.

Håller på och testar olika surdegsbröd på jobbet... Nu fick det bli ett grekiskt lantbröd...


Recept för 2 limpor:

8 dl ljummet vatten
30 g jäst
2 msk sirap
2 msk matolja
6 dl surdeg
vetemjöl tills det blir en smidig deg..
2 msk salt

Blanda alla ingredienser utom mjölet först, tillsätt sen mjölet. Och till sist saltet.
Låt jäsa ca 2 timmar. Baka ut och låt jäsa minst 1 timme.
Om du vill skär de skåror med en mkt vass kniv över brödet.
Grädda sen i ca 40-50 min på 180 grader (innertemperaturen ska vara 98 grader)

Fick bli lite cakeballs igen..



Den här gången på ljus sockerkaksbotten, hallonsylt och lite philadelphia ost

Täckte dem sen med vit choklad och svart ätbart glitter (som tyvärr gör tungan lite svart =(  )

Här kommer ännu en dessert från jobbet



Det är (ovanifrån) en rabarbertarte, en chokladkaka med frukt eóch en vaniljglass med smak av Trosa Punch

Till eftermiddgagsfika (emk) på jobbet fick det bli en liten chokladkaka med hallonmousse och frukt



chokladkakan:
3 ägg
3 dl socker
150 g choklad
150 g smör
2,5 dl mjöl

1. Smält smöret och häll över chokladen. Rör om tills det blivit en smet.
2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl och sen chokladen/smör.
3. Häll i en smord o bröad form och grädda på 200 grader i ca 10-12 min. (Den ska fortfarande vara lite lös då den stelnar i kylen)

Här kommer en liten dessert från jobbet..



Det är uppifrån en jordgubbspannacotta, en toncabrûle, en vaniljglass och sen en hippikorg med jordgubbar
Här kommer en liten dessert från jobbet..



Det är uppifrån en jordgubbspannacotta, en toncabrûle, en vaniljglass och sen en hippikorg med jordgubbar
Gjorde butterkaka istället för vanliga bullar härom dagen till förmiddagsfikat på jobbet..


Gjorde vanlig bulldeg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
kardemumma
vetemjöl
salt

1. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm tills de blir fingervarmt.
2. Häll det över jästen, sockret och kardemumma
3. Tillsätt sen så mkt mjöl att det blir en smidig deg och tillsätt sen lite salt
4. Låt jäsa ca 1 tim
5. Baka ut och fyll med vad som önskas (i mina hade jag kanel, strösocker och smör)
6. Låt jäsa 30-40 min
7. grädda i ca 10 min i 200 grader

Ett mumsigt litet kvällsbröd...



50 g jäst
5 dl vatten
2 msk mörk sirap
1 msk matolja
hälften vetemjöl
hälften manitoba cream
2 msk salt

Blanda vatten, jäst, sirap och olja i en bunke. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner så pass mkt mjöl tills det blir en smidig deg och tillsätt saltet. Låt jäsa 30 min.
Gör fyllningen under tiden: mixa lite ost, parmaskinka, persilja, svarta oliver och olivolja.
Fyll sedan brödet med fyllningen  och låt jäsa 30 min innan du gräddar av det i ca 12 min i 200 grader
Har gjort lite mer tryfflar. Nu senast ännu en med xante..



Gjorde en ganach på 75% choklad, 25% grädde samt xante efter smak. Rulla till bollar, doppa i choklad, sen i vitchoklad .Mkt gott =)
Har bakat lite olika småkakor, bakade alla av samma deg men utbakat olika..

Dessa är det vallmofrön i (eller som de så sött på Engelska heter : Poppy seeds)



En med korinter och russin



En med farinsocker ovanpå



En med kanel och socker


En med penslad choklad



och fler kommer det sen, gjorde nämligen en STOR sats med kakdeg =)

Receptet:
200 g smör
4,5-5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Till en liten förmiddagsfika på jobbet...



En chokladrulltårta med björnbärssylt, grädde, jordgubbe och physallis



Recept:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulber
0,5 dl mjölk
2 msk kakao

1. Blanda ihop alla ingredienser.
2. Bred ut smeten på en plåt
3. Grädda i ca 5-10 min i 200 grader
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper som du strött strösocker på
5. Bred ut sylten eller vad du nu valt för fyllning, rulla ihop.




Till en middag så tänkte jag att jag skulle göra små marsipanbakelser men det hanns inte med så då fick det bli en snabb variant istället..



Det är vanlih tårtbotten, utstansad och delad på 3. Fylld med chokladmousse och en hallonkompott, täckt med grädde och dekorerar med hallon.



Inte så fantasifullt men gott =)
Det här är en dessert som vi hade för ett tag sedan på jobbet...

Det är en hjortornparfait med en ljummen chokladfondant (som är rinnig i mitten)



Guda gott =)
Fanns visst en till muffins med halloween tema fast denna gjorde jag till svenska Alla Helgona Helgen..



Det är en vaniljmuffins fylld med en bärkompott och sen täckt med en hokladganach.

Ännu en sats tryfflar. Denna gång gjorde jag en ganach på nougat, mörkchoklad och baileys. Rullade sen bollar av den, doppade i mörk chokald och sen spritsade på lite vit choklad..


En liten pojke vid namn Alexander fyllde 3 år i helgen så hans mamma beställde två tårtor. Enda önskemålet var att det skulle vara tåg på då pojekn älskar tåg! Sen fick jag fria händer..



tårtan består av ljusa tårtbottnar, chokaldmousse samt hallongrädde, spacklad med grädde och sen täckt med marsipan.



Tågen är gjorda i SP, så att pojken kunde behålla dem..

Här kommer de sista bilderna på cupcaksen från halloween...



Receptet:
2 dl vatten
1 msk sirap
3 msk margarin
85 g socker
Koka upp detta och låt det svalna lite

225 g mjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
3 msk mjölk

Blanda ihop torrvarorna och blanda med mjölken samt den andra vätskan

Grädda i ca 8 min i 180 grader





Upptäckte först när jag slagit ihop smeten att det inte var några ägg i men måste säga att muffinsarna vart mkt saftiga men dock håller de inte att stå i kylskåp mer än en dag för sen blir de sega...
I mån fyllde min sambo år och då bjöd vi på denna tårta..



Den är gjord på en digestivebotten, chokladmousse med hallopannacotta i, en chokladganach med kahlua i ovanpå samt lite chokladbitar runt om..



Botten: mixade digestivekex och smält smör. Förgräddad i ca 10 min.

Fyllde sen formen med choklad mousse och sen hallonpannacottan.

Hallonpanacottan gjorde jag på grädde och hallon och gelatinblad, frös in i små formar och tröck sedan ner i chokladmoussen.



Lät sedan allt stelna innan jag la på ganachen.Sen var det bara att ta bort formen och dekorera!!
Hej igen.. ledsen att det har tagit ett tag sedan sist men sön till mån var vi ett gäng tjejer/tanter som var i Ullared och shoppade loss, sen på måndagskvällen fyllde min sambo år så då hade vi kalas (bilder på tårtan kommer) och sen tis och ons har jag jobbat långis på jobbet (07,30 till ca 22.00) så det har bara varit hemma och vänt men nu ska jag skärpa till mig igen,,,

Den här bulldegen hade jag att ta tag i på jobbet för någon vecka sedan...



Gissa om det blev MÅNGA bullar =)



ser groteskt ut ;)
här kommer några fler monster cupcakes...

receptet kommer i veckan då jag glömt min receptbok på jobbet...



och en till...



och en till...


Som sagt har ju varit tryffeltider på jobbet så här kommer en till med nougat och baileys



Kokade upp lite grädde, la ner mkt nougat och rörde tills det smälte, sen tillsatte jag baileys. Har inget direkt recept då jag gick på smak...

Sen fyllde jag vita skal med smeten och doppade i vit choklad, mkt mumsigt!
Smartson söker också testpiloter till Arlas nya smaksatta grädde, finns i smakerna jordgubb och choklad, perfekt för oss som gillar att baka, blir nog himla gott till tex cupcakes



Jag har redan anmält mig , vill du anmäla dig så Klicka här!

Smartson söker testpiloter

Smartson söker just nu 1000 aktiva Testpilotsfamiljer till ett test av Semper Småfolk, en serie med ekologiska produkter för lite större barn.
Alla som blir utvalda till testpiloter får hämta ut fruktpuré, majspuffar och kex gratis!
Jag har redan anmält mig , vill du anmäla dig så Klicka här!
Det här är en av mina favoriter då den är så saftig och krämig samt att ananas inte är en vanlig smak



Recept:
150g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
blanda ihop allt till en smidig deg. Tryck ut i en smord form gärna med löstagbara kanter.

1 ägg
1 dl socker
2 tsk vanilj
2 dl creme fraiche
1 burk med avrunnen ananas
Blanda ihop alla ingredienser. Häll upp i pajskalet. Grädda i 175 grader i ca 40 min, tills den fått lite färg samt "stannat".
Under semester i Tunisien så hittade jag de här i på en "supermarket", det är mint och pistage,ska bli kul att pröva någon gång...

Här kommer lite fler monster cupcakes



och en annan variant...



och fler kommer det att komma...
I Halloween tema så fick det bli lite monster i hekgen..



Det är choklad/kolamuffins med en marschmallowsfrosting och dekoratinerna i marsipan.
Recepten kommer senare i veckan...



Och även fler monster =)
Beställde lite saker ifrån England ifrån www.thecakedecoratingcompany.co.uk




Lite Rainbow Dust och ätbart lim



Lite kulor




Överförbara tryck och shimmer ribbons!

Ska bli spännande att pröva framöver =)