Lite brödbakardags igen..



5 dl vatten
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 pkt jäst
2 msk sirap
2 msk olivolja
vetemjöl (tills det blir en smidig deg)

Är inne på tryffelhumör just nu och ändå är det konstigt eftersom jag stått på jobbet och gjort sisådär 1000 st men ändå så fortsätter jag hemma också..

Dessa är dock från jobbet



Gjorde en ganach med 75% mörkchoklad 25%grädde och sen tillsatte jag xante tills smaken blev bra. Sen hällde jag upp smeten så den fick stelna innan jag skar den och sen doppade den i kakao.

Kommer komma fler tryfflar fram över!
Hej!

Nu är vi tillbaka i sverige efter en veckas semester i Tunisien och vi har haft det jättebra! Vi har solat, badat, shoppat, promenerat m.m. Dock inga riktiga kulinariska upplevelser vad gäller mat =( men men... vi har överlevt =)


Så här kommer en ny cupcakes..



En vanilj och citronmuffins som jag gjort tidigare men toppingen är en mousse gjord på choklad, nougat och baileys. Hade först gjort en ganach på choklad, grädde (lika delar) och med nougat och baileys i efter smak. Lät det svalna innan jag blandade det med vispad grädde (lika mkt som jag hade i ganachen).
Mkt gott kan jag lova =)
Garneringen är silverchoklad som jag köpt på Strössel och Annat.

Hej!

Kommer bli ett uppehåll på inlägg i en vecka nu då jag och min familj åker till Tunisien imorgon (torsdag)! Ha det bra för det ska vi ha =)

Kram till er alla!


Recept:
2,5 dl vatten
25 g jäst
500 g mjöl
lite salt
2 msk socker
2 msk olja
lite hackade örter

1. Lös upp jästen i vatten
2. Tillsätt övriga ingrdienser, låt jäsa 30 min
3. Rulla smala längder, låt jäsa 20 min
4. grädda i 175 grader i ca 20-30 min

(På bilden har jag penslat dem med lite örtolja och haft lite flingsalt på)

Receptet ovan är för rätt många grissini så man kan lätt halvera det =)



Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
2 tsk vanilsocker

Blanda samman ingrdienserna. Rulla till längder och tryck lite lätt på dem. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 10 min, skär dem lite på snedden direkt när du plockat ut dem.



Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
2 tsk kanel
2dl hackad choklad


Blanda samman ingrdienserna. Rulla till längder och tryck lite lätt på dem. Pensla med ägg och strö på råsocker.
Grädda i 175 grader i ca 10 min, skär dem lite på snedden direkt när du plockat ut dem.




Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
2 tsk kardemumma
1 dl hackad choklad


Blanda samman ingrdienserna. Rulla till längder och tryck lite lätt på dem. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 10 min, skär dem lite på snedden direkt när du plockat ut dem.


Ingredienser:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 tsk vanilj
Frästa skalade, hackade äpplen i lite smör och kanel och socker

Blanda samman mjöl, socker och margarin. Rulla till längder och lå¨t stå i kylen i ca 30 min
Skär dem i ca 1 cm skicor, tryck med tummen på mitten. Fyll och grädda i 175 grader i ca 10 min


Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfrittmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
ca 1,5 dl mandelflarn

Rör samman alla ingredienserna.
Smöra en form ocg sprid lite mandel i botten
häll i smeten, sprid lite mandel ovanpå
Grädda i 175 grader i ca 30 min
Några gäster ville ha lite tryfflar efter maten så här kommer en av dem:


3 dl grädde
1 chilifrukt
Koka upp grädden och chillin. Mixa. Sila.

300 g choklad
Häll Chiligrädden över chokladen så att den smälter. Låt svalna lite.

Färdiga "chokladskal"
Fyll skalen med tryffeln. Låt stå i kylen några timmar

Temperera choklad att doppa tryfflarna i. Doppa sen tryfflarna och strö lite flingsalt på innan det stelnar. Låt de nu stelna och sen svnjutas efter middagen =)
Gjorde några minibiskvier men tyvärr så blev de lite "fuktiga" efter att ha stått i kylen men de smakade bra iafl =)


Biskvibotten:
200 g Mandelmassa
1 dl Socker
ca 2 Äggvitor

Fyllning:
200 g Smör
2 dl florsocker
2 äggula
ca 1 dl kakao

Choklad att doppa i

kör ingredienserna till botten i en mixer, klicka eller spritsa ut smeten, grädda i 190 grader tills de fått gyllene färg..

Mixa ingredienserna till fyllningen och bred det på bottnarna. Låt gärna stå i kylen en stund så att det stelnar lite innan det är dags att doppa dem i choklad

Har fått börja med en m,assa glutenfritt bakande på jobbet..



3 ägg
3 dl socker
4,5 dl glutenfrittmjöl
85 g laktosfritt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rabarber och jordgubbskompott




3 ägg
3 dl socker
4,5 dl glutenfrittmjöl
85 g laktosfritt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
äppelskivor i kanel och socker


200 g smör
3 dl farin socker
1,5 dl strösocker
2 ägg
6 dl havregryn
3 dl mjöl
350 g choklad
1 tsk bikarbonat

Blanda ihop alla ingredienser, rulla till rullar och skica upp. Grädda i 180 grader i ca 12 min


En supergod kräftsoppa med en kräftceviche och en oststång... Har tyvärr inte recepten förutom på oststången:

Smrödeg penslad med ägg, strö på paprikapulver och parmesan, vik ihop, skär remsor som du sen snurrar och penslar med ägg och gräddar i 210 graer i ac 14 min

Blev bjuden på en liknande hemma hos våra vänner Elin och Björn och jag var tvugen att be om receptet för god var det =)



3,25 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
2 dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Blanda ihop dessa ingredienser till en deg. Tryck ut hälften i botten på en form (gärna en med löstagbara kanter)

4-5 rårivna äpplen
lite socker och kanel

Riv ner äpplena i formen och stör lite kanel och socker på. Lägg på resten av degen som ett lock. nagga kanterna. Grädda i 175 grader i ca 30 min

vi skulle ha till en förrätt på jobbet



25 g jäst
1 msk olja
5 dl ljummet vatten
1 msk sirap
1 dl riven ost (efter smak)
1 msk kummin
1 msk dillfrö
2 tsk salt
vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser förutom mjölet.
Tillsätt sen så mkt mjöl att det blir en smidig deg.
Låt jäsa ca 1 timme
Baka ut i smala längder
Låt jäsa 15-20 min
Pensla med ägg och stör lite havssalt på
grädda i 185 grader i ca 10 min

Har påbörjat att baka knäckebröd på jobbet inför julborden somdrar igång om lite mer än en månad =)


Steg 1.
15 g jäst
4 dl mjölk
100 g surdeg
50 g honung
rågmjöl och vetemjöl

Blanda jäst, mjölk, honung och surdegen i en bunke. Tillsätt lika delar av mjölen tills det blir en smet. Låt jäsa ca 1 timme.
Tillsätt sen lika delar vetemjöl och rågmjöl tills det blir en fast deg. Tillsätt lite salt.

Sen är det bara att börja baka.
Vi har stansat ut, naggat, lagt på plåt, sprutat med vatten och sen strött på kummin och salt. sen gräddat i 190 grader i ca 4-5 min...
Ännu lite fmk på jobbet



Använde det vanliga muffinsreceptet men tillsatte 3 msk kakao per sats



La sen lite härlig kompott mitt på



Och då blev de alldeles mumsiga =)
En mamma hörde av sig och frågade om jag inte kunde göra en svart häst som hon kunde ha på sin dotters 3-års tårta...



Och självklart tar jag mig an uppgiften!






En arbetskamrat fyllde år samt hade gift sig i hemlighet så då blev det fira dags!



Det är chokladbotten som är fylld med hallon- och vitchokladmousse och sen täckt med en chokladganach.



Blommor och blad är i SP och på rosorna penslade jag lite pearl dust



Den var god men jade nog varit godare om jag kommit ihåg att ta ut den ur kylen lite tidigare

Hade lite middagsgäster en fredag och då måste det ju bli en god dessert!



Så här är en äppelkaka med grädde, ett chokladmousseägg samt en vaniljpannacotta med blåbärskompott..

Receptet till äppelkakan kommer i ett senare inlägg, chokladmoussen är detsamma som på muffisarna i ett tidigare inlägg och pannacottan är gjord på grädde, mjölk, vaniljstång och gelantinblad.
Till en fmk på jobbet fick det bli lite muffins..



2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1-2 bananer
2 dl choklad

1. Mixa mjölk och banan
2. Blanda ihop alla ingredienser
3. Baka av!

Mums!!!
Lite fika till en barnbasar=)



blommorna är gjorda i SP



Använde ett vanligt muffinsrecept



Chokladmoussen:
250 g mörkchoklad
250 g grädde
koka upp grädden och häll över chokladen, låt svalna lite


250 g vispgrädde
vispa och blanda ner i den andra smeten och låt den stå i kylen tills den stelnar











Förra året gjorde jag en plommonglögg och i år ville jag testa en äppelglögg =)


Tog en kastrull och fyllde med äppelbitar, fyllde på med vatten. Lai en skivad apelsin, en halv skivad citron, lite riven ingefära, 3 kanelstänger, några nejlikor och några kardemummakärnor. lät allt koka upp och sen stå och dra 2 dagar.

Sen silade jag av allt och hällde på en flaska vitt vin och lite socker. Lät det sjuda tills sockret smälte.

Hällde upp på flaskor och la i en kanelstång i vissa. I hälften av flaskorna tillsatte jag lite vaniljvodka! MUMS!!!
Skulle göra en visningstårta och funderade på vad jag skulle hitta på... Någon gång när jag satt och surfade runt på nätet så hittade jag en tårta där de gjort ett tåg så jag knyckte den idén och spann vidare...



Det var inte så krångligt som jag hade tänkt mig =)



Sen kan man ju självklart lägga till fler vagnar

Skulle göra en visningstårta och eftersom att den senaste trenden verkar vara Hello Kitty så kör vi på det!!








Och en visningstårta är ju ingen ätbar tårta utan denna innehåller en cakedummy!
Gjorde en chokladkaka till emk på jobbet...



Såg lite "tomt" ut så jag la till lite frukt.. till denna grupp lite kiwi



och till en annan hallon



Recept:

4 ägg
6 dl mjöl
2 dl yoghurt
1 dl hackad choklad
0,5 dl kakao
100 g smör
4 tsk bakpulver

Garnerat med lite grädde och frukt
...hos Little Dessert om en massa fina formar
och lite annat smått och gott!!

Gör det du med!!
Bakade lite glutenfritt på jobbet och först fick det bli en äppelkaka...


och sen en bärkaka





receptet på grundkakan:

4 ägg
4 dl socker
6 dl glutenfritt mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl olja

i äppelkakan hade jag även:
2 msk kardemumma
2 äpplen, skalade ock skivade, vända i kanel och socker

I bärkakan hade jag en kompott på rabarber, vinbär och jordgubbar

Tycker själv att resultatet vart lyckat!
Dags att gör alite fler cakeballs igen =)



Nu fick det bli på rester från en browniekaka samt philadelphiaost och punch. Sen doppade jag dem i mörkchoklad och sen färgade jag vitchoklad rosa och dekorerade med, nästa gång ska jag ta mig tiden att lägga chokladen i en spritspåse och sprisa över istället för en gaffel.. Där får man för att man är slö!!

Jag tävlar om en Decoupe dekoreringssprits från webbutiken Culina hos Sockerrus.

Tävla HÄR du med!