Så en fredag var det dags för en tjejkväll och då passade jag på att baka lite...


Det fick bli vanilj och cvitronmuffins fyllda med nutella och toppade med vitchokladmousse och sen lite olika dekorationer i SP... På de här blommorna har jag även använt lite rosa dust så att det ska glittra lite..



Hittade lite läckra formar i rosa och svart



Med lite rosa glitterströssel på



De här spejade jag först med lite rosa ätbarfä'rg och sen en gulblomma med gult dust på...




Fick bli ytterligare en rulltårta för jag fick lite grejer över efter den förra....


Så det är samma fyllning samt frosting som den innan...

Har en udnerbar vän som heter Annelie och hon ringde mig och frågade om jag ville ha lite kantareller?!? em tackar nej till det liksom =)



Så ovan här har jag rensat dem och de väntar på stekning, nu ligger de i frysen och väntar på att få komma upp och användas ;)
Efter att ha surfat runt på lite olika bloggar så stötte jag på en där innehavaren hade gjort rulltårtor och sen dekorerat och tyckte det var en rolig grej så det måste man ju pröva =)



Jag valde att göra en enkel rulltårtebotten, fyllde den med vispad grädde och hallon och björnbär. Spacklade den med vaniljcremcheesefrosting. Tänkte att den ev skulle bli för söt med marsipan också så jag skippade det denna gång..

Dekorationerna är i SP och marsipan. Jag hade gröna blad i grunden som jag sen spejade med röd och gul ätbar färg så jag skulle få dem lite mer "höstiga"...

Gott var det ialf =)
Här är en förrätt på jobbet som mina underbara kollegor har skapat. En gudomlig kräftsoppa med en kräftceviche och en oststång! Mums!!!



Fick ett infall på jobbet och testade detta



Hade gjort en chokladkaka och vi skär ju alltid bort kanterna så jag tog kanterna och skar dem i småbitar och rostade dem i ugnen i 100 grader i ca 1 timme och då blev det chokladkrutonger =)

Kanon att ha till olika desserter m.m.
Fick bli lite frallor till jobbet en eftermiddag!!



7 dl vatten
50 g jäst
3 msk olja
2 msk mörk sirap
3 dl rågsikt och sen vetemjöl tills det blir en smidig deg
lite salt

Penslade bröden med vatten och sen strödde jag lite solrodfrön ovanpå
Gjorde en och samma kakdeg som jag sen bakade ut på olika sätt:

Basen:
ca 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin

Här nedan har jag bara blandat i lite choklad och sen gjort längder av dem, gräddat och skurit


Här har jag lagt lite nogat i mitten, skurit och gräddat





Här har jag bara skurit, tryckt en grop i mitten och lagt i lite sylt, i detta fall rabarber



Här har jag blandat ner lite korniter och apelsinskal


fotona är tagna med min telefon så ännu en gång : FÖRLÅT!!! =)
Ännu en gång testar jag en variant av dessa. Är mkt smidig att göra då vi på jobbet får en held el kakrester över så nu är det bara att testa =)



Är gjorda på muffins med vitchoklad och hallon i, lite halllonlikör, philadelphiaost, lite hallonsylt. doppade i mörk choklad och sen lite vit choklad ovanpå
En favorit i repris...



Morotskaka med creamcheese frosting receptet finns i tidigare inlägg



Här serveras den med en jordgubb- och vinbärs smootie


dessa är gjorda på chokladkaksrester, lite philadelphiaost och körsbärslikör, doppade i mörkchoklad och ovanpå lite orangefuzz
lite fmk på jobbet...



En vanligt muffinssmet som jag anv tidigare men nu hade jag i vitchoklad och hallon



Fick lite bär över efter en middag så då fick det bli litecupcakes till ett styrelsemöte...



Körde det vanliga receptet:

2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl olja
1 tsk bakpulver
lite vaniljextrakt



Toppade med en vitchoklad topping... vitchoklad och grädde som jag smält och sen vispat
Fick en förfrågan från en av konferansgrupperna om vi kunde göra en tårta till en som fyllde år och sjävklart gör vi det =)



Jag marmorerade marsipanen, den blev annorlunda än jag tänkt mig från början men slut resultatet vart bättre än jag täntk mig



Den rä gjord med ljusbotten, mörk chokladmousse smaksatt med trosapunsch samt en björnbärskompott, sen spacklad med grädde och täckt med marsipan, blommorna är i SP




Ännu en variant på mina "frys"bullar fast med kanel och vanilj denna gång och med rörsocker ovanpå... Receptet finns nedan..
Nu är det ju äppelsäsong och då får man passa på! Bland det första jag gjorde var denna äppelgelé med vitt vin i.



Jag kärnade ur äpplen, fyllde på med vatten, lät äpplena koka sönder. Sen fick de stå en natt i kylen och sen fick de rinna av.

Jag blandade saften (blev ca 1 liter) med ca 3 dl vin och ca 2 dl socker och kokade upp. Tillsatte sen gelepulver (melantin) och hällde upp på burkar.
Frukten (moset) som blev kvar mixade jag med stavmixern och voala äppelmos =)
Fick bli en till sats med cakeballs



Denna gång var det rester från en äppelkaka med kolatäcke som fick bli innehållet tillsammans med lite philadelhiaost. Smeten blev rätt lös tyvärr samt att det var äppelbitar i så de blev inte så runda men men... gott var det =)

Till en flickas födelsedag fick det bli rosa marsipan istället för den tradionella gröna...



Innehåll:
sockerkakssmulor, smör, vaniljsocker, florsocker och arrakessens
Hittade ett recept på tasteline med kesella istället för smör i och det lät gott så jag testade och gott var det så här kommer lite bilder...






Och här är receptet:
























Har börjat en ny grej hemma med bullar (som jag dock använt i år på jobbet, vet inte varför jag inte använt det tidigare hemma??)

Jag bakar bulldegen som vanligt men istället för att jäsa den så bakar jag ut den direkt och sen fryser den, då kan man bara plocka fram bullar, låta dem tina och sen baka av, hur enkelt och smidigt som helst!!



Bulldeg:
5 dl mjölk
1 dl socker
150 g smör
50 g jäst
någon tsk kardemumma
vetemjöl tills det blir en smidig deg

Innehåll:
smör, vanilsocker och lite strösocker

pensla med ägg och sen anv jag råsocker på
När ylva fyllde år så fick det bli lite princess cupcakes



Det är Marshmallows och choklad muffins med en vitchokladfrosting, rosa sparkling och en liten skylt som man fick med formarna.



Recept:

2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl matolja
1 tsk bakpulver
1 dl marsmallows
1 dl choklad (pellets eller hackad)

Blanda samman allt i en bunke, upp i formar och sen grädda i 175 grader i ca 10 min



Har tyvärr inget recept på frostinegn då jag bara tog lite vitchoklad och grädde och smält, lät svalna och sen vispade upp.
Har varit ute på olika bloggar och tittat runt och hittade detta "nya" fenomen cakeballs som jag var tvugen att pröva....




Dessa är fyllda med "rester" från kesellachokladkakakan (recept kommer) samt några torra chokladkakor och sen lite philadelphiaost. Doppade i choklad och sen lite garnering =)



Prövade lite olika "sparkles" på dem

Min äldsta (lilla) tjej blev 3 år idag! och när jag frågade vad hon ville ha för figur på sin tårta blev svaret pingu och det fick det bli...




Den är gjord på ljusabottnar, fylld med en sylt på vinbär, hallon och jordgubbar samt en geishamousse... Syrligt och sött!



Den fick godkänt av Ylva ialf =)



ännu en gång får jag be om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men så är det när man har en "gammal" mobil =)

Till en efterrätt på jobbet gjorde vi blanda annat den här rabarbertarten.

Deg:
200 g smör
0,5 dl vatten
ca 3 dl mjöl

Bara att blanda ihop och trycka ut i formarna.

Fyllningen:
Rabarber
någon jordgubbe (mest för färgen)
lite smör, socker och kardemumma

Fräste bara rabarbern och jordgubben i lite smör, smakade sen av med lite socker och kardemumma.

La fyllningen i formarna och grädda ca 20 min i 175 grader.


Så vart det dags att baka lite frukostbröd igen då!

Nu fick det bli ett dinkelbröd..

5 dl vatten
50 g jäst
3 msk honung
2 msk olivolja
5 dl dinkelmjöl, resten vetemjöl
lite salt

brödet blev gott men lite torrt när det var inne på sin 3 dag i skåpet.. lite tråkigt men får fixa det nästa gång =)


Min dotter fyller på tors och hon och jag bestämde oss för att baka bullar och hon ville ha vaniljbullar så det fick det bli

5 dl mjölk
150 g smör
50 g jäst
1 dl socker
någon msk kardemumma
en nypa salt
vetemjöl

Fyllning:
Smör
Socker
Vaniljessens

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och sjud till 37 grader
2. Blandas socker, kardemumma och jäst
3. slå över mjölk/smör
4. tillsätt så mkt mjöl att det blir en smidig deg, tillsätt också saltet
5, Låt jäsa ca 40 min
6. Baka ut och fyll
7. Låt jäsa ca 20 min
8. pensla med ägg och jag valde att strö lite råsocker ovanpå (ger en krispigare yta)

Sen är det bara att låta det hela smaka =)


Testade att göra lite skorpor en dag och det fick bli med kardemummasmak.

Ingredienser:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
tsk kardemummakärnor att mala själv eller 1 msk malen kardemumma
ca 1,5 liter mjöl

1. Smält smöret och blanda med mjölken
2, slå över jästen (smör/mjölk får ej vara mer än 37 grader)
3. Blanda ner övriga ingredienser
4. Låt jäsa 30 min
5. Baka ut i längder och låt jäsa ca 30 min till
6.Grädda ca 15 min i 220 grader
7. skär i ca 2-3 cm bitar
8. Ställ in i ugnen igen och låt dem stå på eftervärme tills de blir spröda och fina (detta tar ett tag)

Sen är de kanon att ha till lite mellanmål eller fika med lite marmelad till =)


Tyckte den såg lite mumsig ut. Det är en hallonsorbé, en vaniljpannacotta med rabarber samt en chokladmousse. Sen är det en sträng med jordgubbscouli och en med en passionsfruktsirap..
Vart lite sugen på något sött en eftermiddag så jag tittade efter i skafferiet vad jag hade och det fick bli lite marsmallows och choklad...



Blev lite orolig först när jag tog ut dem och såg färgen men insåg snabbt att det var marsmallowsen som tagit färg och smakade absolut inte bränt!



Resultatet blev inte så pjåkigt....


Recept:
2ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
50 g smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 2 dl marshmallows
ca 1 dl choklad

1. Smält smöret eller ha det rumstemp. Rör samman alla ingredienser, upp i formarna och grädda ca 10 min i 190 grader.

jag har använt en vanlig creamcheesefrosting. Blommorna är i SP.



Hade en liten middag för några dagar sen och eftersom att jag själv är en stor chokladfantast så bjuder jag gärna på det. Denna gång blev det en chokladbotten med en chokladcreme ovanpå och sen bara lite bär till. Serverade också en skål med lätt vispad grädde till!

Botten:

Ingredienser

 

200 g choklad

180 g smör

2 dl mjölk

4 ägg

2 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme, tillsätt kaffet. Vispa ägg och socker en ganska lång stund, blanda mjöl och bakpulver. Smöra och bröa en form. Rör samman ingredienserna och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. (Ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kommer ut.).

Själva glasyren har jag inget recept på då jag gick på känn, men jag hällde lite choklad i en plastskål, hällde på så mkt grädde att det täckte chokladen och sen smälte jag allt i micron.

Det blir chokladigt men gott!!