Här kommer en till tårta som jag gjorde som "reklam" till en barnbasar.



Tycker den blev rätt söt...

Hej allesammans!!

Här kommer en till variant på utseende på bakelser.




Samma innehåll som tidigare: ljusa bottnar, hallonmousse och mörkchokladmousse



hoppas det är någon som ger sig på dessa för jg har förstått att de är riktiga goda ;)
Hej!

Här kommer en "prov"tårta som jag gjorde för ett tag sedan inför en barnbasar och skulle ha med mig den som lite "marknadsföring".
Är min första "människa" och är inte riktigt nöjd med ögonen men jag får helt eneklt fortsätta att öva ;)


Hej!

nu kommer receptet på marängen som jag använt till marängtårtorna/pavlovan i alla inläggen..

Recept:
100 g kall äggvita
1 tsk citronsaft
50 + 50 g socker
100 g florsocker

sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitan och citronsaften tills det blir skum.
tillsätt 50 g socker och vispa på medelhastighet
tillsätt 50 g socker medan du vispar och höj sedan hastigheten och vispa tills det blir ett fast skum.
Sikta ner florsockret och rör om.
Spritsa eller bred ut smeten.
grädda i ca 90 min tills de torkat.



Här är den fylld med en jordgubbsgrädde och bär



och här med en chokladmousse och bär..

Dessa bara ropar vår och sommar =)
Hejan allihopa!!

Ville bara visa några fina bullar som jag fick till häromdagen!! Hade nämligen i början av min Engshilmskarriär en deg där hälften av bullarna jäste och den andra halvan inte.. Vet inte vad som hände men men.. Och det har legat mig till last nu hela tiden (känns det ialf som) så nu varje gång bullarna blir bra så blir jag alltid lika glad =)

Detta är en pistagebulle



och dessa är vanliga kanelbullar
Blåbär  och lite mer blåbär..



En muffins med blåbär i, fylld med en blåbärskompott med lite grädde på och dekorerard med blåbär!
Så om man inte gillar blåbär kan man glömma denna ;)
Hej!

Så var det dags för en bakelse ifrån jobbet igen!
Samma fyllning som tidigare: hallonmousse och mörkchokladmousse..


men istället för marsipan så spritsade jag grädde runt eftersom det fanns nötallergiker i en av grupperna..
Glad påsk till er alla och hoppas ni har en trevlig påskhelg!!

Själv har vår minsting vattenkoppor så vi är lite begränsade men vi får till det ialf =)

Igår på påskafton så kom hela min familj över: min mamma och pappa, min mellersta syster med sambo ochg son, min yngsta syster samt min svägerska. Vi åt middag, letade påskägg och fikade!



Det är en ljusbotten fylld med pistagemousse och mörkchokladmousse. Det är grädde runt om med chokladspån och sen ljuschokaldmousse ovanpå med lite gula stjärnor och gult glitter..
Pistagemoussen blev läskigt grön =)


Hej allihopa!!

Här kommer en till marängtårta eller liknande pavlova..




Receptet på marängen kommer i ett senare inlägg men den här är fylld men en choklad och apelsinmousse och sen en massa bär.

Vårigt och gott eller hur? =)
Till fmk på jobbet för ett tag sedan så gjorde jag en riktig gammal goding som jag inte gjort på flera år.. Nämligen den gamla klassikerna tigerkaka!



Receptet:
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
50 g smör
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
kakao
lite vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och mjölken.
Dela smeten i 2 delar.
Smaksätt den ena med vanilj och den andra med kakao.
Smörj en sockerkasform och sen hade jag på rostad mandel innan jag hällde i vaniljsmeten och sen kakaosmeten. Grädda i ca 35 min i 175 grader.
Här kommer en lite godbit med sting i =)



Macaronen är gjord enligt de receptet jag lagt ut innan men fyllningen var en ny.

Skar färsk ananas i små, små bitar och fräste dem i lite smör med chili och råsocker och en pytteliten skvätt rom. Lät dem sen svalna och blandade ner det i vispad grädde. Kanon gott
En liten laktosfri skapelse...



en chokladkaka toppad med laktosfrigrädde med passionsfrukt i och sen lite jordgubbar. Inget avancerat ;)
Som ni säkert sett nu använder jag ofta samma grunddeg till mina surdegsbröd och även så denna gång..

Nu har jag blandat i lite örtolja i degen bara, samt penslat lite ovanpå precis innan gräddning samt strött lite havssalt på

Hej igen..
Hoppas alla har en toppen dag och är ute och njuter av solen så mkt man bara kan =)

Trots det fina vädret så får en annan stå inne och jobba idag. Idag är det inga gäster på slottet så då ska jag passa på att baka en massa småkakor och knäckebröd till kommande veckor. Får se vad man mer hinner med, men det finns fler punkter på min "attgöra" lista =), verkar som om den aldrig tar slute varken på jobbet eller hemma..

Så fort jag är klar för dagen ska jag ialf skynda hem och lasta barnvagnen med cykeln och gå till dagis o hämta tjejerna och njuta av denna måndagkväll.

See you soon... ;)
En nyttigare variant på paj??



Lite frukt under ett täcke som består av havregryn, smör, mald mandel, lite kokos och flagad mandel.
Hej allihopa!

Känner ni hur våren har anlänt? =) Nu är den här!!! Det är så härligt! De senaste dagarna har vi varit ute hur mkt som helst, det är så skönt! =)


Här kommer en chokladtårta med lite passionsfruktgrädde och mandariner.



Chokladtårtan:
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
150 g choklad
2,5 dl vetemjöl
lite couintreu

Blanda ägg och socker.
Smält smör och choklad.
blanda samman allt och häll i en smord och bröad form.
Grädda i ca 12 min i 200 grader.
Det här är ju aldrig fel, eller hur?



Härligt god fruktsallad ,med grädde bredvid för den som vill!!
Här kommer lite fler bakerlser..



De är gjorda precis som de här fast garnerade lite annorlunda =)

Här kommer en favorit med ny tappning..



den är fylld med en äppelkompott med smak av rom, lite grädde och blåbär =)

ett litet kvällsbröd..



Det här är en vetesurdegsbröd (recept finns här)

Sen har jag fräst paprika och zucchini med lite tomatpure som jag lät svalna innan jag  bredde det på bröddegen och rullade ihop det
Här kommer en liten god eftermiddagstårta på jobbet..



Gjorde en kallvispad maräng (recept kommer i ett senare inlägg), sen en hallongräddde och dekorerade med lite blåbär, hallon och jordgubbar


Här är det lite mer bröd..



Baguetterna är med grov rågsurdeg och portionsbullarna är med vetesurdeg annnars är receptet detsamma..

5 dl surdeg
1,5 dl vatten
3 pkt jäst
3 msk honung
vetemjöl
3 msk salt

1. rör samman vatten och jäst och surdeg
2 tillsätt 1 liter mjöl
3. tillsätt honung och salt
4. Tillsätt så mkt vetemjöl att det blir en smidig deg.
5. låt jäsa ca 2 timmar
6. baka ut och låt jäsa ca 1 timme
7. grädda i ca 10 min för port och 15 min för baguette på 190 grader




Det här beställde Tystnerga GIF till ett sammanträde de skulle ha..

Först lite mackor...



och sen en liten "kaka" till kaffet.



Det är en chokladkaka som jag täckte med lite chokladmousse och sen lite hallon på =)
Fick bli lite sylt här om dagen då jag fick lite jordgubbar över...



Den här med smak av lite punch =)
Den här tårtan är till samma Ludwig som fick tågtårtan i inlägget tidigare.. När de hade avnjutit tågtårtan så var mamma Johanna så nöjd att hon ringde och beställde en till =)


Den är är fylld med hallonmousse och sen en hallonmousse med lite oboy i.



Dart Vader är utskuren i svart marsipan och sen har jag målat med vit pulver färg. Bokstäverna är också i marsipan och sen målade med guldfärg.
Enligt Johanna blev Ludvig väldigt glad!
Här kommer en födelsedagstårta som en 7 årig pojke vid namn Ludvig skulle ha..



Tårtan är gjord på glutenfribotten, hallonmousse och chokladmousse.


Tåget är i SP och tårtan är täckt med marsipan

Ligger lite efter här med blogginläggen men här kommer ialf den tårtan som min syster beställde när hon fyllde år den 12 mars... 



Hon ville ha lite asiensinspirerade blommor.. samt att den skulle vara turkos.. Vet inte om jag lyckades men hon var ialf nöjd =)



Tårtan var som beställt laktosfri.



blommorna är gjorda i SP och även bladen. Tårtan är täckt med marsipan.
När jag var uppe på mässan fick jag göra chokladmaränger..


Gjorde en italienskmaräng som jag sen rörde ner lite smält mörk choklad i, klickade ut oh sen gräddade ca 1 timme på låg temperatur.
Och så ännu ett bröd då =)



5 dl vatten
50 g jäst
2 msk honung
ca 3 dl oliver, hackade
1 msk olja
½ manitoba, ½ vetemjöl

Rör samman jäst, olja och vatten.
Tillsätt ca 5 dl manitoba och honungen och oliverna
Tillsätt sen så pass mkt vetemjöl att det det blir en smidig deg.
låt jäsa ca 60 min, baka ut och låt jäsa ca 30 min. Grädda sen i ca 15 min i 190 grader
Det här var en mkt fräsch och ovanligt god förrätt på jobbet

Lättrökt vildand från sörmland med tranbärschutney, apelsinchips, valnötter och bacon

Fick lite utmaningn på jobbet då vi hade några som gick på en deit kallad LCHF


Får nog säga att om man inte tänker att de ska smaka som vanligt bröd så var de goda.

Recept:

3 ägg
5 dl frön ( jag anv 1 dl solros, 1 dl linfrö, 1 dl sesam, 1 dl vallmo och 1 dl pumpakärnor)
3 dl ost ( jag använde 1 dl västerbotten och 2 dl billinge)
1,5 tsk bakpulver
3 msk filmjölk

Blanda ihop allt och bred ut på en plåt och grädda i 175 grader i ca 12 min

Fick för mig att testa att göra nåpgra bakelser på jobbet så sagt och gjort..



Så här såg de ut innan jag klädde dem med marsipan

Det är ljusa anslagsbottnar med hallonmousse och mörkchokladmousse.
Sen la jag lite grädde runt dem och klädde in dem i marsipan.



Både såg och var mkt goda =)
Såg det här receptet i en tidning och först följde jag det men det smakade inte särskilt bra =( så då fick jag modifiera det allt eftersom så tyvärr har jag inga riktiga mängder..


Började med att mixa aprikoser, smör, syltad apelsinskal och kokos.. därefter tillsatte jag philadelphia ost, vit choklad samt lite mer kokos och lite apelsinjuice.
Sen rullade jag dem i kokos.
Blev helt okej i slutändan =)