Hade några gamla vänner med familjer på middag och då passade jag på att göra en tårta =)
Lite speciellt denna gång var att en av middagsgästerna är glutenintolerant så jag fick göra en glutenfribotten vilket var första gången för mig!

Botten:
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl glutenfritt mjöl
Vispa ägg och socker pösigt
Sikta ner mjölet.
Grädda i 175 grader i ca 15 min

Jag fyllde den med chokladmousse och tropiskmousse.
Täckte den med chokladfudgefrosting:
120 g mörk choklad
150 g mjukt osaltat smör
160 g florsocker
1,5 tsk vaniljarom
Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.
Blomman är i SP som jag målat i guld, guldpärlor och sen ett ätbart "sammets"band