Här kommer då den sista av minitårtorna..



Även den fick följa med på middag!



Denna är en morotskakebotten fylld med chokladmousse och lemoncurd. Täckt med grädde och marsipan. Blommorna är i SP

här kommer nr 3 i minitårtorna..



Denna tog vi med på en middag.
Den är fylld med chokladmousse och jordgubbskompott. Täckt med grädde och marsipan. Blommor och blad i SP resten är i marsipan.

Den här tårtan fick Gnesta Bränneri till ett styrelsemöte.. En av dessa minitårtor jag skrev om i inlägget tidigare..



Denna innehåll choklakdmousse med hallon på chokladbottnar täckt med grädde och marsipan.. Även figyrerna är i Marspan..

När jag har gjort större tårtor och fått anslagssmet över så har jag ofta gjort en miniform också.. Här om veckan såg jag att jag hade en del sådanna i frysen så då gjorde jag några minitårtor och delade ut..
Den här fick familjen Sundell med sig hem en fredagkväll..


Den är fylld med chokladmousse och pistagemousse. Täckt med rosa grädde och dekorationerna är i SP




Inte den finaste Hello Kitty men men..


Här kommer en mussla utan nötter



recept:
200 g smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn

Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i smorda formar.
Grädda i 175 grader i ca 10 min
En söt tårta med syrliga bär en perfekt kombination!


Recept:

Botten:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g margarin
0,75 dl socker
1 ägg

Blanda ihop. Låt vila kallt en stund. Kavla eller tryck ur i en smord form. Gärna med löstagbar botten

fyllning:
100 g margarin
300 g mandelmassa
4 ägg
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Mixa margarin och mandelmassa.
tillsätt ett ägg i taget.
Ha sen i övriga ingredienser.
Häll i formen.

Grädda i 175 grader i ca 20 min.

Sen har jag garnerat med vispad grädde och en massa bär

Ett bröd mer parmesan och örtolja



Recept:

4 dl surdeg
5 dl vatten
50 g jäst
4 msk sirap
2 msk olja
salt
vetemjöl

parmesan
örtolja

Blanda surdeg, vatten, jäst och oljan.
Tillsätt lite vetemjöl.
Tillsätt sen sirapen och lite salt.
Tillsätt lite pamesan i.
Blanda nu ner så mkt vetemjöl att det blir en smidig deg.
låt jäsa ca 60  min
Baka ut till kuvert bröd (knåda inte)
Låt jäsa ca 30 min till
Pensla med lite örtolja och sprid lite parmesan ovanpå
Grädda i 200 grader i ca 10 min
Så mumsigt och fräscht efter middagen..



Pannacottan:
3 dl grädde
1 gelantinblad
lite socker
Jordgubbar

Lägg gelantinbladet i blöt
Lägg jordgubbarna i kastrull (kanske ca 3 dl) och häll på grädden.
Låt koka tills jordgubbarna är mjuka.
Tillsätt lite socker om det behövs.
Tillsätt gelantinet.
Sila och häll upp i glas. Låt stelna.


hallonchutney:
Hallon
Rödvinsvinäger
Muscovadosocker
Stjärnanis
Kanel
Rom

Fyll botten på en medelstor kastrull. Häll i en liten liten skvätt vinäger, lite socker samt kryddorna. Smaka av om du behöver tilsätta lite mer socker.
Häll i lite rom och låt svalna!
Här är en mkt god men mäktig kaka!!



Kakan:
150 g choklad
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
lite counitreu eller konjak i

Blanda ihop alla ingredienserna och häll i en smord form och grädda i 200 grader i ca 10 min ( Den ska nästan ha "stannat").

Ta lika delar grädde och choklad och smält ihop. Häll sen på kakan och låt stelna några timmar i kylen!
Här kommer en liten muffins!



Recept:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Hallon
Vit choklad

mörk choklad

Blanda ihop alla ingredienser till smeten.
Häll i formar.
Lägg på hallon och vit choklad.
Grädda i 180 grader i ca 10 min
smält den mörka chokladen, doppa muffinsen i och servera!
Här kommer en liten dessert igen...



En jordgubbspannacotta, vitchokladmousse samt ett mandelflarn. En halloncoulie ligger under chokladmoussen samt en äppelcoulie under flarnet.
Här kommer en laktosfri variant på förra inlägget.
Samma recept men med laktosfri grädde ovanpå..


Här kommer en lite mumsig kaka



recept:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
50 g olja
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

jordgubbar (jag använde färska)
blåbär (and frysta)
vit choklad

Rör samman alla ingredienser.
häll i en smord form och strö på jordgubbar, hallon och vitchoklad.
Grädda i ca 30 min i 175 grader

Det är en chokladtryffeltårta med en vaniljparfait och en halloncoulie..



Chokladtryffeltårta:
150 g choklad
150 g smör
2,5 dl mjöl
3 ägg
3 dl socker

Smält smör och choklad.
blanda ihop alla ingredienser.
smöra en form och häll i.
Grädda i ca 10 min i 200 grader.

Dags för ett litet bröd med brie ost i =)

tt

Recept:
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk honung
2 msk olivolja
Vetemjöl
Brieost

blanda ut vattnet med jästen och matoljan
tillsätt lite vetemjöl och sen honungen
tillsätt sen så pass mkt vetemjöl att det blir en smidig deg
låt jäsa 40 min
Rulla ut degen i längder och platta ut dem
lägg brieostskivor på mitten och vik ihop
Dela och låt jäsa 30 min
Grädda i 200 grader i ca 10 min
Här kommer en gluten och laktosfri liten kreation..


Recept:
1 ägg
1 dl socker
0, 25 dl laktosfritt smör
2 dl glutenfrimix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
cest från 0,5 citron samt saften

Blanda ihop alla ingredienser.
Grädda i 190 grader i ca 12 min
låt svalna och doppa i smölt choklad.
en liten glutenfri äppelkaka...



Recept:
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl olja
3, 5 dl glutenfrimix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 äpplen

1. Blanda ihop alla ingredienser
2. Skala äpplet och riv ner det i smeten
3. Häll i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 min
Här kommen en till rulltårta:


Recept:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
0,5 dl kakao

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt övriga ingredienser.
Grädda i ca 5 min i 200 grader.

Stjälp upp kakan på sockrat papper.
Bred på fyllningen.
rulla ihop och låt stelna i kylen.

Fyllning:
150 g choklad
2 msk smör
4 msk grädde
2 msk kahlua

Smält chokladen och grädden och smöret.
Tillsätt kahluan.
låt smeten svalna och vispa upp den.

Brde den på kakan. Krossa frysta hallon och sprid ut på kakan. Mums Mums!
Testade att göra sockerkringlor på jobbet..


Recept:
125 g smör
2,5 dl mjöl
2 msk grädde

Garnering:
pärlsocker

1. blanda ihop ingredienserna
2. låt degen stå kallt en halvtimme
3. Rulla till kringlor, spreja med vatten och doppa i pärlsocker
4. grädda i 200 grader i ca 6 min
Här kommer en till variant på macaroons..


Denna gång är de fyllda med vitchoklad och pistagemousse.

Moussen:
350 g vitchoklad
250 g grädde
smält

1 blad gelantin
smält ner i den varma chokladen/grädden


250 g grädde
vispas hårt

pistagemassa

Blanda choklad/grädden/gelantinet med den vispade grädden samt pistagemassan.
Låt stå i kylen i några timmar.
Testade att göra en surdegsfoccacia som middagsbröd för ett tag sedan..


Ingredienser:
7 dl surdeg
6 dl vatten
50 g jäst
3 msk sirap
2 msk olja
1 dl fetaost
vetemjöl

tomater
fetaost

olivolja

1. Blanda surdegen, vatten, jäst, fetaost, olja.
2. Tillsätt lite vetemjöl
3. Tillsätt sirapen
4. tillsätt vetemjöl tills det blir en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timme.
5. Häll lite olja i formen.
6. lägg i bröddegen och lägg på fetaost och hackad tomat och olivolja. Tryck ner lite i brödet, låt jäsa till dubbel storlek.
7. Grädda tills innertemp är 96 grader.

Här kommer en liten bild på en förrätt från jobbet

Det är en skärgårds tapas på lax, sikrom och skaldjur

Längst upp är det en skaldjursceviche, i mitten en halstrad lax med kavring och wasabicreme och sen en blini med löjrom...
En flicka vid namn Idun beställde en tårta till hennes födelsedag, hon ville ha jordgubb och hallon smak och Hello Kitty..



Den är fylld med chokladbottnar, hallonmousse, jordgubbar, täckt med en smörkräm under själva figuren och sen med rosa grädde runt..
Figuren är i SP.



Idun vart ialf glad när hon såg tårtan =)
Testade en ny variant på äppelpaj för ett tag sen..

Jag skalade och skar äpplena i skivor.
Sen fräste jag dem i lite smör, kanel och farinsocker och sen hällde jag på lite äppelmos för att få det kletigt och gott =)
Hällde upp i en form, la på smuldeg och gräddade i  ca 30 min i 175 grader..
Servera med vaniljsås.
Här kommer receptet som några frågat efter på det bröd jag använde till fikat på ledarutbildningen..


Recept:
1 liter fil
2,25 dl mörk sirap
0,5 msk salt
1 msk bikarbonat
600 g vetemjöl
195 g grovt rågmjöl
200 g vetekross
90 g vetekli

1. Blanda alla ingredienser och rör till en smet.
2. Häll upp i en smord form
3. Grädda i 180 grader tills innertemmp är 98 grader (ca 40 min)
Här kommer en mandelmussla igen men denna gång som laktos och glutenfri..

Recept:
125 g sötmandel
200 g laktosfritt smör
1,5 dl socker
1 ägg
4,5 dl glutenfri mix

Mixa ihop allt i en mixer. Smörj form, tryck ut smeten och grädda i 175 grader i ca 8 min.

Här har jag sen garnerat med en jordgubbskompott, laktosfri grädde, jordgubbe. Och bredvid ligger en rischokladbräck
Här kommer ännu en smakbit ur vårt oändliga sortiment av desserter på jobbet..


Denna gång är det en jordgubbspannacotta, vitchokaldmousse och ett mandelochknäckflarn.. Recepten på dem finns i tidigare inlägg =)

Testade att göra en så kallade konfektrulle för ett tag sedan..


jag blandade nougat, syltade apelsinskal, mandelmassa och couintreu. Rullade en längd och penslade med mörk choklad. Sött men ändå friskt!
Här kommer det lite cupcakes som jag gjorde till kontoret


Det är mitt vanliga mnuffinsrecept med citron i och sen har jag doppat dem i chokladganach (50%choklad,50% grädde) och dekorerade med en chokladfjäder

Här kommer lite mer glutenfritt bröd, samma princip som igår, and grundreceptet på baksidan av sempers glutenfriamixpaket, men tillsatte som sagt dubbels å mkt jäst, lite salt samt riven ost..


Annasr földe jag receptet på baksidan som sagt =)
Gjorde lite glutenfritt bröd på jobbet för ett tag sedan. Är egentligen inget att "skryta" om eftersom jag egentligen bara följde receptet på baksidan av Sempers förpackning, tillsatte dock morötter, lite salt samt dubblade jästen.


Vart ialf bra bröd

Hade några gamla vänner med familjer på middag och då passade jag på att göra en tårta =)
Lite speciellt denna gång var att en av middagsgästerna är glutenintolerant så jag fick göra en glutenfribotten vilket var första gången för mig!



Botten:
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl glutenfritt mjöl

Vispa ägg och socker pösigt
Sikta ner mjölet.
Grädda i 175 grader i ca 15 min



Jag fyllde den med chokladmousse och tropiskmousse.

Täckte den med chokladfudgefrosting:

120 g mörk choklad
150 g mjukt osaltat smör
160 g florsocker
1,5 tsk vaniljarom

Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.

Blomman är i SP som jag målat i guld, guldpärlor och sen ett ätbart "sammets"band

Testade att göra lite glutenfria småkakor och om jag får säga det själv är jag rätt nöjd med resultatet denna gång!



Recept:
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 ägg
3,5 dl glutenfritt mjöl

Jag rörde ihop alla ingredienser, rullade bollar som jag ryckte till lite.
Gräddade i 175 grader i ca 12 min.
Sen ringlade jag lite choklad på bara för att göra de lite roligare =)
Vi hade årets första grillfest här i slutet av januari och då passade jag på att göra en liten tårta till efterrätt



Det är ljusa bottnar fyllda med chokladmousse samt en stracciellomousse med päronbitar i. Täckt med grädde och marsipan, flingorna är i SP och texten är kristyr och sen ett ätbart "sammets"band runt.



Och sen har jag strött lite glitter på
Är lite sent ute för jag ligger nämligen lite efter med inläggen, men här kommer ialf lite bilder från nyårs desserterna!



Längst fram är det små mördegsformar fyllda med lemon curd och pistagemousse, sen en chokladform med rårörda bär och chokladmousse samt en vaniljpannacotta med fileade apelsiner.

Mördegsformara är köpta, egen gjord lemoncurd, pistagmoussen testade jag att göra på en neutralmoussebas som jag sen tillsatte pistagenötter i, chokladmoussen är densamma som jag nästan alltid gör.
Vaniljpannacottan blev totalt misslyckad då jag använde fryst grädde så den skar sig lite och smakade mest vatten o vanilj.. Så på den kommer inget recept. De andra recepten finns i tidigare inlägg