Hejsan!!!

Här är en dessert vi hade för ett tag sen på jobbet.

Det är en rom och chokladmuffins längst till vänster. Sen är det en rabarberparfait med lite vitchokladcrunch ovanpå. Det oranga är en havtornscoulie.



Vi fick till det rätt bra eller hur? =)
Hej!

När man bakar så mycket som vi gör på Slottet blir det en del kanter och även bitar kvar. Så då bestämmde jag mig denna gång för att göra romstubbar en annan varant på dammsugare.



100 g smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
3 dl kaksmulor
rom (jag anv captain Morgan)

Rör samman allt till en jämn smet.
Kavla ut marsipanen och lägg en "sträng" med smet och rulla ihop. Om det behövs kan du pensla kanten med lite äggvita för att det ska fästa.
Doppa sedan ändarna i choklad.


Det blev lite smet över så jag bestämde mig också för att göra lite bollar. Jag rullade dem i rostad kokos!



Gott om man gillar rom ;)
Hej!

Det här är en mandelmussla fylld med citroncreme och grädde. Eneklt men gott.




Receptet finns under Recept/Beskrivningar.
Hej allihopa!!

Så skönt att solen är tillbaka!! Synd bara att det är en vecka kvar till semestern =/ men får glädjas med alla som är lediga i detta väder!

Ville bara visa lite bilder ifrån trädgården..



Det växer blåbär vilt i trädgården och på själva midsommar var de färdiga =), till mina barns glädje som är helt galna i blåbär!!



Riktigt tidigt eller hur?



och den här lilla sötingen var och hälsade på i mitt potatisland =)

Imorgon är nog våra första jordgubbar färdiga också!

ha det bra i solen så länge!!
Hej!

Eftersom att jag valde att flytta min rabarber tidigt i våras så har de inte riktigt hunnit vuxit  till sig men som tur är har en av våra grannar överflöd av rabarber så jag fick ta lite av henne =)

Så först ut blev en rabarber och jordgubbskompott.



Jag har valt att smaksätta denna med vanilj, stjärnanis, kanel och apelsin. mumsigt värre =)
Hej!

Här kommer en till macaron.

Denna gång fylld med en chokladmousse med smak av Trosa Punch. I de här Macaronen så malde jag mandeln med skalet för att få den bruna färgen.



Receptet finns under fliken Recept/beskrivningar.

Ha en trevlig söndag!
Hej!

Hoppas alla hade en trevlig midsommarafton igår!

Här kommer lite drömmar. Blev precis som de ska denna gång =)



100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rör samman

1 dl olja
Tillsätt försiktigt lite i taget

1 tsk hjortronsalt
4 dl vetemjöl
Blanda ihop allt.

Forma till små bollar, lägg på plåt och tryck till lite.
Grädda i ca 20 min i 150 grader
Glad Midsommar på er allihop!!

För någon vecka sedan fick jag en beställning på en tårta där önskemålet var ett rosa hjärta, sen fick jag fria händer. De som beställde ville överraska sina vänner som hade bröllopsdag.




Den består av ljusa bottnar, vaniljcreme samt hemmagjord jordgubbssylt, grädde och täckt med marsipan. Blommorna är i SP resten är spritsad (jag behöver öva lite mer på att spritsa).



Men tycker ändå att den blev rätt så söt =)

Ha en trevlig dag och en fortsatt trevlig kväll!!!
Hejsan denna regniga torsdag!

Här kommer en go "kaka" som vi använde till en dessert på Slottet som jag visade i tt tidigare inlägg.



Ca 30 st

300 g choklad
50 g smör
Smält försiktigt

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa pösigt

5 msk mjöl
2 krm bakpulver

Blanda samman allihopa och klicka ut.
Grädda i ca 10 min i 175 grader.



Kan verkligen rekommenderas.. Tror verkligen att de är goda att fylla med något! =)
Hej hej!!

Idag är det min tur att fylla år, hela 28 =)

Så nu på kvällen var både familj och vänner över på lite mat och fika. Mycket trevligt!!

Men jag har även blivit firad och grattad på jobbet på dagen, då jag fick en flaska rosa champange av mina kära arbetskamrater =)
Och vår underbara trädgårdsmästare uppvaktade mig med lite sång genom fönstret ;)

Och självklart har det ramlat in sms och gratulationer på facebook hela dagen och jag vill tacka alla som förgyllt min dag idag!!!

Men här kommer ialf min födelsedagstårta




Det är en botten på pistage och pekannöt. En mörkchokladmousse samt en rabarberpannacotta (tyvärr lite för mkt kanelsmak för min del=(......... )
Sen har jag bara dekorerat med chokladfingar, jordgubbar och satinband.
Blev rätt så fin om man nu får säga det själv!!



Men nu ska jag städa undan lite innan det är dags att hoppa i sängen!

Tack ännu en gång till alla!! Kram på er!!
Hejsan...

Här kommer en liten marängbaakelse som serverades till en eftermiddagsfika förra veckan.

Det är en sk fransk maräng som jag sen fyllt med en citroncreme, toppat med vispad grädde och lite dekorationer. Inget avancerat alls men det ser lite fint ut eller vad tycker ni?

Hej!

Vet inte om ni tänkt på att en del bröd jag visat här på bloggen har ett mönster i sig och det kommer av dessa underbara jäskorgar.
De används helt enkelt till att jäsa bröden i, sen stjälper man upp dem på plåten och gräddar av. De finns i olika storlekar och former. Dels säljs de på nätet men har även sett att de säljs i Järna på cafét vid Saltå Kvarn.

Hello!

På Slottet stöter vi ju på en del allergier och denna gång var det laktos och ägg som skulle uteslutas. Eftersom vi oftast serverar bullar av olika slag till förmiddagsfika så ser ju gärna jag att alla ska få så lika som möjligt.




Så denna gång är det en bulle (degen är som för semelbullar men med laktosfrimjölk, laktosfritt smör samt äggfri) doppad i lite socker och sen fylld med en hallonkompott.



Ha en underbar söndag!
Hej hej!

Vet inte om jag berättat det tidigare men nu för tiden bakar vi vårt eget knäckebröd på Slottet. Det används till frukost och lunch och eventuella andra användningsområden..

Och är det en vecka med många gäster då går det en hel del knäckebröd!



Har bara ett ung recept tyvärr då jag går på konsistensen av degen hela tiden men jag ska ialf försöka.

1 liter mjölk
ca 20 g jäst
5 dl rågsurdeg
grovt råg mjöl (ca 5 dl)
vetemjöl

rör samman jäst, surdeg och mjölken. Tillsätt sen så mkt mjöl att det blir en tjock "smet". Låt jäsa ca 2 timmar.
Tillsätt sen så mkt vetemjöl att det blir en smidig deg. Tillsätt sen ca 3 msk salt.
Kavla ut ( här kan du välja att spreja på lite vatten och strö någon krydda över) och grädda i 175 grader tills de har fått färg och känns stela.
Degen går jättebra att förvara i kylen och plocka fram lite då och då om man vill!

Ha en fortsatt trevlig helg!!
Hejsan!

Här kommer en dessert vi hade på jobbet för någon vecka sedan. Glass på tre sätt!




Först en limesorbe i en liten hippenstrut



Och sen en jordgubbsglass mellan två chokladkakor



Och sist en choklad och marshmallowsglass i en knäckskål samt lite vitchokladcrisp.



Gott va?? =)



Hej!

Här kommer en liten godbit =)

Det är en vanlig mazarin som jag sen täckt med en aprikosgelé.



Tycker det blir rätt fint med en glansigyta.
Hej!

Har varit en del tårtor i helgen! =)

Här kommer en tårta i form av ett lok/tåg till en liten kille vid namn Leon som fyllde 4 i helgen.



Den är fylld med ljusa bottnar, och sen en blandning med en massa bär så som hallon, jordgubbar, plommon och rabarber samt en en mjölkfrivisp.
Önskemålet var nänligen att den skulle vara helt mjölkfri och jag tycker nog att det blev bra. Tårtan är sen spacklad med en bärfrosting och sen marsipan.

Det är som sagt alltid kul att få pröva nya saker!
Hejsan!

Här kommer de andra två bröllopstårtorna. Där var önskemålet ljusabottnar, vaniljcreme och hallonsylt.

På den ena tårtan har jag gjort ett brudpar på (min första och jag blev rätt nöjd).

Ett önskemål var att det skulle finnas liljekonvaljer på tårtorna då bruden skulle ha det i sin brudbukett.







Och här är den andra tårtan



Brudparet verkade nöjda när de såg tårtorna och för min del var det kul att pröva på nya saker. Alltid roligt med utmaningar! Och jag tackar så mkt för förtroendet att ha fått gjort deras bröllopstårtor!! =)



Hej!

Här kommer bilder från förra helgens bröllopstårtor.

Först ut blir dessa två. Det är ljusa bottnar med vaniljcreme samt jordgubbssylt och grädde. enkelt men otroligt gott =)

Helloj!

Här kommer den andra tårtan till Elin. Samma fyllning som den andra.



Anöedningen till att en häst fick vara med på tårtan är att Elin alltid har pratat om att bli en ridande polis och vem vet vad framtiden bär med sig?




Är inte helt nöjd med buren då jag inte riktigt fick denb som jag ville men men...

kommer mer tårtor i veckan. Hoppas ni får en bra start på denna arbetsvecka =)
Hej hej!

En av mina vänner tog sin examen från Polisskolan i fredags och på lördagen skulle hon fira med sin släkt och bad mig göra tårta och självklart gör jag det =)

Det här är en av tårtorna!



Den är fylld med chokaldmousse samt passionsfruktmousse och ljusa bottnar. Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Alla dekorationerna är spritsade.



Den andra tårtan kommer imorgon! Ha en trevlig söndag!
Hello!

Här kommer en dessert från Slottet igen.

Denna gång en mörkchokladbrule med ett knäckflarn med en rabarberkomptt samt en rabarbersorbe (självklart med rabarber från Slottets trädgårdsland).

Det lät inte så illa va? =)

Hej!

Ibland när det är sisådär 80 personer, och tider tryter, som ska ha eftermiddagsfika på Slottet får det bli av den enklare varianten.

Denna gång fick det bli en morotskaka med citronfrosting och en chokladdekoration. Inget avancerat men oj så gott =)

Hejsan!

Här kommer en macaron igen , denna gång fylld med en mörkchokladmousse smaksatt med rödchili. En väldigt bra kombination! Och kanske inte den vanligaste ;)

Hej!

Eftersom slottet är en konferensanläggning så får vi ju en del gäster som har olika allergier eller specialkoster som vi ska ordna bröd, fika, luncher och middagr till. Så för ett tag sedan hade vi en person som inte tålde ägg och laktos så då gjorde jag denna till en eftermiddagsfika.



en chokladmuffins dekorerad med lite bär, choklad och laktosfrigrädde.
Gästen var nöjd iallafall!

Hej!

Här kommer en dessert från slottet



En rabarberglass (och självklart är rabarbern från Slottets trädgårdsland) med en jordgubbskompott samt en chokladdoppad tryffeltårta.
Hejsan!

här kommer en liten jordgubbskompott som jag gjorde på Slottet till en dessert.



Jordgubbar
Vatten
syltsocker
Apelsin både saft och skal
Vinäger
Kanelstång
Stjärnanis
Vanilstång

Ta en kastrull och lägg i jordgubbarna (jag använde frysta). Häll lite vatten så det täcker ca 1 cm på bottten av kastrullen.
Lägg i kanelstången,  stjärnanis, vaniljstången, lite rödvinsvinäger, riv ner skalet från apelsinen samt pressa ner saften.
Koka upp och häll på lite syltsocker och koka någon minut till.
Häll upp i burk och låt svalna!

Kanon fräscht och gott!
Hej!

Här kommer lite macarons lätt grönbfärgade (syns tyvärr inte så bra på kortet), fyllda med en hallonmousse.




Recept på macarons hittar ni under kategorin Recept/beskrivningar.
Kan vara lite pyssel första gången man gör det men väl värt det i slutändan =)
Hello!

Denna kaka hade vi till eftermiddagsfika på Slottet för några dagar sedan.
Blev riktigt bra!



Det är en mazarintårtebotten (recept här), som jag har brett lite Lemon Curd på, lagt på skivade jordgubbar och sen brett på en aprikosgelé.

Syrligt och gott =)



Ha en trevlig lördag!!
Hej svejs!

Här kommer en dessert från Slottet som vi serverade en diabetiker



En sockerfri skogsbärsparfait, en sockerfri chokladmousse med smak av Trosa punch (om man bortser från sockret i chokladen men personen i fråga sa att det var okej för hennes del) samt lite frukt och bär.
Hej hej!

Är det skönt att vara lediga? Alla kanske inte är det men många ialf! Själv har jag varit ledig från jobbet sen i ons och ska inte börja förrän på tis igen men det är inte lugnt här för det..
Har 4 bröllopstårtor i helgen samt att det är hemmamatch igen så dit ska det också bakas (vet inte om jag berättat det men jag bakar till alla hemmamatcher för Tystberga GIF).
Sen är det nöjen som bio, kolmården, Gnestadagen m.m. som väntar=)


Här är iallafall lite muffins som vi serverade på Slottet till förmiddagsfika för ett tag sedan.



Recept:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
75 g smör
1 dl kesella
björnbär, hallon, blåbär

Rör ihop ägg och socker.
Tillsätt övriga ingrdienser (utom bären) och rör till en smidig deg.
Häll upp i formar och stick sedan ner lite bär.
Grädda i 190 grader i ca 12 min
Hejsan!

Såg för ett tag sedan på en annan blogg ett recept på Tobleronekaka. Det lät ju hur gott som helst! Tyvärr blev jag lite besviken då den inte alls smakade som jag tänkt mig. Den var verkligen jättegod, men inte slog tobleronen igenom så som jag tänkt mig =(. Men som sagt god var den!



Recept:

200 g smör

200 g Toblerone

1 dl strösocker

1 dl råsocker

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grade
  2. Speja och stöa en fomr, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en stor kastrull.Ta kastrullen från värmen och rör i hackad Toblerone. Rör tills den smält.
  4. Tillsätt socker, råsocker och ägg, och vispa ihop till en smet.Sikta i vaniljsocker och mjöl, och blanda ihop.
  5. Häll i formen och grädda i 15 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Låt kakan kallna ordentligt.

Som sagt inte alls som jag tänkt mig men god var den!
Hej!

Här kommer Hedwigs andra tårta



Fylld med samma som den andra men endast täckt med vitchokladfosting.



blommor och bokstäver i SP

De blev omtyckta!