Hejsan!

För någon helg sedan så fyllde Leo 6 år och då var önskemålet en draktårta och så klart ska så stora killar få sin önskan uppfylld!



Tårtan är gjord på ljusa bottnar, fylld med en hemgjord körsbärskompott, vaniljcreme och grädde.




Namn och ålder är spritsad i rödkristyr och draken är i SP.



Stort grattis till Leo!! (i efterskott nu förstås)
Hello!!

Här är lite bilder på kärleksmumsen som jag hj'lpte till att baka till lilla Jacobs dop i början av november.



Istället för det klassiska utseendet valde jag att spritsa på kristyren och strö kokosen över innan jag satte dit dekorationen.



Dekorationerna är SP och sen har jag spritsat choklad på.

Jag bakade även lite bröd och gjorde köttfärsgulash.



Vill tacka familjen H. för att jag fick hjälpa till!
Hejsan!

Till Alla helgona helgen så skulle våran granne ha lite kalas och frågade om jag inte kunde hjälpa till med lite bakverk och självklart måste de ju ha lite halloween tema då! =)

Så sagt och gjort!




Det är chokladmuffins fyllda med blåbär.



Sen är det en passionsfrukts frosting ovanpå.



Dekorationerna är i marsipan och sen är det lite saltlakritsflingor på.

Hoppas alla haft en trevlig helg! Det har vi: julpyntat huset, satt kristyr på pepparkakorna, middag hos svärföräldrarna, lite bakning, varit hos min mamma i gnesta m.m. Mycket skön helg =) Men nu är det en ny vecka och på Slottet drar julbordet igång idag!
Hej!

Den 11/11 gifte sig Beatrice med sin Tomas och de hade gett mig den stora äran att hjälpa till med sin bröllopstårta. Tack!!



Tårtorna är fyllda med passionsfrukt mousse och mörk chokladmousse, dekorerade med marsipan och alla blommor och kantdekorationer är spritsade i glasyr.



Det blir lite blommor att spritsa!



Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men bilderna togs på kvällen och jag hade ingen bra lampa tillgänglig.

Tårtan som står för sig själv till höger är en glutenfritårta. Sen hade jag även gjort en liten liten tårta som var nötfri. Den hade samma innehåll som de andra men var spacklad med en passionsfruktsfrosting och täckt med SP.



Stort grattis till Beatrice och Tomas och önskar er all lycka i det kommande äktenskapet!

Och ännu en gång tack för att jag fick hjälpa er.
Hejsan på er!!

Idag sker det! Idag byter villavägen 15 skepnad inför julen =)

Vi ska alledeles strax börja plocka fram alla julsaker. Kommer ta ett tag men är så värt det i slutet!

För någon vecka sedan fyllde min sambo år och ösnkemålet var detta: smörgåstårta med kött, chokladbollar och bullar. Och som den underbara sambon jag är så ordnar jag självklart det =)



Den är fylld med 2 blandningar: leverpastej pch smörgåsgurka samt en coleslow.

Sen är den dekorerade med egengjord rostbiff, skinka och sen en "sallad" på fetaost, tomater och rödlök.
Min sambo var nöjd ialf=)



och  de andra gästerna också

Hej!!

Sista dagen på arbetsveckan!

Idag är det fullt upp på Slottet då det är sista dagen att preppa inför julborden som startar på måndag. Mycket att stå i!

Men sen är det helg och då är det första advent och som jag sagt innan: Julpynta huset!! =) Ska bli så kul! Och roligt att se vad tjejerna tycker!

Och här kommer lite mer bröd..



Det här brödet är bakat med rågsurdeg samt smaksatt med solroskärnor, havrekross och russin.




Smarrigt!!

Trevlig helg!!
Hejsan!!

Haft en bra dag? Det har jag!
Först jobb på Slottet i 8 timmar, hämta barnen på förskolan, hyrde film, hem och lagade mat, iordningställde 2 tårtor, tog hand om tvätt, beställt foton, diskade och nu film medan man fixar lite med datorn..

Av någon outgrundlig anledning så finns det alltid saker att göra oavsett hur mycket man betar av. Både hemma och på jobbet.. hmm..

Den här lilla godbiten serverades till ett emk på Slottet för ett bra tag sedan..



Det är en chokladmuffins med lite björnbär och sen en citronfrosting med en marsipanros och blad.



Tycker det är lite sött med minibakelser!
Hej alla goa!! =)

Snart är julen här =), ialf är det julbordstider alleles stax både för de som har turen att få äta och även då för oss som får jobba!

På slottet kommer julborden dra igång på måndag så vi är mitt uppe i de sista förberedelserna!

För mig har en längtan och glädje inför julen infunnit sig som jag saknat i flera år. Varför vet jag inte men just nu längtar jag till helgen då det ska julpyntas i hela huset!! Ska bli så fiiint!!

Här kommer ialf en tryffel som jag gjorde i september till Ylvas kalas.



Den är fylld med en mjuk knäckkolasmet som jag smaksatt med kokos! Riktigt gott!!

Har en massa inlägg att göra framöver!! Har bara ca 400 bilder att gå igenom först och redigera.. hur orkar riktiga fotografer??? ;)

Ha en härlig kväll!!!
Hejsan!!

Här kommer en minitryffelbakelse igen.

Den här gången fyllde jag med en blåbärstryffelfyllning. Den blir nästan mousseliknande i konsistensen.



Blandar smält mörkchokladganach, chokladkaka och blåbärssylt.

Sen formar jag det till längder och klär in i marsipan.

Den här gången toppad med vanlig grädde och sen en spritsad kristyrblomma på.

Hejsan!

Vet inte om jag berättat det men vi bakar en hel del bröd på Slottet och försöker variera oss en hel del när dte gäller smaker.

I det här brödet som är en vetesurdeg har jag smaksatt med rivna morötter och solroskärnor.



Tycker själv att nybakt bröd är det bästa som finns!!
Hejsan!

Här kommer en av mina "klassiker" nämligen morotskakan =)

Denna gång med en vanlig vaniljfrosting.



Blommorna är spritsade i kristyr och sen är det kanderade rosenblad.

Kanderade rosenblad gör man på förljaden sätt:

Plocka in rosor.
Plocka av bladen.
Skölj av bladen och låt dem torka lätt.
Pensla hela bladet med äggvita och strö/doppa i strösocker. (jag penslar en sida i taget och strör sen på lite strösocker)
Torka sen mycket försiktigt i ugnen på ca 30 grader tills de stelnat.
De kan också torka om man ställer in dem på eftervärme i ugnen men tänk på att inte ha för hög värme från start.

Hej!

Ytterliggare en småkaka!

Denna gång med kardemumma och kanel.




200 g smör
2 dl socker
5 dl mjöl
2 msk mörk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk kardemumma
ev vitchoklad

Blanda ihop allt till en deg.
Låt stå kallt innan du skivar upp den i ca 0,5 cm bitar.
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Smält ev lite vit choklad och ringla över.
Hello!

Mer småkakor..

Dessa är smaksatta med choklad och rom,



200 g smör
5,5 dl mjöl
2 msk kakao
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
ca 1 msk romessens (lite efter smak)

Blanda ihop allt.
Låt stå kallt en stund och skiva sedan upp dem i ca 0,5 cm skivor.
Grädda i 175 grader i ca 10 min.


Hejsan!

Nu var det ett tag sedan vi körde lite småkakor så nu är det dags!! =)

De här är med smaken choklad och banan



ca 60 st

5,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
200 g smör
3 msk kakao
1 msk bananessens

Blanda ihop allt till en deg.
Låt stå kallt en stund.
Skär sen i ca 0,5 cm skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i ca 10 min.

Om man vill kan man göra som jag och smälta lite choklad och ringla över.

Hejsan!!

Det här brödet är en vetesurdeg som är smaksatt med anis, russin och havrekross.



Min grundvetesurdeg är alltid densamma och sen smaksätter jag eller tillsätter vad som finns eller faller mig i smaken =)

5 dl vatten
3 dl vetesurdeg
1 pkt jäst
2 msk sirap
vetemjöl

inte svårare än så ;)

Hej!

Idag ska man tillbaka till jobbet efter 4 lediga dagar. Ska dessutom jobba långpass (7,30- 21.30) så det är en skön start på veckan!

Jag och 5 "brudar" var till Ullared sön-mån och har shoppat loss och haft det mycket trevligt! Är skönt att komma bort från vardagen lite ibland bara.

Men tillbaka till vad jag egentligen ska skriva om...

Detta är en chokladskål som jag fyllde med en banancreme och sen är det mjölkchokladmousse ovanpå.



Bredvid ligger en xantetryffel.

Önskar er alla en trevlig tisdag!!
Hejsan!

Här är en skogsbörspaj med smuldeg och vaniljgrädde.

Ibland är något enkelt det bästa!!



Hejsan!!

Hoppas alla haft en trevlig helg än så länge! Själv har det varit fullt upp här hemma =)

Och idag åker jag och 6 andra av det feminima könet ner till Ullared!! Vi hyr en stuga och sover över. Handlar i lugn och ro, dricker lite vin, äter på restaurang och har det toppen!! =)

Här kommer ialf en mazarintårta...




Och de som inte tål nötter fick en bärkaka istället



Och så en som inte tålde ägg



På slottet försöker vi tillgodo se alla allergier och specialkoster så gott vi kan, och gärna så likvärdigt som möjligt!
Hej!

Här kommer en liten chokladskål igen..



Denna gång fylld med en hjortronkompott och sen toppad med en chokladmousse.

Blomman är i kristyr.



Små och goda!!
Hejsan!

Vi köpte in en ny pistagefyllning till Slottet och den är helt underbar!!! Bullarna blir hur goda som helst =)



Och jag kan avslöja att den manliga huvudrollsinnehavaren i den snart kommande filmen Hamilton bara älskade dem =)



Han var ju inte den enda förstås!! =)
Hej!

Här är en macaron fylld med en chokladtryffel smaksatt med lakrits.



Jag tycker att macarons är roliga på det sättet för du kan färga dem hur som helst och fylla dem med nästan vad som helst!
Med andra ord en möjlighet att variera i det oändliga!!
Halloj!!

Fick lite äggvita över för ett tag sedan när jag gjorde biskvier så då fick det bli lite maränger..



Först lite vita...



Och rosa..



och blåa..

Recept:

100 g äggvita
1 tsk citronsaft
100 g socker
100 g florsocker

Vispa upp äggvitan och citronsaften.
Rör ner strösockret och vispa till en maräng.
Rör ner florsockret och ev färg.

Spritsa eller klicka ut på plåt.
Grädda i ca 40  min i 120 grader.

Perfekt att ge bort en liten påse till någon vän =)
Hello!!

De här gjorde jag till ett emk på Slottet inför Alla helgona.

Lite söta va?



Det är en hallontryffelsmet som jag rullat i chokladströssel ochg sen dekorerat.



Ibland måste man få skoja till det även på jobbet!
Hejsan!

Här är minibakelser igen, denna gång med en blåbärstryffel fyllning.



Toppad med grädde och blommorna är spritsade.

Hej!!

Hoppas alla har en trevlig helg! Det har ialf jag haft =).

Vi har själva varit borta på middag, vi har haft egna middagsgäster och helgen bara rusar förbi!

Här är en liten grej som jag gjorde till en emk på jobbet.



Det är en chokladskål som jag först har lagt lite blåbärskompott i botten på och sen fyllt upp med lite hallongrädde.



Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!!
Hello!

Denna tårta skulle vara till ett "stort" kalas. Nämligen ett 327 års kalas =)



Det var flera som fyllde år och totalsumman blev 327 år. Inte ofta man får skriva det på en tårta =)

Den är ialf fylld med vaniljcreme, jordgubbskompott och grädde.



Grattis till er alla!!!
Hejsan!

Önskemålet till denna tårta var att det skulle vara en whippet på och gärna en älg.



Så här fick det bli.

Tårtan är gjors på ljusa bottnar, chokladmousse, jordgubbskompott, grädde och marsipan. Figurerna är i chokladSP och texten i choklad.



Grattis till Kurt som fyllt 70!!!
Hello!!!

I lördags var det dags för årets TGIF fest. Tyvärr kunde jag själv inte gå då vi redan var bortbjudna på annat kalas men så är det ibland.

Men innan jag for iväg på det kalaset så levererade jag tårtor till festen. Och självklart ska deras logga vara på tårtan!



De är fyllda med chokladmousse, hallonkompott och grädde. Och en av dem var glutenfri. Tårtorna är täckta med marsipan och själva loggan är också i marsipan!

Vart rätt nöjda med dessa =)



Hoppas att det var en trevlig fest!!
Hej!

Fick en fråga om en SSK tårta. Och jag som inte är särskilt intresserad av sport överhuvudtaget var tvungen att googla och det fanns ju 3 olika "loggor" för SSK så jag fick faktiskt fråga vilken som önskades.



Vet inte riktigt om jag lyckades men tårtan är ialf fylld med mörkchokladmousse, hallonkompott och grädde. Täckt med marsipan och dekorationerna också, utom fjädrarna som inte är ätbara.



Hejsan!

Förra veckan var det en kursdeltagare som fyllde år så då var det beställt en tårta till emk. Och självklart fixar jag det =)



Tänkte mig lite hösttema, så vad tycks?



Tårtan är fylld med mörk chokladmousse samt passionsfruktmousse.

Tårtan är täckt med marsipan och alla figurer är i marspan. Texten och piggarna är kristyr.

Löven har jag spejat med ätbarfärg.



Ha en fortsatt trevlig dag! Själv ska jag jobba i ca 14 timmar!