Hejsan!

Sitter här ensam och njuter av tystnaden! Alla sover utom jag. Vaknade av mig själv i morse och jag ska ärligt erkänna att jag inte kommer ihåg varken när jag vakande av mig själv eller när jag satt uppe en morgon alldelses själv! =)

Här nedan kommer ialf min variant på Spindelmannen. Tycker det blev lite för mörka färger men men..



Den är fylld med en banancreme samt grädde och mandariner.

Den är täckt med marsipan, alla dekorationer är också i marsipan. Spindelmannen har jag målat med pulverfärg som jag spätt ut med alkohol (som sen dunstar bort) medan "nätet" är ritad med en penna med ätbar färg.

Den var rolig att göra!
Hejsan!!

Hoppas alla har en trevlig helg!

Min började mycket bra igår då jag och min mamma for till Hasseludden och checkade in =)

Jag, min syster och vår moster gav det till henne i present när hon fyllde i aug så det kändes som att det var dags att infria den presenten!
Och vi hade det jätteskönt! Vi tvagade oss, badade i de varma källorna, åt 4 rätters och hade det mysigt. Tyvärr hade jag glömt kameran (jag vet vilken miss!!!) så det blir inga bilder =(

Men då bjuder jag på denna tårta istället som jag gjorde till en av barnens pedagoger.



Det är marängbottnar, grädde, hasselnötter och choklad.



Nu ska jag fortsätta denna underbara helg!!
Hejsan!!

Vet att det var några dagar sedan sist och ända sedan jag startade bloggen (för snart 2 år sedan) så har jag gjort ett inlägg om dagen men det kommer nog bli lite ändring på det framöver och det är tyvärr endast pga tidsbrist! Ialf ett tag framöver! Händer mycket just nu!

Detta är ialf en tårta jag hjälpte till med i helgen



Den är fylld med en jordgubbsmousse och en jordgubbskompott. Den är täckt med grädde och sedan marsipan.



All dekoration är i marsipan som jag målat med ätbar färg.

Så vi säger GRATTIS till Jimmy i efterskott!!
Helloj!

Ja dit skulle man vilja åka! Men får nöja mig med en bakelse så länge!



5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötkärnor
1 dl vetemjöl

Vispa vitorna till hårt skum
Tillsätt sockret lit i taget
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggvitorna
Bred eller spritsa ut smeten
Grädda ca 15-20 min på 175 grader
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt svalna lite innan du drar bort pappret



Sen är det bara att låta mandarin klyftorna rinna av ordentligt och vispa lite grädde.

Själv valde jag också att spritsa på lite choklad


Jag undrar varför den heter ju så som den gör? Konditorn som "uppfann" den bodde i Vetlanda! Någon som har något svar?

Hejsan!!

Är mitt uppe i förberedelserna inför helgens alla bakverk! Blir långa dagar denna vecka men man får väl sova när man är gammal =)

De här gjorde jag till ett fmk på Slottet, jag spritsade dem rätt höga men tyvärr sjönk de ihop så min kollega frågade om det skulle föreställa bröst, och jag undrade vad hon fick den ideén ifrån?! Det visade sig nämligen vara internationella kvinnodagen den dagen så det passade ju rätt bra!



200 g nötkärnor
2 dl socker
2 msk potatismjöl
2 ägg

Mal nötterna
Blanda samman alla ingredienser
Klicka eller spritsa ut kakorna
Grädda i ca 8 min på 175 grader
Sen doppade jag botten i lite choklad


Hej!

Dessa boutybollar valde jag att strö lite chokladströssel på innan choklden stelnade



50 gr smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
200 g kokosflingor
200 g choklad

Låt smör, sirap, florsocker och grädde koka ihop i 10 minuter. Tag av ifrån plattan och rör i kokosen. Låt svalna en stund för att sedan rulla ca 50 bollar. Låt dessa stå i kyl i 1 h. Smält chokladen och täck bollarna med den.
Hejsan!

Testade en liten småkaka för ett tag sedan med smak av choklad och rom



200 g smör
5,5 dl mjöl
2 dl socker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
1 msk ljus sirap
2 msk romessens
1 dl kakao

Blanda ihop allt
Rulla till längder
Låt stå kallt
Skär i ca 1 cm skivor
Grädda i 180 grader i ca 10 min

Sen har jag valt att spritsa över lite mörk choklad

hello!!

Denna vecka är det fullt upp! Det ska bakas tårtor till helgen, det ska hållas barnbasar så det ska bakas till det också och sen drar även TGIF:s säsong igång så då ska det bakas lite till det också.. Som sagt mycket att göra denna vecka!

Men tårtan nedan gjordes i helgen



Önskemålet var att det skulle vara en häst på då födelsedagsbarnet i sig håller på med dessa djur



Tårtan är fylld med en vaniljcreme samt en egengjord hallon och körsbärskompott. Täckt med grädde och marsipan.

Hästen är gjord i SP och marsipan, blommorna är i marsipan och gräset är spritsat i kristyr



Namnet är i choklad
Hej!

Detta är en minimuffins med smak morot!




Gjorde helt enkelt en vanlig muffinssmet och smaksatte med rivna morötter och lite kanel



Själva toppingen är en creamcheeseforsting som jag smaksatt med fläder och sen fägat den lite rosa




Sen är det lite strössel och själva blomman är i marsipan

Hej!

På skärtorsdagen så firade jag och min sambo påsk med våra familjer och självklart stod vi för dessert =)




Så dels denna tårta men också en vitchokladpannacotta med passionfrukt. Båda vart populära! =)

Denna tårta är gjord på en glutenfri chokladbotten, chokladmousse en egengjord körsbärskompott och spacklad med grädde.
Tårtan är täckt med marsipan, blommorna är också i marsipan. Själva kaninrumpan är i SP och gräset är i kristyr.

Hejsan!

Detta är en vetesurdeg som jag fyllde med lite färskost som jag blandat med en örtolja.




Tycker det är ganska enkelt att göra en större neutral deg och sen fylla på olika sätt om man vill ha olika smaker..

Hej!

När jag jobbade uppe på mässan så använde konditorn där frystorkade bär och frukter så jag beställde hem frystorkad passionsfrukt till Slottet.

Ett av mina test blev detta



Jag kokade en tjockare kola på sirap och grädde och i den blandade jag i passionsfrukten och använde sen som fyllning i bland annat dessa macarons

Helloj!

De som har tittat in här på bloggen förut känner nog igen denna tårta, mazarintårtan!

Men den är så enkel att göra, så otroligt god och saftig, enkel att göra både gluten, laktos och mjölkfri samt att den går utmärkt att frysa!



Och sen kan man garnera den helt och hållet efter smak och tycke!!

Kan inte bli så mycket bättre?!



300g mandelmassa
150 g smör (vanligt, laktos eller mjölkfritt)
3 ägg
0,5 dl mjöl (vanlig eller glutenfritt)

Mixa mandelmassan och smöret
Mixa ner ett ägg i taget
Tillsätt mjölet

Grädda i ca 170 grader i ca 20 min
Hej!

Ibland flödar fantasin lite mer och detta var en sådan dag



Jag gjorde först en sockerkaksbotten med citronsmak

Sen tog jag frysta hallon i en skål och strödde på lite maizena och rörde runt.

Strödde sen hallonen över sockerkakassmeten och sen strödde jag på smuldeg



Gräddade av alltihopa och det blev gott och fräscht.

Sen dekorerade jag med grädde, en chokladekoration, samt ett blåbär som jag först doppat i choklad och sen i lite strössel..

Småpyssel ibland men kul att testa lite nytt =)

Hej!

Här är en smörgåstårta som jag hjälpte min granne med för ett tag sedan.. Hon hade nämligen aldrig ätit smörgåstårta förut pga av sina allergier så då frågade hon om jag kunde ordna det så självklart fixar man det!

Hennes allergier är laktos, ägg samt fisk och skaldjur (utom räkor)




Så här är en smörgåstårta som är fylld med en coleslow gjord på smetana, en skinkröra gjord på laktosfri turk.yoghurt och sen täckt med smetana och laktosfri creme fraiche.



Räkorna har jag själv handskalat då jag tycker att de är de godaste räkorna

Hej hopp!!

All min tid bara försvinner! Tycker att jag ska hinna en massa under dagen men sen är det plötsligt kväll och det är dags att sova lite.. hur hinner folk med?

Här är ialf en smörgåstårta som är fylld med en röra på leverpastej och smörgåsgurka, och en coleslow med lite chili.



Dekorationerna är sallad, medwurst, rökt skinka, paprika, lök, tomat och gurka.

Blir sådana härliga färger på smörgåstårta! och så är de ju goda också!

Hej och Glad Påsk till er allihopa!

Jag och min familj firade påsk redan i torsdags så för oss innebär denna dag endast renovering! Så skönt att ha kommit igång nu, bara att hoppas att vi blir färdiga inom en snar framtid!

Dessa små bakverk bakade jag på Slottet men själva idén kom ifrån när jag jobbade uppe på Mässan



Först har jag fyllt små siliapformar med en chokladtårtesmet (ca hälften av formen) som jag gräddade av.
Jag lät dem svalna innan jag fyllde på med nougat och satte dit en rostad hasselnöt sam en chokladdekoration.
Sen stoppade jag in dem i frysen och lät dem stelna innan jag "pluppade" ur dem ur sina formar och doppade i choklad.
Mums Fillibabba!!



Chokladdekorationen har jag gjort på bubbelplast
Då var det långfredag.. Undrar om den här dagen kommer kännas extra lång? Själv har jag varit uppe sen strax efter 6 då vår yngsta dotter bestämde sig för att det var dags att vakna.. är inte alltid lika imponerad av mina döttrar ;)

Mini cupcaken här nedan är ialf en chokladmuffin med blåbär i.




Tyvärr finns det inte så roliga små formar i "vanliga" butiker här omkring så det fick bli dessa på Slottet..

Men jag måste ändå säga att utbudet inom vissa bakområden håller på att utökas och det är ju alltid kul! Är ju också bra om man kan få tag i saker i vanliga dagvarubutiker istället för att behöva beställa på nätet.

Svenska sidor jag gärna handlar ifrån är www.kakburken.se, www.tardecor.se samt strössel och annat

sen har jag även beställt ifrån England och USA



De här cupcaken har jag sen spritsat en flädertopping på och sen dekorerat med lite strössel och kristyrrosor



Jag tycker personligen att fläder är jätte gott! Hoppas på att kunna plantera en fläderbuske i trädgården men vi får se vad som hinns med helt enkelt!

Ha en underbar fredag!
Glad början på påskhelgen!!

Så var det dags för påsken att anlända och skönt ska det bli med lite ledigt.. ja jag vet att vi i stort sett precis varit iväg på semester men det är väl alltid skönt att vara ledig!?!

Denna helg kommer att ägnas och åt renovering här hemma, kul? Nej, men skönt när det är klart!

Men nu ska jag berätta lite om bakverket nedan



Jag gjorden en vitchokladkladdkaka med citron som jag hällde i små rektangulära formar och bakade av.

Sen kokade jag som en kola på sirap och grädde och hällde i lite frystorkad passionsfrukt.

Sen hällde jag lite på varje kladdkaka och stoppade in i frysen.

När de stelnat så ploppade jag ur dem ur silipatformen och doppade i mörk choklad.

Lite pyssel men gott, hade dock önskat att passionsfrukten kom fram lite mer..
Hej!!

I fredags hade vi grannarna över på middag, och själva idén till middag kom från grannen Jessica som ville att jag skulle visa hur man gjorde creme brulee (som är en av hennes favorit desserter) så vi gjorde en trevlig kväll av det! (kommer bilder senare)

Och när man gör creme brule så använder man ju äggulor men inte vitan så då måste man ju göra något av dem..



Och då fick det bli lite maränger i olika former och färger

Mina barn älskar maränger så det har en tendens att gå åt



Och det är vanlig kallvispad maräng
Hejsan!!

Jag arbetar för Gnesta Ventilation/Gnesta Bränneri emellanåt, bland annat så har jag i "uppdrag" att se till att det finns lite fika till dem.

Och jag försöker variera och denna gång väntade en riktig godsak på dem på måndag morgon!



Den är fylld med en röra på leverpastej samt en coleslow.

Inget speciellt så men vet hur mycket min syster älskar smörgåstårtor =)



Känns ibland som om fantasin sinar lite när det kommer till dekorationer men jag gör så gott jag kan



Kommer fler smörgåstårtor i veckan..
Hejsan!

HÄr testade jag en ny varant på kaka/paj

Jag gjorden en sockerkaksbotten som jag smaksatte med lite citron och hällde i en form.



Sen la jag ner frusta hallon



Sen strödde jag på smuldeg

Gräddade i ca 35 min i 180 grader (tills den stelnat och fått färg)

Sen garnerade jag med grädde och lite strössel och choklad

Hej!

Idag är det en ny månad! Tiden flyger förbi! Det går så otroligt fort!

Jag har ialf haft en mycket bra veck apå mitt nya jobb. Trivs riktigt bra! Har fria händer, det är pengar och tiden som styr!

Men kan tycka att det är konstiga direktiv man får från kommunen så som att maten till barnen ska vara näringsrika och nyttiga och gärna inte använda halv eller hel fabrikat, de vill att 50 % av alal inköp ska vara ekologiska/krav men ändå får man inte mer än 3000 kr per barn och år att handla för!

Det är värt att tänka på!

Här är ialf en cheescake med citronsmak och sne en hjortrongele ovanpå




Cheescake:
250 g kex,kakor
100 g smör

mixa kexen/kakorna och blanda sen med det smälta smöret
tryck ut i botten på formen
grädda i 5 min i 175 grader

500 g philadelphia ost
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
skalet från 1 citron och lite av saften

Blanda samman allt och häll i formen, grädda i ca 40 min i 175 grader

Sen lät jag den svalna innan jag hällde på gelen.

Gelen:
Jag kokade hjortron och vatten, mixade, silade av och smakade av med lite socker. Sen mätte jag hur mycket vätska det var och tillsatte ett gelantinblad per dl vätska.



Och vi serverade den med lite vit chokladcrunch samt en romrussinglass

Ha en underbar söndag!!