Hejsan!!

Nu är det bara en vecka kvar till semestern! Ska bli skönt att vara ledig.

Vi kommer ju mest att renovera men lite ledighet ska vi hinna med också!

Imorse så bakade jag och mina tjejer lite bröd att ha under dagen. De börjar bli riktigt duktiga på att baka =)




7 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk ljus sirap
3 tsk salt
vetemjöl

Detta är ett enkelt och grundläggande recept som jag använder mest hela tiden, sen smaksätter jag det med lite vad jag vill!!

Och ha en trevlig helg!!!
Hej!

Brödet är smaksatt med oliver och tomat



5 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk sirap
2 msk tomatpuré
1 dl hackade svarta oliver
2 tsk salt

vetemjöl

Rör samman alla ingredienser och tillsätt sen så mycket mjöl att det blir en smidig deg
Hejsan!

En kollega på jobbet ville ha lite bakverk tills hennes barn skulle ha skolavslutning så jag bakde dessa

Det är samma botten som till budapestbakelse men sen fylld med en rabarberkompott och grädde


Rosorna är i kristyr och resten av dekorationerna är i SP
Hej!

En pojke vid namn Leon fyllde 5 år och jag fick äran att göra hans tårta i år också.

I år var önskemålet dinousarie och mjölkfritt..


Så tårtan är fylld med en skogsbärssylt, mjölkfrigrädde, täckt med en mjölkfri creamcheese frosting och sen med marsipan

Det vart en tjock dino!!
Hej!

Och i fredags så fyllde jag år så nu är jag inne på mitt sista år innan 30 =)

Nuförtiden stör det mig inte att fylla runt midsommarafton men det var betydligt värre när man var barn.. Att fylla på midsommardagen var inte sådär jättekul!
Och inte nästa år heller förresten då jag fyller 30 på midsommardagen men det kommer att firas innan kan jag säga! =)

Men som sagt jag blev ett år äldre i fredags och självklart ska det också bjudas på en tårta i födelsedagsbarnets smak, nämligen choklad!



Denna har en botten gjord på nötter, sen är det en chokladmousse med daim i och sen täckt med jordgubbar (bollarna är jorgubb- och yoghurtgodis som finns bland natugodiset)

Mums var det!!

Och idag är den bara 10 arbetsdagar kvar till semestern!!! =)
Hej hopp!!

Ser nu att det blivit ett litet glapp här med inlägg igen.. Skyller på renoveringen och midsommar!

Vi håller just nu på att renovera större delen av vårt markplan och det tar en del tid kan jag säga!
Så skönt när det är färdigt!

Men nu kom ju midsommar mitt i allt också och självklart ska det firas så vi var till Västerljung på dagen där det firades med dans runt stången, kobingo, flyguppvisning m.m.

Sen for vi hem med släkt och vänner och spelade kubb, umgicks och grillade!

Och självklart ska det bjudas på tårta!



Denna är en chokladbotten fylld med jordgubbar och sen laktosfrigrädde och jordgubbar. Enkelt och gott!!

Sen råkade jag ju fylla år på självaste midsommarafton i år så självklart blev det en tårta till =) Men den kommer imorgon!!

Hej hopp!!

Jag kan inte tro det, men jag hittar fortfarande lite bilder ifrån min tid på Slottet ibland så då får jag väl passa på att lägga upp dem (trots att de är några månader gamla nu!)



Denna mandelmussla är fylld med en blåbärskompott



Har några "gamla" inlägg kvar men de får komma lite senare!
Glad midsommar önskar jag er!!!

Kram


Hejsan!

Dessa frallor så är det en rågflingegröt och rivna morötter i.



Tycker det är så enkelt att göra goda bröd genom att ta vad man haver =)
Hej hopp!!

Dessa kladdkakemuffins fick också följa med till barnbasaren!



Ovanpå muffinsen har jag hällt på en chokladganach med hallon i
Hej!

I dessa frallor så har jag blandat ner keso.

Det blir så saftigt och gott!



5 dl vatten
50g jäst
1 litet paket keso
1 msk sirap
1 msk salt
2 dl rågsikt
vetemjöl
Hej!

Saft kan ju vara gott på sommaren men denna saft kommer vi njuta av året om tror jag (efter denna provsats så satte jag en stor till frö denna vill vi ha på lager)!!

Saft på syrén! Hade jag aldrig kunnat tro innan jag såg den idén på en annan blogg och var tvungen att testa! och både jag och barnen älskade den!!




Jag plockade syrén klasar och sköljde av dem

Tog en 4 liters kastrull och fyllde med blommorna
Skar en citron och la i
Tog en näve färsk mynta och la i
La i ca 1 dl socker
kokade upp ca 3 liter vatten och hällde över



Sen fick den stå i 3 dagar innan jag silade den.
(nu kan man ev tillsätta mer socker om man vill)

Förvara i kylen eller i frysen.



Kan tänka mig att denna också kan bli otroligt bra som grund i en drink!

Men denna får ialf bli mitt bidrag till Månadesn sötsak hos Söta saker samt att jag är med och tävlar om en rabattkod hos Groupon

Trevlig onsdag!! =)

Hej!

Här är en till examenstårta från i fredags

Detta är en vanlig tårtbotten med en hallonmousse, täckt med en operaglasyr



Flaggan är i modelleringspasta som jag sen målat
Sen är det physallis och lite vitchoklad som dekoration

Hej!

Denna tårta var till en examen i fredags



Det är en saftig chokladbotten fylld med chokladfrosting och lemoncurd

Botten:
1 dl kakao
1 dl muscovadosocker
2,5 dl vatten

koka upp vattnet, rör ner socker och kakao, låt svalna

5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

Blanda samman

200 g smör
2 dl socker

Vispa poröst

3 ägg

Blanda ner ett i taget i smöret ochg vispa emellan.
Varva sen vattenblandningen med mjölblandningen och vispa till en smidig smet.

Grädda i 175 grader i ca 30 min


Frostingen:
300 g smör rumstemp
300 g florsocker
40 g kakao
200 g smält choklad
100 g grädde
1 tsk vaniljsocker

Vispa upp smöret
Vispa ner sockret och kakaon
Rör ner chokladen
Rör ner grädden
Vispa till en smidig frosting



Låt gärna kaka stå ute ca 30 min innan servering!

Hejsan!!

Hoppas alla haft en trevlig helg trots regnvädret som hängt över oss (ialf i våra trakter)!

Vi har fullt upp just nu med renoveringen men som vanligt hinner vi med lite kalas och sådant också!

Den här tårtan ville min kompis ha med sig till jobbet då hon fyllde år..



Det är en glutenfribotten fylld med chokladmousse, en passiosnfruktmousse, täckt med en passionsfruktfrosting och sen täckt med SP.
Även bokstäver och figurer är i SP.




Tårtan är täckt med Dr. Oetkers sockermassa (köpt i vanlig matvarubutik) och tycker att den fungerade alldeles utmärkt! Bra att den finns i vanliga butiker så behöver man inte beställa från nätet.
Hej!

Hittade ett litet inlägg från slottet som jag inte visat ännu



Det är en choklad och äppelkaka med grädde



Helloj!!

Denna fock också följa med på barnbasaren (perfekt då den är både gluten och laktosfri)

En vitchokladpannacotta med en kiwi och mango "sallad"


Hej!

På förskolan såp testade jag att säta en lite surdeg och gjorde sedan dessa surdegsbaguetter som barnen och pedagogerna fick njuta av till mellanmålet en dag

Hello!!

Denna kaka hade jag med mig till barnbasaren



Gjorde som en sockerkaka med citronskal i som jag stoppade ner frusna hallon i samt strödde på en smuldeg

Enkelt och gott!
Hejsan!!

Så till sista tårtan



Likadan som de tidigare men denna gång med en passiosnfruktpannacotta och en "spegel" med passionsfruktgelé

Kan också berätta att jag hade en smakpanel som röstade fram denna till den godaste!!



Vad tror ni??
Hejsan!

Så kommer vi då till tårta nr två!



Alla tre har samma botten och är fyllda med chokladmousse men denna har hallonpannacotta i sig samt en "spegel" med jordgubbsgelé



Denna sprack lite då jag hade penslat på för lite choklad..
Hej hej!

Här kommer den första av 3 tårtor som jag testade..



Det är en botten på mandel, hasselnötter, digestivekex och lite smör

Sen är det en mörkchokladmousse med fläderpannacotta

Ovanpå en liten "spegel" av flädergelé

Det var lite krångligt att komma på hur jag skulle använda chokladöverföringsarket på ett bra sätt men efter dessa 3 tårtor så kommer min nästa att bli kanon!!

Hejsan!!

För ett tag sedan så ville jag testa lite nya varianter på tårta samt pröva att använda mina chokladöverföringsark som jag skickade efter för längesedan!!

Så jag gjorde lite olika pannacottor som jag fyllde tårtorna med så här kommer en liten förtitt



Det är hallon, fläder och passionsfrukt. Tårtorna kommer i senare inlägg =)
Hej!

Fy vilket väder det är nu!!

Idag var det Gnestamarknad men tyvärr vart det bara ett kort besök där då det var kallt, blåste och regnade.

Det positva var att det inte spenderades så mycket pengar! Men som sagt det brukar vara en mycket trevlig händelse annars!

De här små godbitarna gjorde jag för ett tag sedan..



Det är en kallvispad maräng

100 g äggvita
100 g socker
1 tsk citronsaft
100 g florsocker

Vispa äggvitan med hälften av sockret och citronsaften tills det börjar lyfta, tillsätt då resten av sockret
Vispa till en fast marängsmet och vänd sedan ner florsockret

Grädda i 100 grader



Jag fick dem i olika färger då jag  bredde lite av den ena smeten på insidan av spritspåsen och sen fyllde med den andra smeten och sen spritsade jag


Hello!!

Fredag och första juni =) Så härligt!!

Här kommer ett inlägg från min tid på Slottet

Denna påminner mkt om en annan bakelse som jag visat här på bloggen



Först är det en vitchokladkladdkaka med citron.

Ovanpå det är det en kiwigelé, sen är hela doppad i choklad.

Dekorationerna är en rostad hasselnöt, ett choklad"segel" samt kulor