Hej!!

Här är en av mina faviriter när det gäller smörgåstårtor!

Den är fylld med en krispig coleslow samt en röra på varmrökt lax.




Och självklart ska det då vara ägg och handskalade räkor ovanpå!!
Hejsan!

Smörgåstårtedags!!

Jag gillar verkligen smörgåstårtor, min syster ÄLSKAR dem medans det finns folk som inte alls gillar det. En av dem är min svåger, han är engelsman och förstår inte alls poängen med smörgåstårta.



Denna är ial fylld med leverpastej/gurka samt en chilicoleslow



och sen har jag dekorerat med kött och skaldjur



Hallo!

I helgen som var så döpte min vän Louise, och hennes kille Danne, sin son Sixten och jag fick äran och uppdraget att göra hans tårtor



Denna tårta är gjord på en chokladbotten fylld med jordgubbsmousse och hallon och rabarberkompott, laktosfrigrädde och täckt i marsipan Alla figurer är i modelleringspasta



Denna tårta är en vaniljbotten fylld med lemoncurd, flädercreme, laktosfrigrädde och täckt med marsipan.

Även här är figurerna i modeleringspasta



Denna tårta består av en vaniljbotten, chokladmousse, hallon och rabarberkompott, laktosfrigrädde, marsipan och modelleringspasta

Eftersom att Sixten själv var för liten för att smaka tårta så fick hans föräldrar stå för det omdömmet och de gillade dem!

Jag och min familj tackar Louise, Danne och självklart Sixten för en härlig dag! och självklart för att jag fick äran att göra tårtorna!

Och så här härligt hade mina tjejer det den dagen!




Halloj!

Förra veckan var det piratfest på mina döttrars förskola, det skulle grillas och självklart skulle de som ville klä ut sig!

Och när Ylva (min äldsta) fick höra om denna fest så ville hon gätna att vi gjorde en pirattårta, så självklart pratade jag med pedagogerna och fick deras godkännande och sagt och gjort!




Dessa två tårtor är gluten och laktosfria och innehåller en egengjord hallon och rabarberkompott.

De är sen täckta i marsipan.



Tårtan nedan är en gluten och mjölkfri tårta

Den är fylld med en vaniljvisp samt en rabarber och hallonkompott och sen täckt med gogreen"grädde" och sen marsipan..



Det vart uppsakattat av både barn pch vuxna och mina barn var riktigt stolta!!
Hej!

Hoppas alla haft en trevlig helg och jutit av det underbara vädret! Så skönt att sommaren är här!

Nu kommer det sista inlägget om Toves kalas.


Det är chokladcupcakes med chokladflingor i



Den gröna creamcheesefrostingen är smaksatt med päron

och den rosa med fläder

Hej!

Detta är det nästa sista inslaget från toves kalas.

Detta är en hallonpannacotta med färska bär.



Friskt och somrigt!
Hello!!

De här gjorde jag iordning dagen innan kalaset så tyvärr vart de lite förstörda under natten i kylen.


Det är ialf en mazarintårta som botten i formarna, sen en hallon och rabarberkompott och sen en kristyr samksatt med hallon ovanpå.

Under natten hann kakan bli blite blöt och kristyren hann släppa lite :/

Men det smakade bra ialf!
Hej!

Det är är vanliga vaniljkakor som jag "klätt" med SP.



Personligen blev det ingen smakhit, tycker det blev för sött men fint är det ialf!
Hej!

Har sett detta fenomen på några bloggar så från strössel och annat köpte jag denna cookie mold och testade



Man fyllde alltså formen med choklad, trycker ner en oreo och lägger på ett lock av choklad.

Överraskande gott!!! (enligt mig ialf!! )
Hejsan!

Här är ännu ett bidrag från Toves kalas..

Här var min idé från början att ha två olika fyllningar i olika färger men tidsbristen smög sig på så det fick bli en passionsfrukt fyllning i båda.

Huvudsaken är att det blev gott ialf!!



Recepot på macarons hittar du här
Hello!!

Nu när Tove fyllde år så tog jag som sagt tillfället i akt och passade på att pröva sånt som jag länge velat pröva och där ingick dessa cakepops med färgad choklad

Färgern köpte jag hos Strössel och annat



Jag mixade oreos med lite färskost och sen doppade jag pinnarna i lite av chokladen och stack in i bollarna, sen fick de stå i kylen några timmar innan jag doppade dem i chokladen.

Först använde jag nontempchoklad men det vart inte alls bra så då använde jag "vanlig" choklad och då vart det bättre..
Tror dock att om jag ska göra fler så behöver jag nog köpa något rikrtigt stabilt att ställa dem i under torkningen!
Hejsan!!

Fick förfrågan om hur man gör kallvispad alt varmvispad maräng så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det nu när jag ändå gjorde maränger till Toves kalas



Kallvispad:
100 g kylskåpskall äggvita
1 tsk citronsaft
100 g socker
100 g florsocker

Vispa äggvitan och citronsaften och 50 g socker tills det börjar bli vitt, tillsätt då resten av sockret och vispa tills det blir ett fast vitt skum.
Vänd ner florsockret med en slickepott.
Bred ut eller spritsa ut marängsmeten.
Grädda på 150 grader, tid beror på hur stora maränger man gör

Varmvispad maräng:
100g äggvita
240 g florsocker
1 tsk pressad citronsaft

Vispa ihop allt lite lätt i en metallbunke
Sätt sen bunken i ett vattenbad på spisen
Vispa ordenligt tills smeten når en temp på 50-60 grader
Vispa sen långsamt tills den kallnar

Denna maräng används oftast som grund i parfait eller mousse men kan också gräddas av som den kallvispade marängen, skillnaden är att denna får en seg kärna.

Citronsaft tillsätter man för att ge marängsmeten en fastare form.
Hej!

Igår fyllde vår yngsta tjej, Tove, 3 år! och självklart firades det!

Tove hade valt temat Tingeling så det fick det bli och färgtemat fick då bli rosa och grönt.

Har sett på andra bloggar såkallade "desserttables" och velat pröva och nu fick jag min chans =)



Inför detta projekt fick jag testa en hel del "nya" saker som jag sett på olika bloggar så det var riktigt kul! Och jag vart rätt nöjd med resultatet på det mesta!



Detta är en tingelingtårta och jag får nog helt enkelt erkänna att jag är besegrad av Tingeling.. Jag får bara inte till en bra Tingeling, så nu hoppas jag att det är slut med Tingelingteman..

Det är ialf en chokladbollstårta med en marängbotten. Tyvärr blev marängen lite för hård men gott var det!
Figuren är i SP medan tårtan är täckt med marsipan.

Och som ni redan anat kommer kommande inlägg att bestå av resten av dessertbordet. Ha en trevlig lördag!!
Hej!

Ligger efter med lite inlägg så detta är en dessert från min tid på Slottet



Det är en lakritsbrulé med en hallonsorbé

Brulé:
6 dl grädde
1,5 dl mjölk
1 vaniljstång
155 g socker
160 g äggula
lakritspulver

koka upp grädden och mjölken tillsammans med vaniljstången

rör samman äggulorna och sockret

Slå gräddblandningen över äggsmeten

Sila

Smaksätt med lakritspulvret

Kör i ugnen på 100 grader tills den "stannat" (beror lite på hur stor form man har)

Låt den svalna och strö på lite råsocker och bränn av (brännare finns att köpa på nätet eller i olika butiker som tex claes olson)

Hejsan!

I helgen så hade vi en riktig mysfrukost med nybakt bröd, kokta ägg, varm choklad m.m.

Älskar "riktiga" frukostar =)



Dessa frallor är gjorda på manitoba cream samt rågsikt.

Hej!

Hade avslutning på barngympan förra veckan och då bjöd vi bland annat på denna rulltårta



Recept:

3 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl grädde
0,5 dl kakao

Vispa ägg och socker pösigt
Rör ner övriga ingredienser
Bred ut på en plåt och grädda i 200 grader i ca 5 min

Sen bredde jag på en egengjord hallon och rabarberkompott  ( ja det är med i mycket just nu men jag gjorde en STOR sats) och sen lite vispad grädde.

Hej!

I detta bröd har jag blandat ner rivna morötter, keso och havregryn.



vart riktigt fin färg på detta bröd!
Hello!!

Svärfar bad om hjälp till en tårta till ett "gubbmöte" som han kallade det



Vet dock inte vad GG står för, det var något "internt" men eftersom det var det han ville ha så får han det!

Tårtan är fylld med en hemmagjord hallon och rabarberkompott och grädde.

Den är täckt med marsipan, rosor och blad är också i marsipan med bokstäverna i choklad


Svärfar hälsade att den var försvinnande god!
Hejsan!

I dessa underbart runda bullar så blandade jag ner havregrynsgröt och lingonsylt.



när det gäller bröd så har jag en "grund" som jag alltid går efter

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 msk salt
vetemjöl

sen varierar jag mjölsorter och andra innehåll efter behag
Hej!

På mitt nuvarande jobb (på en förskola) så har jag börjat baka bröd till mellanmål och frukost och det är ju både "nyttigare" och godare!! Så det är kul att få både barnens och personalens respons (som än så länge är positivt).

Jag försöker också att variera innehållet så mycket jag kan.



Detta bröd är ett ljustbröd med keso i.

Bröd blir så mycket saftigare med lite ost i.
Hejsan!

I helgen så bakade jag lite bröd här hemma! Testade min "nya" baguettplåt.. Ja jag köpte den för ca 4 månader sen men det var först nu som jag har haft tid att pröva den! Och jag äälskar den!!




nu rymmer den dock "bara" 2 baguetter men den kommer att användas fler gånger här hemma det kan jag lova!!


Hej!

I helgen gjorde jag också denna laktos och nötfria "schwartswald"tårta..

Det är alltså marängbottnar med grädde.



Och sen chokladflarn och lite kako ovanpå.

Enkelt men tjusigt!



Hejsan!

Önskemålet till denna tårta var att den skulle likna denna tårta fast med 2 hästar samt namnen på hästarna




Även innehållet var detsamma:
Ljusa bottnar, glasscreme, egengjord hallon och rabarberkompott, grädde.
Tårtan är täckt i marsipan och hästarna är i SP. Text och gräs är kristyr.

Och jag lärde mig något nytt förra veckan:
Att vaniljsås med grädde i kallas glasscreme, så nu vet ni också detta!! =)

Hej!

Hjälpte en kompis med en tårta i helgen, hon ville ha den helt mjölkfri då hennes dotter inte tål mjölkprotein.



Så jag gjorde en vanlig ljus tårtbotten som jag i första lagret fyllde med en egengjord hallon och rabarberkompott och lite gogreen "grädde"

Det andra lagret fyllde jag med en havrevaniljvisp



Sen täckte jag det hele med en havre"grädd"visp. (lite för söt för min smak men tyvärr är det ju inte så himla stort utbud på mjölkfria produkter)

Sen är tårtan täckt med marsipan.

Björnen, paketen, blommorna och fjärilarna är i SP medan de små röda hjärtarna är i kristyr




Hej hopp allihopa!!

Hoppas ni alla hade en bra helg ( jag jag vet att det är måndag men min helg slutade idag)!

Har varit fullt fart denna helg med lite olika tårtor, kosläpp, svärfars födelsedag, samt en tripp till Ullared!

Min svärmor ville ha hjälp med en tårta till min svärfar nu när han fyllde hedersvärda 65 och självklart ordnar jag det!



Och Peller var hans namn för den som inte kan läsa!!

Önskemålet var rulltårta och blommor



Så jag bakade en ljusrulltårta som jag fyllde med en egen gjord kompott på rabarber, hallon och jordgubbar.
Sen täckte jag med grädde och sen marsipan.

Blommor och fjärilar är i SP medan namnet också är i marsipan



Båda svärföräldrarna blev glada över resultatet och jag med!

Hej!

Denna chokladkaka serverade jag bland annat på barnbasaren



Chokladkakan:

300 g smör
300 g mörk choklad
6 ägg
6 dl socker
4,25 dl mjöl

Smält smöret och rör ner chokladen
Rör samman ägg och socker
Blanda ihop allt

Grädda i en form med löstagbar botten på 200 grader i ca 10 min

Sen har jag smält vit choklad med passiosnfruktjucie i och ringlat över.

Hej!

För någon helg sedan så var vi några som annordnade en barnbasar här i "byn" och då fixade jag självklart fikat:



Alla bakverk kommer komma upp här på bloggen inom kort men vi börjar med dessa:



Bullar: kanel och pistage
Helloj!!

Bröddags igen!!

Denna gång ett bröd på surdeg med lite ost på..



Gott och enkelt!!
Hej!

För ett tag sedan så frågade min granne mig om jag kunde lära henne hur man gör creme brulê, och självklart ställer jag upp =)

Så vi valde att göra en vanlig (som är hennes favorit) och en med choklad (som är min favorit)



Recept:

6,25 dl grädde
1,25 dl mjölk
1 vaniljstång
155 g socker
160 g äggula

Koka upp grädde och mjölk med vanilstången (haf brukar bara dela på den)

Rör samman socker och äggulan

Häll grädden över äggsmeten och sila den.

Hälln upp i formar och grädda på 100 grader. Tiden beror lite på hur stora formar man använder men den ska nästan "stanna" helt.



Grannen vart nöjd och vi andra också =)