God Morgon!
 
Hoppas alla kommit ihåg att ställa fram klockan nu =)
 
Igår kom en av tjejernas pedagoger och hämtade en påsktårta
 
 
Den är gjord på chokladbottnar, hallonkompott, hallongrädde, grädde och täckt med marsipan.
Figurerna är i SP
 
 
 
Hoppas ni får en trevlig söndag!
 
 
 
 
 
 
 
Glad Påsk allihopa!
 
 
 
 
 
Hej!!
 
Har börjat baka surdegsbröd på jobbet och det här är de första surdegs "bullarna" som barnen fick smaka på... 
 
 
och de älskade dem :) 
 
 
 
 
 
Hejsan!
 
Så lite fika dags igen då!
 
 
 
Det är chokladmuffins med fläderfrosting
 
Fläderfrostingen är gjord på smör, philadelphiaost, lite florsocker och fläderessens. Mkt fräsch frosting!
 
 
 
 
 
 
 
 
Godmorgon!
 
Är så skönt när solen lyser! Är helt underbart!
 
Igår hade vi lite av en "brunch" här hemma och då bakade jag whoopsies igen, tycker verkligen att det är ett bra och gott alternativ till vanligt bröd
 
 
Du vispar 6 st äggvitor till hårt skum
Rör samman 6 st äggulor med 200g färskost (denna gång använde jag Icas egna)
Sen tillsatte jag 0,5 dl linfrön och 1 dl solroskärnor

"Klicka" ut på plåten och grädda ca 20 min i 160 grader
 
 
 
 
 
 
Hello!
 
Så började vintern om igen, men det positiva är ju att då får man passa på att mysa inomhus!
 
Så till mellis idag så gräöddade vi lite våfflor och åt med hemma gjord hallonkompott och grädde!
 
 
Smarrigt så här i kylan!
 
 
 
God kväll!!
 
Är helt slut idag! Skulle kunna gå och lägga mig men får hålla mig uppe ett tag till! Just nu står det n'mligen lite tårtbottnar i ugnen,,
 
Här är en pinocchiotårta/glömmingetårta/margarethatårta.. Kärt barn har många namn!
 
 
Recept:
 
Kakbotten
75 g smör
5 äggulor
2 dl florsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
4 msk mjölk
 
Rör florsocker och smör poröst
Rör ner en äggula i taget
Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk
Bred ut i form eller på plåt
 
Vispa 5 äggvitor till hårt skum
Tillsätt 2 dl socker och vispa ett tag till
 
Bred ut marängen över kakan och strö på lite flagad mandel
Grädda ca 20 min på 175 grader
Låt svalna
Fyll med grädde, jag valde denna gång att dekorera med jordgubbar också
Hej hej!
 
Här kommer lite cupcakes som jag gjorde då jag fick både muffinssmet och hallonmousse över efter tårtan till min syster.
 
 
Så det är chokladmuffins toppad med en hallonmousse smaksatt med Bacardi Razz
 
 
 
Halloj!!
 
Onsdag = halva veckan avklarad men det innebär också att det är gympaskoj ikväll samt att jag och min sambo ska iväg på "pardans med latinska rytmer", får se vad det innebär =)
 
Bakade lite småkakor i veckan, nämligen finska stubbar. Jo jag vet att det heter finska pinnar men mina blir alltid mer som stubbar än pinnar.
 
 
Receptet:
 
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
5 droppar vaniljessens (eller ca 2 tsk vanillinsocker)
200 g smör
 
1 ägg
hasselnötter
pärlsocker
 
Blanda samman degen
Låt stå kallt en stund
Rulla ut till längder
Dela
Pensla med ägg
Doppa i hackade hasselnötter/pärlsocker
 
Grädda ca 10 min i 190 grader
 
Alltid lika trevligt att fylla upp kakburken med egengjorda kakor!
 
 
 
 
 
 
Hejsan igen!
 
Nu har vi landat hemma i verkligheten igen efter en skön semester vecka i Åre! Vi har haft det riktigt skönt med mycket skidåkning. Var riktigt kul att se tjejerna lära sig åka utför samt att de verkligen gillade det, så förhoppningsvis blir det fler skidsemestrar för oss i framtiden =)
 
Men så till dagen idag! Det är min yngsta lillasysters födelsedag! Hon fyller 24 år idag! GRATTIS!!
 
Hon hade bett mig om en tårta som hon kunde ta med till jobbet, hennes första önskemål var en tårta med ett flygplan (då hon arbetar på Skavsta flygplats) men det fanns tyvärr inte tid till det så jag gjorde en annan söt tårta (har sett en liknande på facebook för ett tag sedan och ville också göra en).
 
 
 
Den är en riktigt mäktig tårta då det är chokladbottnar, ett lager hallonsylt, ett lager hallonmousse, täckt med en hasselnötsfrosting, chokladfingrar runt om och sen en chokladganach på toppen,
Grisarna är i marsipan.
 
Så grattis till dig systeryster och hoppas du får en underbardag!!
 
 
 
 
 
Hej hej! 
 
sitter i bilen på väg upp mot Åre, där vi ska tillbringa en vecka. Ska bli skönt med semester.
 
Igår hade vi några vänner på middag så jag gjorde denna till dessert. 
Det är en kladdig kladdkaka med fläder fordring och färska jordgubbar.

 
Kladdkakan
2 ägg
2 dl socker
100 g mörk choklad
100 g smör
3 msk kakao
3 dl glutenfri blandning
 
smält smöret och rör ner chokladen
blanda samman övriga ingredienser
blanda samman allt
häll i en ca 20 cm form och grädda ca 25 min 170 grader