Äppelkaka med mandelmassa

0kommentarer

Halloj!
 
Testade en ny äppelkaka som jag vill rekommendera varmt! Så saftig och god!
 
 

pajdeg:

125 g smör

3,5 dl vetemjöl

0,5 dl florsocker

1 ägg

 

fyllning:

4 äpplen

250g mandelmassa

3 ägg

1 dl mjölk

3 msk farinsocker

 

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ in formen i kylskåp i 20-30 minuter.

Kärna ur, skala och klyfta äpplena och jag vände dem i lite socker och kanel Riv mandelmassan och blanda den medäggen och mjölken.

Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter på 225 grader.

 

Kommentera

Publiceras ej