Milanopinnar eller stubbar...

0kommentarer

 
 God morgon!
 
Höll ett ljusparty för ett tag sedan och då bjöd jag som sagt på lite fika och då passade jag på att pröva lite nya saker. Bland annat Milanopinnar, men mina vart mer stubbar än pinnar. Men goda var de!
 
 
 
 

Deg

200g Smör

1 Äggula

½ dl Strösocker

4½ dl Vetemjöl

Fyllning

200g Mandelmassa

½-1 Äggvita

 

Äggvita  och Mandelspån till garnering

 

Rör ihop smör, äggula och strösocker smidigt.Rör ner vetemjölet och forma en deg.Låt vila i kylen i 30 minuter.

Riv mandelmassan och blanda ihop med lite äggvita.

Forma en rulle lika tjock som din tumme med lite deg i taget. Platta till och bred på mandelmassa längs med kanten. Rulla ihop till en rulle igen med fyllningen inuti. Tryck ihop skarven lite och skär ut till mindra pinnar. Pensla med äggvita och strö över mandelspån.

Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 10 minuter.

 

 

Kommentera

Publiceras ej