solrosbröd

0kommentarer

Hejsan!
 
I helgen anordnade jag ett ljusparty hemma så då bjöd jag på lite smörgåsar och fika
 
 
 
Bland annat detta solrosbröd som jag jäste i min nyinköpta jäskorg

 
 
5 dl kallt vatten
0,5 pkt jäst
vetemjöl
2 msk mörk sirap
2 dl solrosfrön
1 msk salt
 
Rör ut jästen i vattnet
Tillsätt solroskärnorna
Rör i ca 4 dl av mjölet och sedan sirapen
tillsätt sedan så pass mkt mjöl att det blir en smidig deg och avsluta med att knåda i saltet.
 
Låt jäsa ca 2 timmar
Baka ut och låt jäsa igen innan gräddning.
Jag lät min jäsa ca 40  min och gräddade sen på 200 grader tills brödet hade en innertemperatur på 98 grader
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej