När man sitter och gör figurer och så i SP så får man ibland för sig att bara sitta och testa saker som man sett på andra bekverk eller tårtor.
Så igår när jag satt och gjorde figurer till en tårta vi ska ha imorgon så passade jag på att göra dessa
 

Vetinte riktigt vad jag ska ha dem till men gulliga vart de
SP, sniglar,,
 
Nybakt bröd är en svårslagen smak och barnen på mitt jobb får njuta av det två gånger om dagen.
Dels till frukosten men sen också till mellanmålet.
 
Idag bjuds de på detta bröd
 
 
Det är ett ljust bröd bakat på mannagrynsgröt och sen hällde jag solrosfrön i botten av formen och sen ovanpå degen,
 
Ett ca recept:
 
2,5 dl vatten
5 dl mannagrynsgröt (min är gjord på laktosfri ekologisk mjölk samt ekologisak mannagryn)
1 pkt jäst
1 msk ekologisk sirap
ekologiskt vetemjöl
ca 2 msk salt
ekologiska solroskärnor
 
Rör samman gröt, vatten och jäst
Tillsätt ca 5 dl vetemjöl och sirapen
Tillsätt sedan mjöl tills det är en smidig deg och arbeta sedan in saltet
 
Låt jäsa 1-2 timmar
Baka ut
Låt jäsa till dubbel storlek
Grädda 12 min på 220 grader
sämk sedan till 180 grader och grädda tills innertemperaturen är 98 grader
 
Såg ett recept på fudgebrownie som jag velat pröva och för någon kväll sewdan när jag hade lite energi över så passade jag på att testa:
 
100 g smält smör
2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt socker
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl ekologiskt mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Jag vispade ägg och socker en stund
Rörde ner övriga ingredienser
Gräddade ca 20 min på 175 grader
 
 
 
Glasyren/frostingen
50 g rumsvarmt smör
300 g cream cheese (jag använde philadelphiaost)
3 msk kakao
1,5 dl florsocker
1 burk dulche deleche
 
Och detta vart gott! Denna kommer att bakas igen här hemma det kan jag lova!
 
 
 
 
Hade en tjejkväll hemma hos mig för någon vecka sedan och det var knytis och som vanligt så blir det ju en del mat kvar. Bland annat en marmelad på granatäpple, päron och calvados.
 
Så jag gjorde chokladmuffins som jag sen fyllde med denna marmelad och sen toppade jag med en frosting med cream cheese och dulsche deleche (receptet kommer imorgon)
 
 
 
Dags att dela med sig av mitt grundrecept¨på chokladmuffins
 
3 ekologiska ägg
2,5 dl ekologiskt socker
100 g smält smör
1 dl kakao, gärna fairtrade
2,5 dl ekologisk mjöl
1 dl ekologisk mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda samman alla "blöta" respektive torra ingredienser.
blanda sedan ihop och häll upp i önskade formar
Grädda ca 12 min på 190 grader
 
 
 
 
Dessa gjorde jag genom att klippa bakplåtspapper i delar och sen trycka ner dem i en muffinsplåt med hjälp av ett glas och sedan hällde jag i smeten och gräddade.
Detta kommer jag göra fler gånger!
 
 
Så var det dags för en test till. Har fasnat lite på småkakor just nu då de går att variera smakmässigt så otroligt mycket, samt att man kan leka med färger.
 
Här fick det bli chokladsnitt men med en touch av lakrits
 
 

Deg/smet

200 gr smör

2 dl ekologiskt strösocker

1 msk vanilsocker

3 msk kakao

1 ekologisk äggula

1 mak kallt vatten 

5 dl ekologiskt vetemjöl

1 tsk bakpulver

lakritspulver efter smak

Garnering

1 vispad ekologisk äggvita

pärlsocker

Blanda samman alla ingredienser

Rulla till längder, platta till

Pensla med äggvitan och strö över pärlsocker

Grädda på 200grader i ca 12-15 min

När de svalnat lite så skär dem på snedden

ekologisk, choklad, snitt, snittkakor, lakrits,
 
 
Nutelle är en sådan här grej som man nog kan använda till det mesta. Och här har jag valt att pröva att göra chokladsnittkakor med nutella i
 
 
 
 

Deg/smet

200 gr smör

2 dl eko strösocker

1 msk vanilsocker

3 msk kakao, gärna fairtrade

1 ekologisk äggula

1 dl nutella

5 dl ekologiskt vetemjöl

1 tsk bakpulver

Garnering

1 vispad ekologisk äggvita

pärlsocker

Blanda samman ingrediensera
Rulla ut till längder och tryck till lite.
Pensla med äggvitan och strö på pärlsocker
Grädda på 200 grader i ca 12 -15 min
När kakorna har svalnat lite så skär du dem på snedden
nutella, choklad, snittkakor, ekologiskt,
Får ju lite fikagäster då och då, ibland inplanerat ibland inte.
 
Men denna gång var det planerat så det fick bli en tårta.
 
Det är saftiga chokladbottnar fyllda med päronmousse och sen har jag gjort en creme på nutella, creamcheese och lite smör.
Spritsad med lite grädde och dekorerad med knäckkulor
 
 
 
 
nutella, päron, mousse, choklad, grädde, knäckkola,,
 
 
Eftersom att jag är en sådan person som gärna inte slänger mat eller bakverk så blir det mycket såkallade "rester" så nu rensade jag frysen på lite överblivna smulor och gjorde en blandad varant på chokladbollar och arraksbollar. Det är alltså smör, havregryn, kakrester, kakao, socker,, vaniljsocker, florsocker m.m. men istället för arrak så hade jag i amarulla.
Och ja det vart helr okej hasselnötsbollar
 
 
 
 
Mina arbetskamrater blir bjudna på en hel del fika eftersom att de är de som får alla mina prover, men hittills är det ingen av dem som har klagat =)
 
Det är här citronbiskvier efter Leilas recept och sen har jag toppat med en vitchokladganach och lite chokladströssel.
 
 
 
Leilas grundrecepet:
 
  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl eko strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk
  • Skalet av 1 ekologisk citron
  • 4 dl ekologiskt vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll formarna till 2/3. 
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12–15 minuter om du gör små.
 
 
citron, muffins, ganach, vitchoklad,
 
När några vänner var över på middag så bestämde jag mig för att testa en sak jag sett på internet, nämligen att göra chokladskålar.
 
Man blåser upp en ballong i lagom storlek, sen smälter man choklad och sen doppar man botten så att det blir en skål. Låt stelna, stick hål på ballongen och så har du en chokladskål.
 
Jag valde sen att fylla skålen med rårörda bär och dumlefluff. En god men mäktig dessert!
 
 
 
chokladskål, ballong, dumlefluff, rårörda bär,,
 
Skulle få lite fika gäster en helg och plockade då fram en chokladbotten som jag hade i frysen.
Fyllde den med en hallonmousse, spacklade med grädde, satte chokladfingrar runt om, spritsade på lite grädde och strödde över lite knäckkulor.
 
Enkelt, snabbt, gott och uppskattat 
 
 
grädde, chokladbotten, hallonmousse, chokladfingrar, knäckkulor,,
 
Ibland känns det som att bakverken aldrig tar slut. Det finns så mycket man vill pröva, så många olika smakkombinationer, nya saker som kommer m.m. Min fråga är bara hur man ska hinna allt?
För även om man hittar sina favorit grundrecept efter ett tag så finns det så mycket olika smaker att kombinera med så det tar ändå aldrig slut..
 
Här är en kombination
 
 
Det är en saftig chokladmuffins med hallon och sen toppad med Dumlefluff
 
Dumlefluff
 
Värm 3 dl grädde (får inte koka)
Rör ner 200 g dumle
Låt gärna stå över natten
Vispa upp och voaila en underbar fluff!
 
choklad, dumle, fluff, hallon, grädde, dumlekola, dumlefluff,
 
Halloj!
 
Ligger lite efter med vissa inlägg så denna tårta gjorde jag i januari när jag och min man firade 11 år tillsammans. Barnen fick bestämma efterrätt och de ville ha en tårta. Så jag valde att göra en tårta med vanlig "prinsesstårtefyllning" eftersom att det är den min man föredrar. Så det är ljusa bottnar, vaniljcreme, hallonsylt och grädde och täckt med marsipan.
 
 
 
Helt otroligt att vi har 11 år bakom oss! Tiden har försvunnit men vi har hunnit med en del: köpt hus, fått två underbara flickor, förlovat oss, gift oss och upplevt berg och dalbanor och skaffat oss underbara minnen =)
prinsesstårta, marsipan, hallonsylt, vanilcreme, grädde, rosett,,
 
I helgen var det som sagt barnbasar och då hade jag bland annat dessa cupcakes att erbjuda
 
 
Den i rosa är en chokladmuffins med skogsbär samt toppad med en äppel/kanelmousse
Den gula är en citronmuffins med blåbär och sen en vanlig creamcheesfrosting
Den gröna är en citronmuffins med hallon och sen en fläderfrosting
 
Gillade verkligen hur kyckliingen blev, så söt!
 
Citronmuffinsen är enligt Leila Lindholms recept
 
100 g smör
2 st eko ägg
1,5 dl eko strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl eko mjölk
skalet ev en ekologisk citron
4 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
bär efter smak
 
Smält smöret
Vispoa ägg, socker och vaniljl poröst
Rör ner smör, mjölk och citronskalet
Blanda mjöl, bakpulver, salt och rör ner i smeten
Placera ut papperformar i en muffinsplåt
Varva smet och bär i formen
Grädda ca 15 min på 180 grader
 
påsk, fika, kyckling, chokladägg, mousse, frosting, leila linholm, bär, citron, muffinsplåt, fika, fläderfrosting,
 
För ett tag sedan så var det dags för Love att döpas och till den tårtan var önskemålen: converseskor, blå, namn, datum, vaniljcreme samt bär
 
 
Skorna är i SP resten av dekorationerna är i marsipan. Tårtan är således fylld med en bärkompott, gjorda på bär ifrån min trädgård, vaniljcreme, ekologisk grädde och sen täckt med marsipan.
 
Själva stjärnorna med namnet LOVE på har jag sprejmålat med ätbar silverfärg
 
Tårtbotten är gjord på ekologiskt strösocker, KRAV ägg och ekologiskt vetemjöl
converse, sp, marsipan, vaniljcreme, grädde, eko, silverfärg, ätbar, bär, trädgård,
God morgon!
 
i helgen så var det barnbasar och som alltid fixade jag fikat, bland annat denna:
 
 
En rockyroad tårta
 
Botten:
 200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
 
smält smöret och blanda ihop alla ingredienser och häll i en form och grädda ca 35 min i 180 grader.
 
sen gjorde jag en glasyr på choklad, grädde och dulche de leche och hällde på sen strödde jag på jordnötter, dumlekola och mini marshmallows 
 
Kan säga att den gick åt snabbt :)
 
 
Halloj!
 
i helgen var det kalas för Kevin som fyllde 3 år och önskade sig en tårta med Blixten McQueen
 
 
Den är fylld med vaniljcreme, jordgubbar och grädde, täckt m marsipan och dekorationerna är i marsipan, sp och kristyr