I helgen har det varit en del bakning här hemma.
 
Bland annat så gjorde jag denna tårta i fredags
 
 
Önskemålet var Scooby Doo
 
 
 
Det är ljusa bottnar fyllda med en egengjord jordgubbsylt och glasscreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
 
Själva Scooby doo ha jag skurit ut i sp och sen målat. Halsbandet är i marsipan och likaså det gröna och namnet.
 

De som hämtade tårtan verkade väldigt nöjda och jag säger grattis i efterskott till Alex!
 
 
eko, ekologiskt,
 
 
Då var man tillbaka igen efter en härlig semester i Köpenhamn. Vilken stad! och vilken stämning!
Har aldrig varit i en stad som känns så glad och så avslappnad. Man kunde verkligen gå omkring helt avslappnad och bara njuta! Har ätit gott, druckit gott, sett en massa, gått en massa och ja det vart en del shopping också!
 
Men tillbaka till bakandet!
 
En vän önskade sig en tårta till sin dotter som skulle firas på lördagen men då jag skulle vara bortrest så kom de och hämtade den redan på torsdagen. Önskemålet var rosa och hundar.
 
 
Den är gjord på ljusa bottnar
 
 
Fylld med en bärkompott på blåbär, jordgubbar, hallon och vinbär
 
 
 
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
 
 
 
Alla dekorationer är gjorda i marsipan
 
 
 
Jolines mamma var mycket nöjd när hon hämtade tårtan, så GRATTIS i efterskott Joline
 
 
 
 
 
 
Den här desserten bjöd jag på i helgen när vi hade några goda vänner på middag.
 
Och det vart en succé! Till och med min kräsna man älskade den!
 
 
Det är en créme brûlée med dulche de leche, en hallonsorbé, lite färska hallon samt lite glutenfricrunch under sorbén
 
 
Brûléen:
( i orginalreceptet står det 4 port men jag fick lätt ut det dubbla)
 
6 dl grädde
1,5 dl eko mjölk
1 vanilstång
140 g eko strösocker
160 g KRAV äggua
½ burk dulche de leche
 
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och dulche de leche
Rör samman äggula och socker
Rör ner den varma blandningen lite i taget.
Ev sila
Häll upp i formar
Ställ formarna i ett vattenbad och grädda i ugnen på 100 grader tills den stannat. De tar ca 30-60 min beroende på hur formarna ser ut..
 
Nu säger jag god natt och trevlig helg, för imorgon åker jag till Köpenhamn med min far och kommer hem på söndag igen. Så ha det bra nu för det ska jag! Kram på er!
 
 
När jag bakade till min mammas födelsedag så fick jag lite frosting över så då passade jag på att baka lite fika till mina arbetskamrater
 
 
Det är choklad och bananmuffins med en dulchedeleche-frosting
 
Chokladmuffins
 
3 ekologiska ägg
2,5 dl ekologiskt socker
1 KRAV-märkt banan
1 dl ekologisk mjölk
100 g smält smör
1 dl fairtrade kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Mixa banan och mjölk
Rör ner ägg och socker
Rör ner övriga ingredienser
Häll i formar och grädda i ca 12 min på 200 grader
 
Frostingen har jag tyvärr inget recept på då jag tog ca 100 g smör, ca 2 dl florsocker, ca 300g philadelphiaost och en halv burk dulche de leche
 
 
 
 
 
 
Vissa tårtförfrågningar ger en lite mer utmaning än andra och detta var en av dem
 
 
 
En vit iPhone.....
Den är gjord på ljusa bottnar, fylld med en kompott på jordgubbar, rabarber och fläder, samt glasscreme, täckt med en marängsmörcreme med lite citron i, täckt med sockerpasta. Alla dekorationer är också i SP
Var ett riktigt pill med ikonerna kan jag säga!
Men nu är den gjord!
 
 
Min mamma kom förbi för att hjälpa mig lite grann, samt att spela minigolf med mig och mina döttrar (som jag vann, by the Way) och sen tog vi en fika. Och då måste man ju bjuda på en av min mammas favoriter
 
 
Morotskaka! Och självklart en frosten med citron!
 
Ibland känns det som att man bakar samma sak om och om igen, men vissa saker måste man ju bara baka igen! De är ju för goda för att gömmas undan. Eller glömmas bort..
Så ni får stå ut för denna kommer att dyka upp igen!
 
 
 
När man står och gör en massa bakverk så får man ibland en del rester och ibland så får man ett infall att testa nya saker och detta är resultatet av ett sådant
 
 
Det är en saftig chokladbotten fylld med ett lager med lemon curd, ett lager med chokladmousse med mandarinklyftor i, täckt med chokladmousse och så lite dekorationer.
 
Gillar man inte choklad så är detta inte en tårta man ska pröva! Men tack och lov så älskar jag choklad så denna gick hem hos mig!
 
 
 
 
Förra helgen så gifte sig en av mina närmsta vänner och hon frågade om jag inte kunde göra bröllopstårtan..
 
Deras önskemål var att det skulle vara en våningstårta där tårtorna skulle se ut som björkstubbar, sen skulle det vara klättrade blommor: rosa rosor, gula gerbera samt blåa blommor, murgröna, samt ett inriktat hjärta med deras första bokstav.
 
Så här vart den
 
 
Den är efter önskemål gjord på citronbottnar, blåbärskompott och vitchokladmousse med bitar i, spackla med grädde och täckt med marsipan.
 
Så här vart blommorna
 
 
Brudparet älskade tårtan och jag är väldigt glad över att ha fått äran att göra tårtan och jag vill lyckönska min vän Veronica och hennes man Christian!
All kärlek till er!
 
 
 
 
 
 
 
Så var det dags för ett inlägg nu efter allt strul, men nu så ska det vara ordnat!
 
När Frida fyllde år så önskade hon sig en vit marsipan tårta med klättrade röda rosor
 
 
Önskemålet på innehållet var följande: ljusa bottnar, lemon curd, bär och grädde så sagt och gjort, det är vad tårtan innehöll
 
 
 
Frida tackade så mycket och sa att den såg ut exakt som hon hade tänkt sig och att den smakade gott också!
 
 
 
 
Hej!
 
För er som har försökt komma in på min blogg har säkert upptäckt att det inte fungerat, men nu ska allt vara i sin ordning!!
 
Det vart något problem när domänen skulle förlängas men det ska vara löst nu!
 
Snart kommer det komma nya inlägg men jag vill också berätta att just nu planeras det här hemma för framtiden och jag kommer återkomma så fort allt är klart!
 
Kram på er
 
Jag är en  sådan person som gillar att få ut så mycket jag bara kan ur alla råvaror och kan jag då dessutom få flera produkter ur en råvara så är det ju det bästa!
 
Som det här:
 

Egengjord vaniljsocker
 
När jag gör vaniljglass eller pannacotta eller något där vaniljstänger används så istället för att kasta dem så sköljer jag av dem lite lätt och lägger dem i en burk med ekologiskt strösocker. Sen får de ligga där tills det har torkat och sen mixar jag alltihopa och då blir det fint vaniljsocker med god smak
 
Ett litet tips bara!
 
Och så var det Williams andra tårta
 
Den är fylld och konstruerad på exakt samma sätt som den första tårtan, jag gjorde utförandet med namnet lite annorlunda
 
 
 
 
 
 
Min syster ville förutom två tårtor också ha morotskakemuffins i form av ugglor och de vart så här
 
 
Vart riktigt söta =)
 
Så jag bakade morotskakemuffins med en citronfrosting, doppade ni strössel och satte dit ögon och näbb. Näbben är nonstop och ögonen har jag gjort av marsipan och SP
 

Min syster älskade dem!
 
 
 
 
Hej!
 
Det är fortfarande semester men nu är vi hemma igen! Vi har varit iväg och campat i en vecka tillsammans med goda vänner. Vi har besökt Göteborg och Varberg och har haft det underbart!
Vi kom hem i fredags och då var det bara att sätta igång med bakandet då min systerson skulle firas på lördagen.
 
Så här vart första tårtan
 
Den är fylld efter önskemål med en chokladmousse och en bananmousse, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är i SP och marsipan.
 
Figurerna är ifrån några leksaksklossar som William leker med. De har visst ett namn men det har jag glömt!
 

Så grattis i efterskott älskade William!