Att baka knäckebröd är egentligen inte särskilt svårt men det tar ju lite tid. Men frågan är om det inte är värt det i slutändan ändå?!
 
Detta är det receptet som jag använde denna gång.
 
5 dl laktosfri mjölk
0,25 g jäst
2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk mörk sirap
1 msk salt
vetemjöl
 
Jag blandade ihop allt utom vetemjölet och rör till enh jämn smet.
Sen blandar jag i så pass mycket mjöl att det blir en smidig deg (degen släpper ifrån bunken).
 
Sen kavlar jag ut bitar av degen med hjälp av en del mjöl. Sen kavlar jag en sista gång med en "krus"kavel.
Den här gången valde jag att skära mindre bitar och grädda men man kan självklart grädda dem hela.
 
Sen sprejar jag på lite vatten och strör på lite flingsalt och vallmofrö.
Gräddar sen i ca 15 min på 190 grader
 
 
 
Hej!
 
I lördags så var min mamma och hennes fästman här på middag och till efterrätt bjöd jag på denna:
 
 
Det är frsnskchokladtårta m hasselnötsglass, grädde, chokladsås och bär.
 
kombinationen vart riktig lyckad!
 
Chokladtårtan är mitt vanliga recept: 3 ägg, 3 dl socker, 150g smör, 150g choklad och 2 dl mjöl. Smält smör o choklad, rör samman allt och grädda ca 10 min på 200grader.
 
glassen är efter Jan Heds vaniljglassrecept och sen har jag blandat ner hasselnötscreme. 
 
Ett bra avslut på en god middag i trevligt sällskap