Hej hopp!
 
Kommer dröja några dagar till innan det kommer nya inlägg för jag har lite semester. Men till helgen så kommer det nya inlägg!
 
Ha det gött! 
 
Kram till er alla
För många år sedan fick jag en glassmaskin i födelsedagspresent och den hänger med ännu!
 
och det är alltid kul att pröva nya smaker. Nu fick det bli en jappglass
 
 
grundreceptet jag använder är Jan Hedh
 
1 st gelatinblad
1 st vaniljstänger
250g ekologisk mjölk
250g vispgrädde
25g ljus svensk honung 
120g äggula
110g ekologiskt strösocker
 
Och till detta använde jag 2 st förpackningar med dubbeljapp
 
lägg gelatinet i blöt
rör samman äggula och socker
koka upp grädde, mjölk, vanilj och choklad
när chokladen har smält så rör ner gelantinblad och honung
slå försiktigt över ägg o socker
låt gärna stå över natten 
sila ev innan du kör den i maskinen
 
För ett tag sedan när jag kollade runt bland lite olika bloggar och bakverk så såg jag att någon hade bakat morotskaka med nutella i och tänkte att det där är något jag måste testa..
 
Så jag tog mitt vanliga morotskakerecept, tillsatte en burk nutella ocg gjorde cupcakes av det
 
 
Receptet:
 
2 ekologiska ägg
2 dl ekologiskt strösocker
1 dl ekologisk rapsolja
2 dl KRAV-märkta rivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 burk nutella (lite mer än 300g)
 
Blanda samman alla ingredienser
Häll upp i formar och grädda ca 15 min op 225 grader
 
Sen har jag gjort en frosting på smör, philadelphiaost, florsocker samt citroncest
 
Fikat fick defentivt godkänt av gästerna! Så detta kommer att bakas igen!
 
cupcakes, morot, carrot, creamcheese, frosting, ekologiskt, KREV,
 
Jag som avskyr onödigt matsvinn har nu kommit på ännu ett sätt att få ur och använda det absolut sista ur burkar med nutella el liknande
 
så här brukar det se ut
 
Men en om man sen häller i lite mjölk, kör i micron, skakar om så
 
 
Får man drickbar chokladdryck!
mina tjejer slåss om att få dricka :)
 
Halloj igen!
 
Nu har vi landat hemma igen efter en underbar campinsemester på Öland och även i Loftahammar. Har varit helt underbart att vara iväg men det är också otroligt skönt att komma hem och njuta av blandannat trädgården som står i sin prakt. Även om jasmin och syrener och så har blommat ur så blommor alla rosor för fullt, det växer i landet av jordgubbar, morötter, rödbetor, majs och även tomaterna börjar komma!
Det är ljuvligt att se!
 
Men till lite bakning nu då.
 
Lite toffifeekakor kanske kan vara något?
 
 
Ca 30 st beroende på hur stora man gör dem
 
125 g smör
0,75 dl ekologiskt strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl skologiskt mjöl
0,5 dl vaniljsåspulver (jag använde marsanpulver)
 
Blanda ihop allt snabbt till en deg
Rulla ut till små bollar och lägg i formar och tryck ner en toffifee
Grädda i ca 15 min på 175 grader
 
 
 
ekologiskt, tofiffee, småkakor, småformar,
Så äntligen sommaren och värmen :)
 
ska ja iväg på semester här ett tag så det kommer bli en lite paus här på bloggen.
men jag finns på instagram under namnet bettansbakverk och där kommer det komma lite uppdateringar under semestern!
 
minA barn är väl som alla andra barn: helt galna i glass! Så jag försöker varje år att göra egna glassar.
Det här är en glass med jordgubbar o rabarber. Har skurit ner jordgubbar i formar ifrån city gross och sen hällt på en egengjord jordgubb och rabarbersaft
 
 
 
Barnen älskar dem
 
Förra året så fick jag en fläderbuske av mina vänner Hedwig och Andreas och i år blommar den =)
 
 
Inte massor, men av de blommor som kommer ska jag nog kunna hitta på något!
Funderar på att göra fläderessens men vi får se