Hej!
 
Min syster och hennes familj var här igår och då ordnade jag lite afternoontea och serverade bland annat en blåbärscheescake
 
 
Recept:
 
Botten:
200 g kex (jag använde ekologiska digestive)
100g smält eko smör
 
mixa kexen och blanda med smöret
tryck ut i en form med löstagbar botten
grädda i ca 5 min i 175 grader
 
Fyllning
500 g philadelphiaost
3 KRAV ägg
2 dl eko strösocker
2 tsk vaniljsocker (jag använder eko bourbonvsniljpulver och då behövs inte 2 tsk)
 
blanda samman man alla ingrediens och häll i formen och grädda ca 35 min i 175 grader
 
sen tog jag 3 dl egengjord blåbärssylt, tillsatte 2 gelantinblad och lite citronskal (eko så klart)
och sen toppade jag den avsvalnade cheescaken med det och lät det stelna.
 
Hej!
 
Min syster och hennes familj var här igår och då ordnade jag lite afternoontea och serverade bland annat en blåbärscheescake
 
 
Recept:
 
Botten:
200 g kex (jag använde ekologiska digestive)
100g smält eko smör
 
mixa kexen och blanda med smöret
tryck ut i en form med löstagbar botten
grädda i ca 5 min i 175 grader
 
Fyllning
500 g philadelphiaost
3 KRAV ägg
2 dl eko strösocker
2 tsk vaniljsocker (jag använder eko bourbonvsniljpulver och då behövs inte 2 tsk)
 
blanda samman man alla ingrediens och häll i formen och grädda ca 35 min i 175 grader
 
sen tog jag 3 dl egengjord blåbärssylt, tillsatte 2 gelantinblad och lite citronskal (eko så klart)
och sen toppade jag den avsvalnade cheescaken med det och lät det stelna.
 
Min man bad mig att åka förbi affären på väg hem och köpa rostbiff och när jag då för en gång  skull inte är stressad eller har barnen med så tog jag mig i godan ro igenom butiken och passade på att spana runt lite..
 
bland annat hittade jag denna:
 
 
 
Och det ska bli kul att pröva :)
 
Här hemma fick det bli lite kvällsbakning 
 
 
Så mina arbetskamrater får smaka lite morotskaka imorgon
 
Recept
2 krav ägg
2 dl eko strösocker
1 dl eko rapsolja
3 dl rivna eko morötter
2,5 dl eko vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
 
blanda samman allt
häll i en smord form
grädda i 175 grader i ca 35 min
 
frostingen:
120g philadelphia ost
25 g smör
1,5 dl florsocker
(sen hade jag i citroncest)
Jag har ju ett och samma "grundrecept" som jag använder till de flesta bröd och sen tillsätter jag som sagt lite allt möjligt, I detta bröd hade jag i 2 dl solrosfrön
 
 
En arbetskamrat ville fira sin dotter och ville då ha hjälp med att baka en tårta och detta vart då resultatet
 
 
Det är en botten på digestivekex och hasselnötter som jag först mixat och sen blandat med lite smält smör, lagt i formen och gräddat.
Sen gjorde jag en vitchokladmousse som jag hällde på.
När den stelnat så dekorerade jag med jordgubbar och hallon samt en gelé smaksatt med vinbär
 
Botten har jag inget direkt recept på då jag höftade.
 
Vita chokladmoussen:
200 g grädde
350 g vitchoklad
200 g grädde
1 gelatinblad
 
koka upp 200 g grädde och rör sedan ner chokladen.
lägg gelantinet i blöt och rör sedan ner det i grädden/chokladen
Vispa resterande grädde.
Blanda och låt stelna.
 
Till gelen så använde jag 1 dl vinbärsgele, 1 dl vatten och 1 gelantinblad
Hej!
 
För er som känner mig så vet ni ju att jag gillar att ta till vara på saker och ett av mina bästa tips när det gäller att baka bröd är att använda sånt som blivit kvar som tex: ostar, morötter, potatis, olika slags gröter, groddar, keso m.m. Variationerna är oändliga!!
 
I dessa bröd så sparade jag mannagrynsgröten, som blev kvar ifrån frukosten, och bakade på.
 
 
Recept:
 
3 dl mannagrynsgröt (eko och laktosfri)
4 dl kallt vatten
1 pkt jäst
1 msk ekologisk sirap
1 msk salt
ekologiskt vetemjöl
solroskärnor
 
Blanda gröt, vatten och jäst.
Tillsätt ung 5 dl mjöl
Tillsätt sirap och salt
Tillsätt mjöl tills det blir en smidig deg.
Låt jäsa ca 2 timmar
Baka ut och låt jäsa igen.
speja med lite vatten och strö över solroskärnor och grädda.
Jag gräddade 14 min på 225 grader, sänkte till 180 grader och satte i en termomoter och lät gå till 97 grader.