Lite mer Halloween firande!
 
 
Chokladmuffins med en fyllning med Dulche de leche, täckt med geischaganach och sen lite strössel..
 
 
 
Maskarna köpte jag på en godisbutik
 
 
Tror det kan bli gott det här! Ialf om man gillar schoklad!
 
 
Hoppas ni alla får en skrämmande helg!
 
 
Lite hallowwen firande även på denna blogg!
 
 
Det är chokladmuffins med en dulche de leche fyllning, täckt med en geischaganach och sen marsipan och godis.
 
 
 
Mumsigt mumsigt....
 
 
Hittade ett recept efter Roy Fares på en äppelcheescake och testade. Och OMG!!!! Den här kakan har allt! 
 
 
Botten:
110 g rumsvarmt smör
 0,5 dl ekologiskt strösocker
2,5 dl vetemjöl
 
Smultopping:
0,5 dl ekologiskt strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl ekologiskt havregryn
60 g rumsvarmt smör
1 tsk kardemumma
 
Cheesecakefyllning:
600 g färskost
2 dl ekologiskt strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 dl vispgrädde
3 ekologiska ägg
 
Fyllning:
1 msk ekologiskt strösocker
1,5 tsk kanel
2 stora äpplen
 
Dulche de leche
Flingsalt
 
Blanda alla ingredienser till botten, det ska bli en smulig deg.
Fördela degen i i en springform på botten.
Grädda i ca 12 min på 175 grader.
Låt svalna helt!
 
Blanda alla ingredienser till topping.
 
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg dem i en påse med strösocker och kanel.
 
Vispa färskost, sockret, , vanilj och mjöl till en fluffig blandning. Rör ner äggen ett i taget.
Häll smeten i formen, strö över äpplena och sen smultoppingen. 
Grädda i ca 45 min på 160 grader.
Öppna sedan luckan och låt stå i ca 20 min på eftervärme.
Låt svalna helt och ställ i kylen. Gärna över natten!
Och det gör inget om den står några dagar till!
 
 
 
Har en vän som är glutenintolerant så när hon skulle komma förbi en kväll så bjöd jag på lite fika.
 
En choklad och päronkaka med hemgjord vanilkglass samt dulche de leche
 
Kakan:
4 ekologiska ägg
4 dl ekologiskt strösocker
4,5 dl glutenfri mix (jag använde grov)
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
0,5 dl matolja
1 tsk vaniljsocker
 
4 päron
lite vaniljsocker
lite kanel
 
Skala och tärna päronen.
Lägg dem i en påse och tillsätt lite kanel och vaniljsocker.
Skaka om och låt stå medan du gör smeten.
 
Rör samman alla ingredienser till en väldigt tjock smet.
Bred ut den i önskad form.
Strö över päronen.
Grääda i ca 40 min på 175 grader
 
 
 
 
 
Fick en massa vindruvor av min far så jag gjorde bland annat denna saft.
 
 
Jag rensade vindruvorna, la dem i en kastrull, tillsatte lite vatten och lät dem koka upp.
Sen lät jag dem stå över natten innan jag kokade upp dem igen innan jag silade av dem.
Själva saften Kokade jag upp med riven ingefära och sen smakade jag av med lite ekologisk citronsaft samt socker.
 
Ska bli kul att se vad barnen tycker!
 
Den här smörgåstårtan beställde en bostadsrättförening
 
 
Den är fylld med en grönsaksröra samt en röra gjord på varmrökt lax
 
 
 
Dekorerad med handskalade räkor, ägg och grönsaker
 
Här är en Blixten Mcqueen tårta som jag gjorde åt en lite pojke som fyllde år.
 
 
 
Den är gjord på kladdkaka, chokladbollssmet och i mitten var det en liten suprise med gelebjörnar. Tårtan är helt laktos och äggfri. Den är täckt med fondant.
 
 
Här kommer pajersna somjag hade med på barnbasaren
 
 
De är  bakade på samma sätt men med olika fyllningar.
Först har jag gjort en mazarinbotten, lagt dit hallon i ena och plommon i den andra, sen strödde jag på smuldeg och sen gräddade jag dem.
 
 
 
Serverade med vaniljsås
 
Denna tårta var en testtårta som min familj fick smaka på. Hade fått en förfrågan på en "barnvänlig" tårta så jag testade en ny variant
 
 
Den är täckt med fondant och även dekorationerna är i SP
 
 
Innehållet blev en kladdkaka som jag la smarties på och sen tryckte dit chokladbollssmet på och runt om innan jag dekorerade den
 
 
En annorlunda men god tårta!
 
 
 
 
Och här kommer nästa smörgåstårta ifrån barnbasaren.
 
 
 
Den är fylld med en grönsaksfyllning samt en leverpastejfyllning. 
Dekorerad med rostbiff, fetaost och grönsaker.
 
På barnbasaren hade jag även smörgåstårtor och här kommer den ena:
 
 
Den är fylld med en grönsaksröra samt en skagenröra.
Den var försvinnande god!
 
Så här såg fikabordet ut i lördags då jag stod på Barnbasaren i Tystberga.
 
 
Förutom att fika på plats kunde man också köpa med sig fika hem. Även lite olika sylter och marmelader fanns till försäljning.
 

Chokladtårta, chokladbollar, morotskaka, vanliga biskvier, dulchedelechebiskvier, plommonpaj, hallonpaj, morotskaka, kanelbullar mm
 

Och barnens favorit: Marängklubbor!
 
 
När min ena systerson, Jacob, skulle ha kalas så valde han dinousarietema. Så jag visade honom olika tårtbilder så fick han välja den han ville ha. Och han pekade på en som liknar den här..
 
 
 
Han blev jätteglad över sin "dino"!
Det är morotskaka i ena halvan och en chokladkaka i den andra. Täckt med creamcheese frosting och sen med marsipan.
 
Grattis i efterkott Jacob!!
 
 
Förra veckan så fick jag en beställning på en tårta med en traktor på och i övrigt vad gällde utseende så fick jag fria händer. Men födelsedagsbarnets favorit färg var blå så då gjorde jag en blå traktor.
 
 
 
Tårtan är fylld med vaniljcreme och jordgubbskompott, spacklad med grädde och täckt med marsipan.
 
Dekorationerna är gjorda i SP, marsipan, ätbar färg samt chokladkakor,
 
När Opal skulle firas så ville de ha en rosa gräddtårta.
 
Så den är gjord på ljusa bottnar, fylld med en hallonmousse samt en jordgubb- och rabarberkompott, täckt med hallongrädde och med bär och sylt.
 
 
Grattis Opal i efterskott!
 
I helgen hade jag också beställning på gräddtårta för 30 personer.
Jag valde att göra 2 st tårtor istället för en stor.
 
 
Den här är gjord på ljusa bottnar, björnbärskompott och chokladmousse, täckt med grädde och bär.
 
 
Medan den här är fylld med chokladmousse och hallonsylt.
 
 
Gott och enkelt!
 
 
 
Så är det Oktober månad! Vart tar tiden vägen?
Men nu under hösten så blir det mycket skördande i trädgården!
Fick plommon av min svärmor och gjorde då en plommonkräm som vi åt till mellanmål med nybakt bröd!
 
 
Jag skalade och kärnade ur plommonen (när jag var klar var det ca 1200g plommon)
Sen hällde jag på 1 liter kallt vatten och la i 2 st kanelstänger och 2 st stjärnanis
Sen lät jag dem koka upp och sen sjuda i ca 20 min.
Jag plockade upp kryddorna och sen mixade jag med en stavmixer.
Jag la tillbaka kanelstängerna och smakade av med socker (för min del använde jag ca 1,5 dl ekologiskt strösocker).
Sen redde jag av krämen (potatismjöl utblandat med kallt vatten)
 
 
Den kan serveras varm, ljummen eller kall, Vi åt den kall med kall mjölk!