Här kommer helgens doptårta
 
 
Det är citronbottnar fyllda med vitchokladmousse och hallonmousse, spacklade med en Cream cheese frosting smaksatt med citron och sen täckt med fondant. Dekorationerna är i fondant och ätbara pärlor,
 
 
 
Hopas ni hade en fin dopdag och tack för att jag fick göra tårtan!
 
gjorde den här "tårtan" till mina arbetskamrater förra veckan.
 
 

Det är en glutenfri morotskaka som jag spacklat med Cream cheese frosting smaksatt med citron och sen klätt med fondant och sen en oblat bild.
 
Dessa nallar är ju bara för söta!
 
 
 
Hade lite nöt crème kvar i kylen efter en tårta så jag testade att fylla en småkaka med det och det gick alldeles galant!
 
 
200 g rumstemp smör
2 dl ekologiskt strösocker
ca 6 dl vetemjöl
2 msk ekologisk sirap
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 KRAV- ägg
 
Blanda ihop allt till en deg.
Plasta in och låt stå i kylen i minst 30 min.
Rulla degen till små bollar och gör ett hål i mitten.
Fyll dem med nöt creme och
grädda i ca 10 min på 225 grader
 
Fick för mig att testa lite mazariner för ett tag sedan men jag ville testa en annorlunda variant så jag testade att stoppa en toffifee i den och sen täcka med en chokladganach. Det vart mycket gott!
 
 
 
Deg:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smör
2 msk ekologiskt strösocker
0,5 KRAV ägg
 
Arbeta ihop till en mördeg och låt stå i kylen i några timmar.
Jag valde att kavla och stansa ut mina men man kan också trycka ut degen i formarna.
 
Fyllning:
50 g smör
150 g mandelmassa
2 KRAV-ägg
3 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Toffifee
 
Lägg en godis i varje form och täck sedan med fyllningen.
Grädda i ca 15 min på 175 grader.
Låt svalna.
 
Sen gjorde jag en chokladganach och toppade med,
 
Vart så sjukt nöjd när jag bakade dessa gifflar för jag lyckades äntligen få till små bullar!!! Dessa gifflar ligger på en assiett så ni ser ju att de är små!
 
5 dl ekologisk mjölk
75 g smör
0,5 paket jäst
2 tsk kardemummakärnor, stötta
1 ägg
1 dl socker
en nypa salt
vetemjöl
 
Lägg, jäst, socker och ägg i en bunke.
Värm mjölk och kardemummakärnorna till 37 grader
Häll över och rör tills jäst och smör har löst sig
Tillsätt några dl med vetemjöl och salt.
Rör ihop och arbeta sedan in så pass mycket mjöl att det blir en smidig deg,
 
Låt jäsa till dubbel storlek (för mig tog det ca 2 timmar)
 
Kavla ut, skär i trekanter. Lägg en bit nougat mitt på och rulla ihop.
 
Låt jäsa ca 40 min
 
Pensla med ägg och strö på hackade hasselnötter
Grädda i ca 12-15 min på 200 grader
 
 
 
Lite blåbärsdrömmar någon?
 
200 g rumstemp smör
2 dl ekologiskt strösocker
ca 6 dl vetemjöl
2 msk ekologisk sirap
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 KRAV- ägg
 
Blanda ihop allt till en deg.
Plasta in och låt stå i kylen i minst 30 min.
Rulla degen till små bollar och gör ett hål i mitten.
Fyll dem med blåbärssylt (jag använde hemmagjord)
grädda i ca 10 min på 225 grader
 
 
 
Hittade detta recept och de både lät och såg spännande ut!
 

2 dl ekologiskt strösocker
250 g smör
3 KRAV- äggulor
skal av 1 ekologisk citron
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3,5 dl maizena
 
Blanda ihop snabbt till en deg.
Kavla sen ut den och stansa ut runda kakor.
Grädda i 5-7 min på 225 grader.
Lår dem svalna.
 
Sen fyllde jag dem med choklad dulche de leche och sen rullade jag dem i kokos..
 
De här småkakorna kan man nästan dö för! Så spröda och lätta och fylliga och goda!
 
 
 
fick för ett tag sedan, av min granne, två påsar med exotic "godis". Det var både jordgubbe, blåbär mm Och när jag stod och bakade bullar så tänkte jag.. varför inte detta som fyllning?
 
 
5 dl ekologisk mjölk
75 g smör
0,5 paket jäst
2 tsk kardemummakärnor, stötta
1 ägg
1 dl socker
en nypa salt
vetemjöl
 
Lägg, jäst, socker och ägg i en bunke.
Värm mjölk och kardemummakärnorna till 37 grader
Häll över och rör tills jäst och smör har löst sig
Tillsätt några dl med vetemjöl och salt.
Rör ihop och arbeta sedan in så pass mycket mjöl att det blir en smidig deg,
 
Låt jäsa till dubbel storlek (för mig tog det ca 2 timmar)
 
Kavla ut, bre på fyllning (jag hade smör, socker och vaniljsocker och sen strödde jag ut innehållet ifrån påsarna)
Rulla ihop och skär och lägg i formar
 
Låt jäsa ca 40 min
Pensla med ägg och strö på pärlsocker
Grädda i ca 12-15 min på 200 grader
 
De vart saftiga och "fruktiga"
 
Flera småkakor...
 
 
200 g rumstemp smör
2 dl ekologiskt strösocker
ca 6 dl vetemjöl
2 msk ekologisk sirap
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 KRAV- ägg
 
nougat
 
Blanda ihop allt till en deg.
Plasta in och låt stå i kylen i minst 30 min.
Rulla degen till små bollar och tryck ner en bit nougat
grädda i ca 10 min på 225 grader
 
Riktade ju in mig på småkakor och bullar när vi hade kalas sist så då testade jag bland annat dessa daimbullar.
 
5 dl ekologisk mjölk
75 g smör
0,5 paket jäst
2 tsk kardemummakärnor, stötta
1 ägg
1 dl socker
en nypa salt
vetemjöl
 
Lägg, jäst, socker och ägg i en bunke.
Värm mjölk och kardemummakärnorna till 37 grader
Häll över och rör tills jäst och smör har löst sig
Tillsätt några dl med vetemjöl och salt.
Rör ihop och arbeta sedan in så pass mycket mjöl att det blir en smidig deg,
 
Låt jäsa till dubbel storlek (för mig tog det ca 2 timmar)
 
Kavla ut, bre på fyllning (jag hade smör, socker och vaniljsocker och sen toppade jag med krossad Daim)
Rulla ihop och skär-
Låt jäsa ca 40 min
Pensla med ägg och strö på pärlsocker
Grädda i ca 12-15 min på 200 grader
 
Dessa bullar kommer absolut att bakas igen!
 
som jag har berättat tidigare så fyllde min dotter 8 år förra veckan och i lördags hade vi det sista kalaset för henne.
Först vid 3 tiden kom de gäster som ville fika och då bjöd vi på denna fika buffé 
 
 

Rullade kokosbollar i flerfärgat kokos
 

 
Och det här var hennes tårta. Det är först en botten på glutenfria kex, sen en hemgjord vaniljglass med chokladkross i och ovanpå det en hemgjord kolaglass. Sen har jag haft strössel runt om, det gula är spritsad med grädde och själva clownerna är gjorda av muffins, kristyr, strutar, marsipan och nonstop...
 

 
På kvällen så serverade vi en middagsbuffé för de som fortfarande var kvar
Marinerad kyckling, räkor, ägg, pastasallad och en massa grönsaker och fetaost samt  dressing.
 

Och självklart med lite nybakt bröd till..
Ett vitlöksbröd, ett vanligt bröd och ett fiilmjölksbröd
 
 
 
 
 
Till min dotter kalas så tänkte jag mig kakor och bullar så det blev en del småkakor att baka!
 
Bland annat dessa citrondrömmar
 

200 g rumstemp smör
2 dl ekologiskt strösocker
ca 6 dl vetemjöl
2 msk ekologisk sirap
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 KRAV- ägg
 
Blanda ihop allt till en deg.
Plasta in och låt stå i kylen i minst 30 min.
Rulla degen till små bollar och gör ett hål i mitten.
Fyll dem med lemoncurd.
grädda i ca 10 min på 225 grader
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde detta melonmonster till lunchbuffén här om dagen.
Den vart mycket uppskattad kan jag lova!
 


 
 
När våra underbara vänner, Hedwig och Andreas, gifte sig i augusti så fick jag den stora äran att göra deras bröllopstårta!
Och så här vart dem. De på ställningen var de tårtorns om gästerna fick se och som bröllopsparet skar i de. Den minsta var till brudparets frukost och de andra 3 skulle köket kunna skära upp innan och då fick varje gäst en liten ros.

Det är först en glutenfrichokladbotten, sen en chokladmousse, sen en vaniljbotten, en passionsfruktmousse och toppad med en vaniljbotten. Sen är tårtorna spacklade med marängsmörcreme som var smaksatt med citron. Och sen är tårtan täckt med marsipan. Pärlbandet runt omkring är också gjord i marsipan och sen penslade med pärlemordust.
 
 
 
Rosor och blad är handgjorda i modelleringspasta.
 
 
Små, små rosor
 
 
 
Och lite större rosor i pastellfärger
 
 
 

Och det här var den lilla som brudparet hade till frukost
 

Alla lycka och välgång önskar jag er, mina underbara vänner!!! Och tack för att vi fick vara med på eran dag och att jag fick äran att göra tårtorna!
bröllopstårta, våningstårta, tårtställning, rosor, sp, fondant, marsipan, mousse, choklad, glutenfri, pärlemor, pärlband, pastell, rosor i pastell,
 
Harrys mamma hörde av sig till mig och undrade om jag kunde ordna en Bamsetårta på kort varsel, då deras andra "tårt"leverantör" hade dargit sig ur i sista stund..
 
Önskemålen var vaniljbottnar, blåbärskompott och hallonmousse.
 
 
 
Sen spacklade jag den med grädde och täckte med marsipan. Dekorationerna är gjorda i fondant.
 
Harrys mamma verkade riktigt nöjd och lämnade en recension på min FB-sida:
 
"Tårtan jag köpte var ett konstverk som smakade underbart! Kommer definitivt beställa fler tårtor och rekommendera alla att göra det. Ni kommer inte bli besvikna!"
 
Jag tackar så mycket för de fina orden! Och grattis i efterskott på 3-års dagen Harry!
 
Min dotter fyllde 8 år här i veckan så när det var dags att bjuda över släkten så ville hon ha en clown tårta. Hon hade sett clownerna i min låda i bageriet och frågade om hon kunde få dem på sin tårta.
 
 
 
Det är vaniljbotten fyllde med glasscreme och jordgubbskompott.
Sen gjorde jag en frosting genom att vispa lite rumstempurerat smör fluffigt, sen tillsatte jag nougaten.
Och tillsist creamcheese. Har tyvärr inga direkta mängder då jag gick på känsla denna gång.
 
Men ca 75g smör, en frp med nougat och sen en frp med creamchesse.
 
Sen är den täckt med fondant och även dekorerad med det.
Clownerna är gjorda i kristyr samt köpta plasthuvuden
 
 
 
 
 
Grattis min älskade unge!!!
 
När Anna-Karin fyllde år i veckan så ville hennes man överraska henne med en liten tårta som familjen skulle avnjuta på födelsedagen,
 
 
 
 
Det blev lätta chokladbottnar som jag fyllde med en citroncreme och blåbärskompott.
Tårtan är sen spacklad med grädde och täckt med marsipan.
 
 
Blommorna är gjorda i SP, ärbar pulverfärg och lite pärlor.
Bandet är gjord i marsipan och sen har jag tryckt dit bokstäverna.
 
Grattis i eftreskott Anna-Karin!
 
Nu var det ett tag sen förra inlägget men har haft teknikstrul här hemma och inte kunnat ladda upp mbilderna ifrån kameran. Men nu är det åtgärdat så nu kommer det komma nya inlägg!
 
 
När Alex fyllde år så skulle han ha Marvel kalas och ville gärna ha något med Thor på tårtan.. Och då jag sett liknande tårtor så var jag sugen på att testa!
 
Och så här blev det! 
 
 
 
 Det är vaniljbottnar fyllda med glasscreme och jordgubbskompott, spacklad med grädde och täckt med marsipan
 
 
 
Själva hammaren är först gjord i ricecrispiestreat och sen täckt med sockerpasta
 
Grattis i eftreskott Alex!