Har tittat igenom lite bilder ifrån året som gått och jag längtar till nästa bakår!


Här är några av årets doptårtor

och lite födelsedagstårtor



Och bröllopstårtor 


Skriv inläggstext 

Har sett flera andra som testat att fylla chokladbollar med nutella så nu var även jag tvungen!


Chokladbollssmet:
300 g smör
3 dl eko strösocker
3 mskvaniljsocker 
6 msk kakao
10 dl eko havregryn
6 msk kallt kaffe (jag använde cappuccino)

Nutella 

Så ännu en tårta med populära frost motiv 



Det är vaniljbotten, jordgubbskompott, vaniljkräm, grädde och marsipan 

Dagen innan jul var vi på kalas och då hade jag med mig smörgåstårtor, som födelsedagsbarnet beställt. 


Den ena med leverpastejfyllning och den andra med Skagen 


En Bamsetårta


Det är vaniljbotten, bärkompott, vaniljkräm, grädde och marsipan 

Bilden är i sp och ätbarfärg


Vill bara passa på att önska er alla en god fortsättning 

Min syster älskar Ugglor, så när vi firade minjul förra helgen så gjorde jag dessa praliner 



De är fyllda med en Baileys fyllning


200 G mörk choklad
2 dl grädde
2 msk Baileys hasselnöt 

Idag firar vi Skumtomtensdag 


Jag valde att göra ett fluff till muffins 


Fluff:

70g skumtomtar 
3 dl grädde

Klipp tomtarna i småbitar 
Smält dem i grädden, låt inte grädden koka!
Låt den gärna stå över natten i kylskåpet innan du vispar upp den 

 
Ett enkelt sätt att piffa till en pepparkaka
 
 
Med lite kristyr så blir runda pepparkakor en ren...
 
 
 
 
En liten kaka med smak av apelsin och choklad
 
 
 
5 dl vetemjöl
5 msk strösocker
175 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk limesaft
 
Blanda ihop allt
Kavla ut och stansa ut önskad form
 
Grädda ca 10 min i 175 grader
När de svalnat så bredde jag på mörk choklad och sen strödde på lite strössel
Så var det äntligen 4:e advent! 
Inte långt kvar till jul nu!!!!
 
Små söta julgranar kanske?
 
 
100 g rumstemp. smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
grön färg
 
Blanda samman allt
Spritsa till små julgranar
Grädda i ca 10 min på 175grader
Doppa stammen i choklad och dekorera med tex kulor
 
Trevlig advent till er alla!
 
Så den sista kakan till min syster
 
 
 
250 g eko digestivekex
100 g smör
 
Smält smöret och låt svalna lite
Mixa kexen
Blanda ihop
Tryck ut på botten  och grädda i 10 min på 175 grader
 
500 g färskost
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop till en smet och häll i formen.
Grädda i ca 40 min på 170 grader.
Låt svalna, bred på aprikos marmelad och dekorera
 
 
 
 
En kollega ville smaka en pepparkaksdröm så jag ordnade det..
 
 
 
100 g smör
3 dl eko strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjortronsalt
1 msk pepparkakskrydda
ca 4 dl vetemjöl
 
Rör smör, socker, pepparkakskrydda och vanilj smidigt.
Tillsätt oljan lite i sänder
Blanda ner mjöl och hjortronsalt
Rulla dem till små bollar
Tryck ner en hasselnöt i varje boll
Grädda i 150 grader i ca 20min
Sen när de svalnat så spritsade jag på lite vitchoklad
 
 
 
Denna gjorde jag också till min syster
 
 
 
 
 
250 g eko digestivekex
100 g smör
 
Smält smöret och låt svalna lite
Mixa kexen
Blanda ihop
Tryck ut på botten  och grädda i 10 min på 175 grader
 
500 g färskost
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Saffransinkokta päron
Smuldeg
 
Blanda ihop till en smet och häll i formen.
Lägg i päronen och strö på smuldegen.
 
 
Grädda i ca 40 min på 170 grader.
 
 
Det blir lite bakverk med polka har jag märkt men det hör ju till nu i juletider!
 
 
50 g smör
2 ägg
1,5 dl eko strösocker
200 g kokos
 
Smält smöret, låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Blanda ihop allt och låt svälla en stund
 
Forma smeten till toppar
Grädda i ca 12 min på 175 grader
 
Låt svalna,
doppa sedan i choklad och polkakross
 
 
 
 
När min syster fylld år så önskade hon sig cheesecake av mig så jag bakade 3 olika, här är den första
 
 
250 g eko digestivekex
100 g smör
 
Smält smöret och låt svalna lite
Mixa kexen
Blanda ihop
Tryck ut på botten  och grädda i 10 min på 175 grader
 
500 g färskost
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop till en smet och häll i formen.
Grädda i ca 40 min på 170 grader.
Låt svalna
Sen bredde jag på hasselnötscreme
 
Lite småkakedags!
 
 
5 dl vetemjöl
5 msk strösocker
175 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk limesaft
 
Blanda ihop allt
Kavla ut och stansa ut önskad form
Sen doppade jag kakorna i vitchoklad och polkakross

Det var ju pepparkakansdag i fredags men vi hann tyvärr inte med något bak då men idag hann vi 😊 



Hittade en inspirerande bild på Pinterest så var ju tvungen att testa! 


Trevlig advent till er alla! 

 
Gjorde en liten ändring på ett gammalt beprövat recept och det gick hem det med!
 
 
100 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 msk vanilsjsocker
2 msk kallt vatten
 
Blanda ihop allt
Rulla till längder
Platta till lite
Pensla med ägg och strö på pärlsocker och krossad polkagris
Grädda i 180 grader i ca 15 min
Skär dem medan de är varma
 
Lite mer lussebullar kanske?
 
 
 
Recept:
1 dl keso
1 pkt jäst
2 dl kokosmjölk
3 dl eko mjölk
2 pkt saffran
1 dl socker
200g smör
ca 1 tsk salt
vetemjöl
 
Blanda samman keso, jäst, kokosmjölk, mjölk, saffran och socker.
Smält smöret och rör ner.
Tillsätt vetemjöl och salt.
Så pass mycket vetemjöl att det blir en smidig deg.
Låt jäsa, för mig tog det ca 2 timmar.
Jag kavlade ut degen, bredde på en blandning av smör, socker, vaniljsocker.
Lät jäsa till dubbel storlek innan jag gräddade dem i 225 grader i ca 10 min,
Sen penslade jag dem med sockerlag och sen strödde jag på pärlsockret
 
Lite småkakor så här i juletider måste man ju ha!
 
 
 
1 pkt saffran
1 tsk vatten
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Låt saffranet dra en liten stund i vattnet.
Blanda sedan samman alla ingredienser.
Rulla ut till längder
Platta till lite
Pensla med ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel
Grädda i 180 grader i ca 15 min
 
En av mina arbetskamraters dotter fyllde år i helegn och önskade sig en tårta med choklad,
utan marsipan och med olof!
 
Så här vart resultatet
 
 
Det är vaniljbottnar fyllda med jordgubbskompott, vitchokaldmousse, spacklad med vitchokladsmörcreme och sen dekorerad med chokladfingrar och marshmallows
 
 
 
 
 
I lördags så gifte sig min syster med sin Fredrik 
 
 
Det var ett underbart bröllop och jag är glad över att få ha delat denna dag med er samt ärofullt tt få vara eran toastmadam!
 
Jag fick också äran att göra deras tårta!
 
 
 
 
Det är först en saftig chokladbotten, en vitchokladmousse, en citronbotten, en syrlig hallonmousse, en vaniljbotten, spacklad med vitchopkladsmörcreme och täckt med marsipan
 
 
Brudparet verkade nöjda och det är ju huvudsaken!
 
Den här tårtan innehåll ungefär samma fast den var glutenfri och sen täckt med sp istället för marsipan så den blev glutenfri.
 
 
Tack för en fantastisk dag/kväll/natt
och alla lycka och kärlek till er!!!!
 
 
 
En ny variant och min äldsta dotter bara älskade dem!
De försvann snabbt
 
 
 
Recept:
1 dl keso
1 pkt jäst
2 dl kokosmjölk
3 dl eko mjölk
2 pkt saffran
1 dl socker
200g smör
ca 1 tsk salt
vetemjöl
 
Blanda samman keso, jäst, kokosmjölk, mjölk, saffran och socker.
Smält smöret och rör ner.
Tillsätt vetemjöl och salt.
Så pass mycket vetemjöl att det blir en smidig deg.
Låt jäsa, för mig tog det ca 2 timmar.
Jag kavlade ut degen, bredde på en blandning av smör, socker, vaniljsocker.
Lät jäsa till dubbel storlek innan jag gräddade dem i 225 grader i ca 10 min,
Sen penslade jag dem med sockerlag och sen strödde jag på krossade polkagrisar
 
Trevlig 2:a Advent allihopa!
 
Lite småkakor!
 
Havrekakor:
1,5 dl socker
1,5 dl eko fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150g smör
1 ägg
 
Smält smöret
Blanda ihop alla ingredienser
Klicka ut i formar och grädda i ca 10 min i 200 grader.
Så fort de kommer ut så gör en grop i dem, jag använde ett msk-mått
 
 
Min fyllning består av 
kokosmjölk
grädde
choklad
 
och sen har jag rostad kokos på
 
 
 
 
Testade en ny deg, snurrning och sen att pensla med sockerlag..
 
Vart ett riktigt lyckat experiment!
 
 
Recept:
1 dl keso
1 pkt jäst
2 dl kokosmjölk
3 dl eko mjölk
2 pkt saffran
1 dl socker
200g smör
ca 1 tsk salt
vetemjöl
 
Blanda samman keso, jäst, kokosmjölk, mjölk, saffran och socker.
Smält smöret och rör ner.
Tillsätt vetemjöl och salt.
Så pass mycket vetemjöl att det blir en smidig deg.
Låt jäsa, för mig tog det ca 2 timmar.
Jag kavlade ut degen, bredde på en blandning av smör, socker, vaniljsocker.
Lät jäsa till dubbel storlek innan jag gräddade dem i 225 grader i ca 10 min,
Så fort de kom ut ur ugnen så penslade jag dem med sockerlag och strödde på rostadkokos och strösocker.
Sockerlagen: 1 dl vatten, 1 dl socker som jag kokade ihop.
 
Gjorde lite pepparkaksbiscotti med hasselnötter
 
 
100 g smör
2 eko ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hasselnötter
2 msk pepparkakskryddor
 
Blanda ihop allt
Rulla till längder och platta till dem lite
Grädda i 160 grader i ca 20 min
Skär dem i bitar och rosta dem i ca 1 timme i 100 grader