Vad är det som säger att en chokladboll alltid måste bli en boll?
Jag valde att göra hjärtan istället, chokladhjärtan!
 
 
 
Jag gjorde en vanlig chokladbollssmet
 
300 g smör
3 dl ekologiskt strösocker
3 msk vaniilsocker
6 msk kakao
10 dl ekologisk havregryn
6 msk kallt kaffe
 
Jag tryckte ut smeten och stansade ut hjärtan med hjälp av en form och sen "rullade" jag dem i pärlsocker. 
 
Här kommer desserten jag hade gjort till i lördags.
 
Det är glutenfria chokladmuffins med banan och sen är det vitchokladmousse ovanpå.
 
 
Muffins:
2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt socker
1,5 dl eko mjölk
1 banan, mixad med mjölken
50 g smör
3 dl glutenfrimix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
 
 
Vispa ihop alla "blöta" ingredienser och tillsätt sedan sockret
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör sedan samman till en smet.
Dela upp i ca 14 formar och grädda i ca 14 min på 200 grader
glutenfria cupcakes , banan, mousse, vitchoklad, choklad,,
 
Var bjuden på en liten tillställning i lördags hos min syster och då hon ändå hade tänkt att beställa en "planka" ifrån ngåon butik så sa jag att jag kunde göra det!
 
Så här blev charkbrickan
 
 
Och en ost och fruktbricka
 
 
Samt några smördegsstänger med västerbottenost
 
 
 
Sen var det en liten dessert också men den kommer imorgon!
 
 
Hade fritöden framme efter en middag så då passade jag på att göra lite munkar att slänga i frysen!
 
100 g mjölkfritt smör
2,5 dl ekologisk havremjölk
25 g jäst
4 msk ekologiskt strösocker
1 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 ekologiskt ägg
ca 8 dl ekologiskt vetemjöl
 
 
 
Värm mjölken till ca 40 grader
Häll över smöret och rör tills det löser upp sig
Rör ner jäst, ägg och kardemumma.
Tillsätt sockret,
Tillsätt vetemjöl och saltet och arbeta ihop till en smidig deg.
 
Låt jäsa ca 1,5 timme
 
Baka ut till små bullar och platta till dem lite innan du låter dem jäsa till dubbel storlek 
 
Fritera dem gyllenbruna. Låt svalna. Rulla dem i socker/kanel.
 
Fyll dem om du önskar, jag fyllde med en egengjord äppelmos
 
 
Bakade en kladdkaka här om dagen. hällde i daim"kulor" och sen precis innna jag ställde den i ugnen så strödde jag på en krydda chili/choklad
 
 
 
Receptet:
4 ekologiska ägg
4 dl skologiskt strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao, gärna fairtraide
2 dl vetemjöl, gärna ekologiskt
170 g smält smör
 
Blanda ihop alla ingredienser.
Häll i önskad form.
Sen hällde jag i en påse med Daim"kulor"
Sen strödde jag på en choklad/chili krydda
 
Sen ska man grädda den på 175 grader i ca 30 min, men jag glömde min så den fick stå i 45 min... 
Kladdkakan var god men den hade blivit ännu godare om jag plockat ut den i tid!
 
 
 
 
Min syster och hennes familj skulle på kalas ,så de beställde några Macarons då födelsedagsbarnet älskar dessa små bakverk!
 
 
 
 
Det här är receptet jag använder
 
8 äggvitor
1 dl strösocker
 
300g mandelmjöl
8 dl florsocker
 
ev färg
 
Vispa äggvitor och socker vitt och hårt.
Blanda florsocker och mandelmjölet
Vänd ihop allt försiktigt.
Tillsätt färg om du önskar.
 
Spritsa ut till ösnkad storlek.
Jag låter mina vila i minst 30 min innan jag gräddar dem på 160 grader i ca 10-15 min
 
 
 
 
Sen gjorde jag en fyllning gjord på färskost, smör, florsocker och citroncest
 
 
Jag delade min smet i 5 olika skålar innan jag färgade dem i olika färger.
 
En riktig gräddtårta kommer det här!
 
 
Det är ljusa bottnar som är fyllda med en vaniljcreme samt en kompott på blåbär, jordgubbar och rabarber
 
 
Spacklad med grädde och spritsad med grädde.
Sen är tårtan dekorerad med hallon och blåbär och täckt med en äppelgelé
 
 
 
 
 
Den här tårtan var riktigt rolig att göra då det var mycket nytt.
Önskemålen var "ingen vanlig tårta" Hela jordgubbar, pippi och bamse.
 
 
 
Så jag gjorde en saftig chokladbotten, delade den på 2 och fyllde den med nonstops.
Sen spacklade jag den med grädde, klädde den i marsipan och så dekorerade med hela jordgubbar och favorit figurerna!
 
 
Födelsedagsbarnet vart tydligen jätte nöjd! Sånt är alltid roligt att höra!
pippi långstrump, Bamse, fondant, marsipan, nonstop, choklad, jordgubbar,
 
 
Hade lite gäster i helgen så jag bjöd på denna till dessert.
 
 
Pannacottan:
8 dl laktosfri grädde
3 st gelatinblad
150 g mörk choklad
 
 
Lägg gelatinbladen i vatten
Koka upp grädden
Rör ner chokladen och rör tills det smält
Rör sedan ner gelatinbladet 
Låt svalna lite innan du häller upp den i önskad form. Låt stelna, gärna över natten!
 
Jag toppade med lite hallonmousse och jordgubbe
 
 
Gjorde en födelsedagstårta i helgen.
 
 
Det är ljusa bottnar fylld med en kompott gjord på rabarber, hallon och jordgubbar samt vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Rosen är gjord i marsipan medan namnet är gjort i SP och sedan sprayfärgad med ätbar guldfärg
 
I helgen så gjorde jag dessa tårtor till ett dop
 
 
Det är ljusa bottnar fyllda med en hallonkompott samt hallonmousse.
Sen är tårtorna spacklade med en vitchokladsmörcreme och täckt med fondant.
 
Dekorationerna är gjorda i SP