Barnens mormot hade gjort i ordning en påskpresent istället för ägg, så när barnen tömt krukorna så snodde jag åt mig dem!
 
Har för mig att jag sett detta någonstans och ville pröva!
 
 
Tycker att det vart både roligt och snyggt!
 
 
 
Kanske ett roligare sätt att servera bröd på?
 
Här kommer en liten kladdkaka
 
 
Det är en vitchokladkladdkaka toppad med en vitchoklad och lime mousse och sen en passionsfruktsås
 
 
Kladdkakan:
100g smör
100 g vit choklad
2 dl eko strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 eko ägg
2 dl vetemjöl
 
Smält smöret och rör ner chokladen tills det smält
Rör ihop alla ingredienser och häll i en smord form.
Grädda på 175 grader i ca 20 min
Låt den gärna stå i kylen över natten.
 
Jag gjorde mina i småformar så jag gräddade dem bara i ca 8 min
 
 
Jag vill önska er alla en Glad Påsk!
 
 
Den här tårtan är gjord på chokladbottnar, hallonkompott, lemoncurd, myntamarinerade jordgubbar och grädde.
Tårtan är täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda av fondant och kristyr
 
Gjorde en kladdkaka i förra veckan som hela familjen vart alldeles galna i! Den försvann i ett nafs!
 
 
 3 ekologiska ägg
3 dl eko strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk (dulche de leche)
 
Smält smöret och låt svalna lite
Blanda ihop alla ingredienser, häll i en smord form och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. 
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, då blir den kladdig och fin!
 
Låt kakan stå svalt, jag hade den över natten i kylen innan vi åt den.
 
 
 
Mums!!!
 
Kör fösiktigt allihopa som åker till Blåkulla ikväll! Vi ses väl där??
 
Iblnd vill man bara ha något litet och sött så jag gjorde dessa att ha till kaffet, då vi hade lite fikagäster
 
 
Chokladskålar som jag fyllde med en manadrinklyfta, vitchokladmousse, lite chokladsås samt lite chokladströssel.
 
 
 
Gjorde lite fika till mina arbetskamrater förra veckan och denna är både glutenfri, laktosfri och sockerfri!
 
 
200 g dadlar (urkärnade)
100 g valnötter
200 g mörk choklad
1 dl olja (jag använde ekologisk rapsolja)
 
Mixa dessa ingredienser till en massa
 
Blanda ihop med:
 
3 ekologiska ägg
2 msk ekologisk potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
 
Smörj en form och grädda i ca 20 min på 200 grader
 
Sen dekorerade jag med laktosfrigrädde och jordgubbar
 
 
Gjorde lite maränger här om dagen då jag hade lite äggvita över..
 
 
100 g äggvita
1 tsk citronsaft
100 g strösocker
100 g florsocker
 
Vispa äggvitan och citronsaften till skum
Häll i 50 g av sockret och vispa lite till
Häll i resten av sockret.
Vispa till en fast maräng
Rör försiktigt ner det siktade florsockret och ev färg.
 
Jag spritsade mina och sen strödde jag på lite strössel
 
Gräddade på 120 grader i ca 40 min
 
Dessa spröda småkakor är fyllda med en vitchokladmousse smaksatt med lime
 
 
2 dl ekologiskt strösocker
250 g smör
3 KRAV- äggulor
skal av 1 ekologisk citron
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3,5 dl maizena
 
Blanda ihop snabbt till en deg.
Kavla sen ut den och stansa ut runda kakor.
Grädda i 5-7 min på 225 grader.
Lår dem svalna.
 
Sen fyllde jag dem med moussen och rullade dem i rostad kokos
 
 
 
 
 
 
Gjorde lite gula macarons och sen fyllde jag dem med en
vitchokladmousse som jag smaksatte med lime
 
 
 
Det här är receptet jag använder
 
8 äggvitor
1 dl strösocker
 
300g mandelmjöl
8 dl florsocker
 
ev färg
 
Vispa äggvitor och socker vitt och hårt.
Blanda florsocker och mandelmjölet
Vänd ihop allt försiktigt.
Tillsätt färg om du önskar.
 
Spritsa ut till ösnkad storlek.
Jag låter mina vila i minst 30 min innan jag gräddar dem på 160 grader i ca 10-15 min
Ju längre de får stå desto bättre nästan! Min sista plåt brukar bli bäst!
 
Hittade ett recept på en kladdkaka utan strösocker och vetemjöl som jag ville testa.
Den vart jättegod men skulle kanske inte kalla det en kladdkaka!
 
 
200 g dadlar (urkärnade)
100 g hasselnötter
200 g mörk choklad
1 dl olja (jag använde ekologisk rapsolja)
 
Mixa dessa ingredienser till en massa
 
Blanda ihop med:
 
3 ekologiska ägg
2 msk ekologisk potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanillinsocker
 
 
 
 
Jag smorde en form och gräddade i ca 20 min på 200 grader
 
 
 
Kommer verkligen att baka denna igen! Både glutenfri och istort sett sockerfri! Med härligt god smak!