Prövade att göra en ny pralin med hallon och vitchoklad
 
 
Fyllningen:
Jag lät hallon och grädde sjuda.
Silade bort hallonen och sen rörde jag ner vitchoklad.
Har tyvärr inga exakta mått..
 
 
 
 
Lite lusseflätor fyllda med mandelmassa
 
 
Recept:
3 dl eko mjölk
250g kesella 
1 G saffran
1,5 dl socker
150g smör 
1 ägg
1 pkt jäst

Ca 1 liter vetemjöl


Jag blandade samman mjölk, kesella, saffran, socker och ägg.
Sen lät jag det stå och dra i 2 timmar ungefär.

Smälte smöret och rörde ner den i saffransblandningen och rörde ut jästen.
Tillsatte så pass mycket vetemjöl att det blev en smidig deg och sedan fick den stå och jäsa till dubbel storlek, tog ungefär 1,5 timme.
 
 
 
Här kommer ännu en smörgåstårta, denna är fylld med en laxröra och en coleslaw
 
 
Och dekorerad med räkor, lax, rom och grönsaker
 
 
 
 

Idag är det första advent och då krävs det nästan att man fikar med någon form av lussebullar 😉

Recept:
3 dl eko mjölk
250g kesella
1 G saffran
1,5 dl socker
150g smör
1 ägg
1 pkt jäst

Ca 1 liter vetemjöl


Jag blandade samman mjölk, kesella, saffran, socker och ägg.
Sen lät jag det stå och dra i 2 timmar ungefär.

Smälte smöret och rörde ner den i saffransblandningen och rörde ut jästen.
Tillsatte så pass mycket vetemjöl att det blev en smidig deg och sedan fick den stå och jäsa till dubbel storlek, tog ungefär 1,5 timme.

Jag valde att fylla mina saffransgifflar med smör, socker, vanilj och choklad.

Lät dem jäsa till dubbel storlek innan jag penslade dem med ägg och strödde på pärlsocker.
Gräddade dem i 225 grader i ca 12 minuter

Trevlig 1:a Advent till er alla

Den här smörgåstårtan är gjord på en ost- och skinkfyllning och en coleslaw

Dekorerad med grönsaker, fetaost, salami och skinka

När Viggo fyllde år önskade han sig en tårta med AIK-loggan

Det är vaniljbotten fylld med vitchokladmousse och jordgubbskompott, spacklad med vitchokladsmörcreme och täckt med sp

Dekorationen är gjord av sp och handmålad med ätbar färg

Så kommer vi till årets största bakhögtid 😊
Inte långt kvar till första advent och lucia så lite lussebullar måste det ju bakas!

Recept:
3 dl eko mjölk
250g kesella
1 G saffran
1,5 dl socker
150g smör
1 ägg
1 pkt jäst

Ca 1 liter vetemjöl

Jag blandade samman mjölk, kesella, saffran, socker och ägg.
Sen lät jag det stå och dra i 2 timmar ungefär.

Smälte smöret och rörde ner den i saffransblandningen och rörde ut jästen.
Tillsatte så pass mycket vetemjöl att det blev en smidig deg och sedan fick den stå och jäsa till dubbel storlek, tog ungefär 1,5 timme.

Min fyllning: ca mått
200g Smör
2 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Strösocker
2 msk Marsanpulver (den man kokar)
1 ägg

Mixa ihop allt till en smidig smet

Kavla ut degen, bred på smet, rulla ihop och lägg i formar.
Låt jäsa och pensla med ägg och strö på pärlsocker, grädda sedan i 225 grader i ca 10-12 min

 
Lite mer småkakor!
 
 
 
 
Ca 30 st
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl ekologiskt strösocker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk marsanpulver
200 g smör
1 msk apelsinsaft
 
Blanda ihop till en deg.
Rulla små bollar, lägg i formar och gör en fördjupning i dem.
Jag fyllde dem sedan med en hemmagjord jordgubbsmarmelad
 
Gräddade i ca 15 min i 180 grader
 
Fick äran att göra 3 doptårtor till Karl
 
 
Det är vaniljbottnar fyllda med chokladmousse och hallonkompott
 
 
Spacklad med vitchokladsmörcreme och täckt med marsipan
 
 
Dekorationerna är gjorda i sp
 
 
 
Allting är modellerat för hand och allt är ätbart
 
 
 
Lycka till Karl
 
Ännu en tårta med de populära Blixten och Bärgarn, denna gång till en pojke med namnet Wilton
 
 
Vaniljbottnar fyllda med vaniljcreme samt bärkompott och spacklad med grädde och täckt med marsipan
 
 
Dekorationerna är gjorda av både marsipan och sp
Lite småkakor i form av stjärnor
 
 
Ca 30 st
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl ekologiskt strösocker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk marsanpulver
200 g smör
1 msk limesaft
 
Blanda ihop till en deg.
Rulla små bollar, lägg i formarna och gör en fördjupning i dem.
Jag fyllde dem sedan med en hemmagjord hallonmarmelad
 
 
Jag gräddade dem i ca 15 min på 180 grader
 
 
Jag har under flera års tid haft äran att få göra Leos födelsedagstårtor och blev även tillfrågad iår.
Han ville ha en svart tårta med lite halloweentema
 
 
 
Tårtan är fylld med vaniljcreme och jordgubbssylt, spacklad med grädde och täckt med marsipan
 
 
Dekorationerna är i fondant och kristyr
 
 
 

Sedan jag gjorde deras bröllopstårta, för flera år sedan, så återkommer alltid detta par med en beställning till deras bröllopsdag.
Så också i år 😊

Det är en vaniljbotten fylld med passionsfruktmousse och chokladmousse.
Spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Övrig dekoration är i kristyr

Idag är det smörgåstårtansdag!!

Idag är det dags att fira Chokladen!
Kan vara bland det bästa som finns, eller vad tycker ni?

Fira och njut!

 
Den här tårtan var också med på Pennys dop men den är glutenfri, laktosfri och nötfri.
 
 
Det är vaniljbottnar fyllda med blåbärsmousse och hallonsylt, spacklad med en smörcreme och täckt med sockerpasta
 
 
De här små godsakerna hade jag också med mig till barnbasaren
 
 
Kladdkakemuffins
 

Till cirka 15  stycken :

100 gram smält smör

2 eko ägg

2 1/2 dl eko socker

2,5 dl glutenfri mix

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

4 msk kakao

1/2 tsk bakpulver

1 dl mixade hasselnötter

Inkokta päron

Gör så här:  

Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev i äggen.

Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad.  

Häll upp smeten i formarna och lägg ner några päron.

Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter på 200 grader

 

Sen spritsade jag på lite chokladkräm med mint i och rev över lite vitchoklad

 
Gjorde lite småkakor här om dagen i små söta formar med pumpor på
 
 
 
Ca 32 st
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl ekologiskt strösocker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk marsanpulver
200 g smör
1 msk limesaft
 
Blanda ihop till en deg.
Rulla små bollar, lägg i formar och gör en fördjupning i dem.
Jag fyllde dem sedan med en hemmagjord apelsinmarmelad
 
Den här tårtan är både äggfri och mjölkproteinfri
 
 
Botten:
2 dl socker
1 dl havremjölk
50 g mjölkfritt smör, smält
3 dl mjöl
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Jag blandade ihop allt och gräddade i ca 40 min
 
 
Sen är tårtan spacklad med alpro cuisine Soya och täckt med marsipan
 
 
Dekorationerna är i både marsipan och SP
 
 
Den här tårtan är fri ifrån ägg, kakao, vete, soja och mjölkprotein