Happy Halloween önskar jag er alla!!

Denna pumpa pryder vår framsida ikväll

 
De här brudparet skickade en bild till mig som inspiration och det här vart min tolkning av den
 
 
 
Vaniljbottnar, blåbärsmousse, salmiakmousse, grädde och marsipan
 
 
Sen är det ätbar spets
 
 
Blommorna är gjorda av sp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När mina vänner H och A skulle döpa sin dotter Penny frågade de om jag kunde tänka mig att göra tårtorna och självklart ville jag det!
 
Önskamålet var prinsesstårtor i olikafärgor med enkel dekoration 
 
 
Så alla tårtorna är glutenfria och fyllda med vaniljkräm och jordgubbskompott.
 
 
Spacklade med grädde och täckt med marsipan
 
 
 
Dekorationerna är gjorda i sp och marsipan
 
 
 
 
 
 
 
All lycka till dig finaste Penny!
 
När Signe fyllde år så önskade hon sig en tårta med Babblarna
 
 
 
Det är citronbottnar fyllda med blåbärskompott, lemoncurd och grädde
 
 
 
 
Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan
 
 
 
 

Denna tårta är glutenfri

Den är fylld med bärkompott och vaniljcreme

De här gjorde jag till mina tjejer som en liten överraskning

Lite vindruvor och marshmallows

 
Den här hade jag också med mig ner till barnbasaren
Tror att detta recept kommer ifrån Roy Fares
 
 
 
Botten:
120 g rumsvarmt smör
60 g florsocker
180 g mjöl
15 g äggula
 
Blanda ihop till en deg
Låt vila i kylen i ca 20 min
Kavla ut och fyll formarna.
Låt stå i frysen i ca 30 min
Grädda på 180 grader i ca 10 min
 
 
Fyllning:
150 g pecannötter
115 g smör
110 g eko ägg
140 g farinsocker
45 g strösocker
9 g vetemjöl
6 g vaniljsocker
15 g mjölk
 
 
Grov hacka nötterna
Smält smöret
Vispa äggen fluffiga och häll ner det smälta smöret
Vispa ner övriga ingredienser
 
Fyll pajskalet och grädda ca 30 min på 175 grader
 
(jag gjorde en stor paj men man kan givetvis göra flera små!)
 
 
Gofika när den är som bäst!
 
 
75 g smör
2 dl eko socker

2 eko ägg
2,5 dl eko mjölk

5 dl vetemjöl
3 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 
200 g choklad 

Vispa smör och socker 
Vispa ner äggen

Vispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen
(jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)

Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader
 
Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne
 
 
 
 
De här hade jag också med mig till barnbasaren
 
 
Botten:
200 g digestive kex
100 g smör
 
Mixa kexen, smält smöret, blanda ihop och tryck ut i önskad form.
Grädda dem i 175 grader i ca 15 min
 
 
 
Sen gjorde jag en chokladganach med smak av xante och dekorerade med vispad grädde
 
 
 
Kladdkakemuffins
 

Till cirka 15  stycken :

100 gram smält smör

2 eko ägg

2 1/2 dl eko socker

2,5 dl glutenfri mix

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

4 msk kakao

1/2 tsk bakpulver

1 dl mixade hasselnötter

Inkokta päron

Gör så här:  

Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev i äggen.

Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad.  

Häll upp smeten i formarna och lägg ner några päron.

Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter på 200 grader

 
Sen dekorerade jag med vitchokladmousse, vitchoklad och blåbär
 
 
När min systerson fyllde år så önskade han sig små vita hundar
 
 
75 g smör
2 dl eko socker

2 eko ägg
2,5 dl eko mjölk

5 dl vetemjöl
3 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 
200 g choklad 

Vispa smör och socker 
Vispa ner äggen

Vispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)

Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader
 
 
Sen har jag dekorerat med en vitchokladsmörcreme och detaljerna är i marsipan
 
Den här lilla chokladtårtan hade jag med mig ner till barnbasaren
 
 
200 g eko strösocker
110 g mjöl
30 g kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop de torra ingredienserna
 
1 ägg
120 ml mjölk
80 ml kaffe
60 ml olja
 
Blanda ihop dessa ingredienser
Rör ihop "blött och torrt"
 
Häll i en smord form och grädda i 175 grader i ca 30-40 min
 
 
 
Sen valde jag att göra en chokladganach med lite mint i och hällde ovanpå!
 
 
När man äter soppa så måste man ju ha lite nybakt bröd till
 
I denna deg har jag blandat i lite salsa och keso
 
 
 
5 dl vatten
0,5 pkt jäst
 
0,5 burk med salsa exotic
1 dl keso
0,5 dl 4 sorterskorn
 
1 msk salt
vetemjöl
 
Rör ut jästen i vattnet
Tillsätt salsa, keso och korn.
Rör ner mjöl (samt saltet) tills det blir en smidig deg.
 
Låt jäsa ca 1 timme
Baka ut och låt jäsa ca 30 min till
 
Sen skar jag en skåra i dem innan jag gräddade dem på 200 grader i 18 min
 
Jag har fått en massa päron av min svärmor så jag letade lite recept och sprang på ett recept som jag sen ändrade om lite i..
 
 
200 g smält smör
3 eko ägg
3,5 dl eko strösocker
1 dl farinsocker
4 dl glutenfrimix
1,5 msk vanilj
3 päron, sklade och rivna
 
Blanda ihop alla ingredienser
Tillsätt de rivna päronen.
Jag valde att smörja och strö kokos i formen innan jag hällde i smeten.
GRädda i 175 grader i ca 30 min
 
 
 
 
 
 
 
En av helgens Bröllopstårtor
 
 
Det är citronbottnar fyllda med en blåbärskompott och vitchokladmousse
Sen är de spacklade med vitchokladsmörcreme och täckt med vit marsipan
 
 
Dekorationerna är i SP, pärlor samt spets.
 
bröllopstårta, blåttband, quiltat, spets, lace, rosett,

Vaniljbottnar, vaniljcreme, bärkompott, grädde och marsipan

Traktorn är gjord av sp

Jag fick lite citroner över efter lite bakning så jag gjorde lite Citronsockerlag som jag sen kan använda i desserter, bakning el drinkar.

600 G vatten
400g socker
Citroner (jag använde 3 st ekologiska)

Dela citronerna och lägg i socker/vatten och låt småkoka i ca 15 min.
Låt svalna och pressa sedan ut det sista ur citronen.
Häll upp på en ren flaska och förvara i kylen

De här smörgåstårtorna hade jag också med mig till barnbasaren

De har en fyllning med färdkost och rökt skinka samt en coleslaw

De här smörgåstårtorna hade jag med till barnbasaren

De är fyllda med leverpastejfyllning och coleslaw

Dekorerad m persilja, rostbiff, fetaost och grönsaker

Citronbottnar fyllda med vaniljcreme och en bärkompott

Sen är tårtorna spacklade med vitchokladsmörcreme och täckt med marsipan

Dekorationerna är i marsipan och sockerpasta

Den här tårtan är glutenfri

Så här en riktig höstdag är det extra mysigt att stå i köket och pula 😊

75 G smör
2 dl eko socker

2 ägg
2,5 dl eko mjölk

5 dl vetemjöl
3 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 G choklad

Vispa smör och socker
Vispa ner äggen

Vispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)

Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader

Vi åt soppa härom kvällen och då bakade jag dessa godingar

Recept:
5 dl eko mjölk
3 dl havregryn, eko fiber
50g jäst
3 tsk salt
2 msk socker
50 G smör
0,5 dl rapsolja eko
Ca 8-10 dl mjöl

Jag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret.
I en skål la jag jäst, socker, salt och olja.
Hällde på havregrynsblandningen
Och arbetade in mjölet till en smidig deg.
Lät den jäsa ca 40 min innan jag bakade ut dem, naggade och lät dem jäsa i ca 20 min
Gräddade dem i 200 grader i ca 10 min

En enkel Schwartzwald som består av marängbottnar penslade m choklad samt grädde och chokladdekorationer

Den här hade jag med på barnbasaren i går

200g digestivekex
100g smör

Mixa kexen
Smält smöret
Blanda och tryck ut i en stor form eller flera små
Förgrädda i ca 10 min på 175 grader, låt svalna helt

Blanda
400g kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st lime, både skal o saft

Låt stå och dra i minst 1 timme och sila sedan bort skalen
Häll i skalet och grädda i ca 15 min