Blåbär, blåbär, blåbär.. jag älskar blåbär!
 
 
100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl eko strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havremjölk
skal ifrån en eko citron
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
 
lite blåbär blandade med potatismjöl
 
Vispa ihop smeten
Fyll formarna till 2/3 delar
Lägg i blåbär
Grädda i ca 12 min på 200 grader
 
Sen dekorerade jag mina med en mjölkfri gelehallonfluff och en blomma i sp
 
 
Köpte en ny bakform på lidl som jag velat testa så nu i blåbärstider fick det bli en sockerkaka med blåbär
 
 
 
75 g smör
2 ägg
2 dl eko strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma
1 dl havremjölk
 
1,5 dl blåbär
1 msk potatismjöl
 
Smält smöret
Vispa ägg och socker pösigt
Vänd ner övriga ingredienser
Häll i en smord och ströad form
Blanda de frusna blåbären och potatismjölet och lägg i smeten
Grädda i ca 40-50 min på 175 grader
 
Den här tåran är äggfri, mjölkfri och glutenfri
 
 
Den är fylld med en mjölkfri chokladfluff samt en mjölkfri gelehallonfluff
Täckt med mjölkfri visp samt marsipan..
 
go fika på hög nivå. Hur kan lakrits och kladdkaka gå fel liksom?
 
 
150 g smält smör
3 eko ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vanilj
1 krm salt
 
Choklad med lakrits i
Salt lakritsströssel
 
Rör ijop smeyen.
Häll i en formStrö över den hackade chokladen samt strössel
Grädda i 200 grader i ca 12 min
De här var riktig saftiga och goda!
 
 
7 dl fiberhavregryn
2 dl socker
150 g mjukt smör
1 msk vaniljksocker
0,5 tsk kakao
0,5 dl kokosflingor
1 dl rivna morötter
0,5 dl laktosfri grädde
3 tsk kanel
 
Blanda samman allt till en deg
Rulla till bollar och rulla im kokos!
 
Det är ju blåbärstider och jag älskar blåbär!
 
 
150 g smält smör
2,5 dl eko strlsocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
2 dl vetemjöl
 
225g blåbär
ca 2-3 msk potatismjöl
 
Blanda ihop allt till en smet
Häll i en smord form
Blanda blåbär och potatismjöl och lägg sedan blåbären i smeten
Grädda på 10 grader i ca 24-28 min
 
 
En favorit i repris!
 
 
Mitt recept på morotskaka:
2 eko ägg
2 dl eko strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl eko rapsolja
3 dl rivna eko morötter
2 tsk eko kanel
 
Jag blandar samman alla ingredienser och häller i en ströad form och gräddar i 30-45 min beroende på storleken på formen på 175 grader.
 
Min frosting består av vispat smör, florsocker, färskost och citroncest och lite citronsaft
 
En fotbollstårta med AIK märket
 
 
Det är citronbottnar fyllda med en lemoncrd och en mango/passionsfruktsmousse
Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan
 
Gjorde dessa tårtor i helgen
 
 
Det är citron bottnar fyllda med en hallonmousse med färskost i samt en passionsfruktscurd
 
 
Hallonmoussen:
3 sl gelatinblad
250 g frusna hallon
 
0,75 dl florsocker
150 g färskost
2,5 dl vispad grädde
 
 
Lägg gelatinet i blöt
 
Värm hallonen, sila av dem genom en sil
Ta en liten del av vätskan och värm den och smält gelantinet i den.
Blanda sedan ihop all hallonsaft
 
Vispa grädde
 
Rör ihop färskost, florsocker och hallonsaft
Vänd försiktigt ned grädden
 
Låt stelna
 
 
 
 
 
Gjorde även en gluten och laktosfritårta
 

Gjorde den hör tårtan i helgen till 2 underbara små flickor som skulle ha kalas ihop



Den är glutenfri fylld med jordgubbskompott och vaniljcreme

Täckt med grädde och marsipan 

 
 
Ännu en sats med småkakor
 
 

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
50 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
1 dl hackade nötter, jag använde hasselnötter
 
florsocker att rulla i
 
Smält chokladen försiktigt
Blanda ihop allt till en smet
Låt stå i kylen i ca 1 tim
Rulla matskedsstora bollar och rulla dem i florsocker
Smeten är rätt kladdig!
Grädda i ca 12 min på 175 grader
Låt svalna på galler
 
 
Lite småkakor går alltid åt!
 

2,5 dl eko strösocker
100 g smör
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bakoulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
0,25 tsk salt
 
Blanda ihop allt
Låt vila i kylskåpet i ca 2 tim
Forma smeten till små bollar
Rulla dem i en socker och kanel blandning
Grädda kakorna i 175 grader i ca 10 min
Låt svalna på galler
 
Så nu har det varit ett litet uppehåll här på bloggen, dels har det varit semester men tyvärr har jag haft ont om tiden så bloggen har fått stå tillbaka lite men nu ska vi se om vi kan få lite mer tid igen..
 
Den här bakade jag igår så idag får mina kollegor avnjuta den..
 
 
Botten:
200 g smör
4 dl socker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
 
1,5 dl hasselnötter
lite torkad mango i bitar
 
Smält smör och socekr i en kastrull
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Vispa ihop allt till en jämn smet
Rör ner nötter och mango
 
Häll i en form och grädda i 150 grader i ca 20 min
Låt svalna
 
Sen gjorde jag en topping på:
150 g mjölkchoklad
2 msk kaffe
4 msk kakao
1 dl florsocker
100 g smör
5 msk grädde
1 dl nutella
 
Jag smälte ihop allt försiktigt i micron och hällde det sedan över kakan