Önskemålet till den tårta var en vit häst, en brun häst och en blomsteräng

(null)

Ljusa bottnar
Jordgubbskompott 
Vaniljcreme 
Grädde 
Marsipan 

 
En av helgens tårtor 

(null)

Ljusa bottnar
Jordgubbskompott 
Vaniljcreme 
Grädde
Marsipan 
En tårta till en pojke dom gillar fotboll

(null)

Ljusa bottnar
Vaniljcreme 
Jordgubbssylt 
Grädde 
Marsipan 

Dekorationerna är gjorda i modelleringspasta 

I helgen gjordes ännu en enhörningstårta 

(null)

Det är ljusa glutenfria bottnar fyllda med laktosfri vaniljcreme och hallonkompott
Spacklad med laktosfrigrädde och sen täckt med marsipan 
Dekorationerna är gjorda i modelleringspasta 

Den här duschen är smaksatt med vitchoklad, citron och saltlakrits 

(null)

1,5 dl eko strösocker
1,5 dl grädde 
1 dl sirap
50 g smör
100 g vitchoklad 
Skalet ifrån 1 citron 
Lite saltlakrits strössel/flakes 

Koka socker, grädde och sirap till 122 grader 
Rör ner smör, choklad och citron 
Häll upp i en form och strö över lakrits flakesen 
Låt svalna 


 En bekant ville ha en tårta till en datorfirma som hjälpt honom med hand datorer och beställde ett ätbart tangentbord 

(null)

Det är chokladbottnar fyllda med chokladmousse och en rabarberkompott
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Tangenterna är gjorda i sp och marsipan 

(null)



 
De här var riktigt goda men nästa gång ska jag nog rosta pistage nötterna lite
 

100 g smör
2 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1,75 dl glutenfri mjölmix
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl pistagenötter
 
Ugn: 175 grader
 
Smält smöret
Vispa ner socker och ägg
Blanda ner de torra ingredienserna inkl en del av nötterna! ( resten spar du till att strö på toppen)
Fördela smeten i mazarinformar
Strö över de sista nötterna
Grädda i ca 12-15 min
 
 
Den här var söt men ändå fräsch i och med päronen!
 

12 st digestivekex
50 g smör
 
600g färskost
3 ekologiska ägg
1 burk med kondenserad mjölk
100 g vitchoklad
1 burk med inlagda päron (ca 400 g) jag använde gena päron som jag lagt in..
 
Ugn 175 grader
 
Mixa kexen, smält smöret och blanda ihop
Tryck ut i en form med löstagbar botten
Förgrädda i ca 10 min och låt svalna
 
Blanda ihop färskost, ägg och kondenserade mjölken till en slät smet.
Riv el mixa chokladen och rör ner i smeten
Häll av ev spad ifrån päronen och lägg dem på smulbotten. Jag skivade mina päron.
häll på smeten och grädda i ca 40 min
Låt svalna, gärna över natten
Sen dekorerade jag med choklad och mynta