En tårta med sommarsmaker

Ljusa bottnar

Jordgubbskompott 
Vitchokladmousse 
Vitchokladsmörcreme 
Fondant 

Önskemålet var vitt och guld och rosor 

Det är 

Citronbottnar
Passionsfruktscurd 
Vitchokladmousse 
Grädde 
Marsipan 

När Signe fyllde 4 år så önskade hon sig en Sjöjungfrutårta 

Det är citronbottnar fyllda med jordgubbsmousse och hallonkompott 



Spacklad med vitchokladsmörcreme och sen täckt med fondant.


Alla dekorationer är ätbara! 

Så bakades det lite mer småkakor!


Ca 30 kakor


125 g smör
0,75 dl eko strösocker 
0,75 dl farinsocker 
1 eko ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker 
0,5 tsk salt
100g vit choklad, hackad
1 dl skållad och hackad mandel
0,5 dl kokos

Blanda ihop allt
Klicka ut med hjälp av 2 skedar på bakplåtspapper 
Grädda i ca 912 min på 175 grader

 
Svärföräldrarna skulle komma på fika så jag bakade en liten kaka
 
 
150g smält smör
2 eko ägg
3 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl eko mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och farinsocker fluffigt
Rör ner övriga ingredienser
Smörj en form och ströa med kokos
Häll i smeten
Grädda i ca 20-25 min på 200 grader
 
Frosting:
Färskost
Salted caramelsås 
Blanda ihop och bred på
Sen ringlade jag lite sås över och strödde på lite strössel
 
 

Hade lite saffran hemma som bäst före datumet höll på att passera så jag testade att göra lite essens 

1 gram saffran på 6 cl vodka


Sen ska 0,75 msk motsvara 0,5 G 

 
 Så här kan det se ut en dag på mn spis...
 
Det är jordgubbskompott, jordgubbsaft och flädersaft
 
 
 Och här är ravbarbersaft samt en rabarber och hallonmarmelad
 
 
 
Den här tårtan är gjorr på citronbottnar som sen äre fylld med en passionafruktscurd och en hallonmousse med färskost i
Sen är den täckt och dekorerad med en vitchokladsmörcreme
 
 
 
Hallonmoussen:
 
3 st gelantinblad
 
'250 g frusna hallon
 
0,75 dl florsocker
150 g färskost
2,5 dl vispad grädde
 
Lägg gelantinet i blöt
 
Värm hallonen
 
Sila av hallonen genom att pressa dem i en fin sil
Ta lite av saften och värm ev upp innan du smälter gelantinet i den och sedan blandar ihop all vätska.
Låt svalna av en del
Blanda färskost med hallonsaften och florsocker
Vänd försiktigt ned grädden
Låt stelna!
 
 
Gjorde en passionsfruktscurd för ett tag sedan och jag föll pladask för denna!
 
Jag har redan hunnit använda den i 2 tårtor
 
 
Jag köpte passionsfrukspure 
 
1 frp passionsfruktpure
1 dl strösocker
1 citron, både skal och saft
 
Låt koka upp
 
Blanda dessa ingredienser i en skål
 
1 ägg
2 äggulor
1 msk maizena
 
Häll sedan ned den varma vätskan över äggblandning medan du vispar
Vispa sedan på svag värme tills den tjocknar.
Sila
Rör ner 50 g smör
 
Låt svlana och njut!
 
S

Denna gjorde jag till min far nr han fyllde år



Det är citronbottnar fyllda med en passionsfruktcurd och en hallonmousse med färskost. 

Att göra egen isglass är väldigt lätt!

Jag fyllde formarna med färska jordgubbar och sen blandade jag soda stream hallon med lite vatten och fyllde upp

Läskande gott i sommarvärmen 

 
Den här bjöd jag mina kollegor på förra veckan
 
Det är en chokladbotten med chokladmousse och sen Mirrorglaze
 
 
Chokladbotten:
 
 
5 dl eko vetemjöl
5 dl eko strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop
 
2,5 dl eko mjölk
1 dl eko rapsolja
2 eko ägg
 
Blanda och tillsätt till de torra ingredienserna
 
Blanda försiktigt ner 2,5 dl kokande vatten
 
Grädda i ca 40 min på 180 grader.
Jag använde sen bara en del av botten, till denna tårta
 
Så var det dags att fylla på frysen med lite småkakor igen.
De har en försvinnande åtgång!
 

200 g mjukt smör
1,5 dl eko socker
skal och saft av 1 eko lime
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk hjortronsalt
1 dl hackade pistagenötter
 
Jag arbetade snabbt ihop till en deg
Rullade bollar och plattade till dem lite
Grädda på 150 grader i ca 20 min
 
Då jag har en svåger som inte tål jordgubbar och hallon så gjorde jag en cheesecake till honom istället och testade att använda Mirrorglaze på den också och det gick ju! 
 
 
 
Cheesecake
 
200 g ekologiska digestivekex
100 g smält smör
Mixa kexen och blanda ner det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbarkant.
För grädda i 10 min på 175 grader.
 
500 g färskost
3 ekologiska ägg
2 dl ekologiskt strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop, häll i formen och grädda ca 40 min på 170 grader