Hur underbart är det inte att kunna ta tillvara på vad trädgården har att erbjuda?!
Att sedan kunna njuta resten av året eller till nästa säsong!
 
Här gjorde jag en rabarber och jordgubbsmarmelad!
 
 
Jag använder mig ofta av ekologiskt syltsocker så det är otroligt smidigt!
 
 
När jag fyllde år så ville jag testa att göra en mirrorglaze tårta så sagt och gjort!
 

Det är en franskchokladbotten (glutenfri)
Tonkapannacotta
Hallonmousse
Mirrorglaze
 
Recept på glaze:
75 g vatten
150 g socker
150 g glukos
150 g vit choklad
100 g kondenserad mjölk
11 g gelantin
 
Blötlägg gelantinet
Koka upp vatten, socker och glukos.
Ta bort ifrån värmen och rör ner gelatinet och den vita chokladen.
Mixa med en stavmixer
Tillsätt den kondenserade mjölken
 
Sen delade jag upp i 3 byttor och färgade med olika färger
 
Sen lät jag den svalna till fingertemperatur ung innan jag hällde den på tårtan
 
 
Denna tårta vart en riktig hit!
Med smak av banan, kola och nötter!
 
 
 
Bottnar:
4 mogna bananer
saft och skal ifrån 1 ekologisk citron
Jag mixade ihop detta med en stavmixer
 
460 g vetemjöl
10 g bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop
 
300g mjölk
1,5 tsk vinäger
Blanda ihop
 
180 g rumstemp. smör
470 g eko strösocker
vispa ihop och tillsätt sedan
165 g ägg
 
Rör nu samman alltihopa
 
Dela smeten i 3 formar och grädda i ca 40 min på 150 grader
 
 
 
 
Låt bottnarna svalna på galler
 
Chokladkräm:
Smör ca 300 g
Dulche de leche 1 burk
Färskost ca 200 g
Mjölk choklad ca 200g
 
Vispa samman det rumstemp. smöret med färsksoten och dulche de lechen.
Smält chokladen försiktigt i micron och häll ned i blandningen.
Vispa ihop.
 
Lägg en botten på en tallrik eller annat underlägg.
Bred på fyllning.
Låt stelna i kylen en stund.
Upprepa detta tills tårtan blir så hög som du önskar.
Bred kräm runt om och dekorera som du önskar.
 
Jag valde att karamellisera lite rostade hasselnötter och dekorera med
 
 
 
 
 
 
 
banan, eko, krav, karamell, nötter,,
 
Småkakor är perfekta att ha i frysen.
Bara att plocka fram när man behöver och är perfekta om man ska iväg till stranden eller på utflykt!
 
 
5,5 dl vetemjöl
2 dl eko strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk apelsinjuicekoncentrat
200 g smör
100 g hackad vitchoklad
 
Blanda ihop till en deg.
Rulla till längder.
Låt stå i kylen i minst 30 min
Skär i skivor och lägg på bakplåtspapper
Grädda i ca 8 min på 175 grader

En sån här tårta har jag velat göra länge så det var kul att äntligen få göra en!

Det är chokladbotten med chokladmousse och grädde

Trevlig midsommar önskar jag er alla!



Fylld med hallonmousse och chokladmousse 

Denna tårta var också till min fd kollega. Samma fyllning som den andra 

En födelsedagstårta till en fd kollega 

Chokladbollsbotten

Blåbärskompott
Saftig chokladbotten
Citronmousse
Grädde
Marsipan

 
En examenstårta.
Det är en argonomring som pryder denna tårta tillsammans med en studentmössa.
 
 
 
 
En brûle är aldrig fel som dessert!
 
 

 

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl eko mjölk
  • 1 dl eko strösocker
  • 6 äggulor
  • 150 g vit choklad
  • 0,5-1 dl rörsocker till toppen

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka upp mjölk och grädde och sjud ett par minuter. Rör sedan ner chokladen

Separera under tiden gulor från vitor och lägg gulorna i en bunke. Rör sönder gulorna tillsammans med sockret. Häll sedan den varma gräddmjölken, sakta i början, över gulorna under tiden som du rör konstant.

Häll sedan blandningen genom en sil direkt ner i portionsformarna. Gör ett vattenbad genom att hälla hett vatten runt portionsformarna och ställ in mitt i ugnen ca 30 min. Cremen ska ha stelnat. Låt sedan svalna innan du ställer in dem i kyl. Låt gärna stå över natten (inget måste).

Strö på ett lager rörsocker strax innan servering och bränn av med en liten gasolbrännare eller genom att ställa dem långt upp i ugnen på grill två till tre minuter.

 
 
 
En riktigt god och somrig dessert eller fika!
 

100 g hasselnötter

90 g ekologiskt socker

10 g vaniljsocker, äkta

70 g majsstärkelse/maizena

200 g ekologisk äggvita (ca 7 st)

15 g ekologisk citronsaft

200 g ekologiskt socker

 

Sätt ugnen på 180 grader.

Kör nötter, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till pulver i en matberedare/mixer.

Vispa äggvitan på medelhastighet med citronsaft och 50 g socker.

Tillsätt resterande 150 g socker under ständig vispning till en fast maräng.

Vänd ner nötmixen i marängen med en slickepott.

Fyll marängen i en plastspritspåse med slät tyll nr 12 eller klipp ett hål framtill.

Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och spritsa maränglängder bredvid varandra på längden.

Baka i ca 20 minuter.

Öppna ugnsluckan då och då för att lufta ugnen.

När marängen känns fast men fortfarande fjädrar tillbaka och är gyllenbrun är den färdigbakad.

Bakas den för länge spricker den vid rullningen.

Låt kallna på galler.

Sen fyllde jag den med laktosfrigrädde och mandarinklyftor och när jag hade rullat ihop den så ringlade jag lite choklad över.

Fylld med jordgubbskompott och jordgubbsmousse 

Detta är den andra tårtan till min systerson


Daimkladdkaka

Daimgrädde
Maräng
Grädde
Marsipan

När min systerson fyllde år ville han ha 2 tårtor.

Detta är den första 

Saftig chokladbotten

Mangomousse
Grädde
Marsipan 

En tårta till en lärare 


Jordgubbstårtor till Tystberga skola 

Ljusa bottnar

Vaniljcreme 
Sylt på björnbär, hallon och jordgubbar
Grädde, laktosfri
Jordgubbar 

Några elever ville överraska sin lärare med tårta 



Den är glutenfri och mjölkfri 

En bröllopstårta i form av naked cake 

Den är glutenfri och fylld med färska jordgubbar, vitchokladmousse och passionsfruktsmousse

Sen spacklad med creamcheese frosting m citron 

En lila elefanttårta


Det är en citrontårtbotten med jordgubbsströssel i

Den är fylld med bananmousse och lemoncurd 
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Ben och huvud är gjorda i ricekrispies

Skriv inläggstext 

Och en liten specialtårta som är glutenfri, laktosfri och nötfri