Ännu en småkaka att checka av!
 
 
ca 35 st
170 g rumstemp smör
120 g farinsocker
150 g strösocker
60 g ägg
10 g vaniljsocker
225g vetemjöl
10 g maizena
5 g bikarbomat
250 g choklad (jag använde chokladknappar, annars kan man hacka choklad)
 
Rör samman alla ingredienser
Låt stå kallt i ca 30 min
Rulla till bollar och grädda i ca 8-10 min i 175 grader
Låt svalna på galler
småkaka, choklad, fika, cookie,,
 
 
Fick äntligen bocka av ännu en "att göra" kaka ifrån min "att baka lista"
 
Mycket goda men mycket mäktiga! Så mitt tips är att gör dem små!
 
 
 
50 g smält smör
200 g hackade hasselnötter
1 ägg
1 dl socker
 
Rör ihop
Låt svälla i ca 15 minuter
 
Ta kall nutella och gör små bollar 
Tryck in dessa bollar i lite av nötmassan
Grädda i 175 grader i ca 15 min
 
Sen valde jag att ringla mörk choklad över dem
småkaka, nörkaka, glutenfri, laktosfri, nutella,,

En Doptårta i lilaoch vitt

Den är fylld med hallonmousse och chokladmousse

Spacklad med vitchokladsmörcreme och sedan täckt med fondant

Dekorationerna är också i fondant 

En mjölkfri och äggfri tårta


Vi firade min dotter i helgen och då hade hon tydligt talat om för mig hur tårtan skulle se ut! 


Glutenfria bottnar

Hallonsylt
Jordgubbsmousse 
Smörcreme 
Fondant 

Idag är det kardemummabullensdag så det vart en del bullar idag!! 


Idag är det chokladbollens dag!!!



Sista tårta med djungel/Afrika/safari tema 

En av helgens tårtor


Det är en lätt chokladbotten fylld med citronmousse och jordgubbsmousse

Sen är det en creamcheese frosting med lime

Den andra tårtan till svärfar

Älskar min airbrush

En av tårtorna till min svärfar

Den är fylld med vaniljcreme och jordgubbssylt, täckt m grädde och marsipan


Dekorationerna är i fondant och sockerpasta

 
En tårta jag hade med till barnbasaren
 
 
Chokladbotten
 
5 dl eko vetemjöl
5 dl eko strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop
 
2,5 dl eko mjölk
1 dl eko rapsolja
2 eko ägg
 
Blanda och tillsätt till de torra ingredienserna
 
Blanda försiktigt ner 2,5 dl kokande vatten
 
Jag bakade av i en avlång form och gräddade i ca 40 min på 180 grader.
 
Fyllning
200 g mörk choklad
2 dl grädde
3 dl blåbär
 
Koka upp grädden
Häll över chokladen och rör tills chokladen smält
Rör ner de frusna blåbären och bred på mellan bottnarna
 
Sen dekorera med grädde och jordgubbar
 
 
Ännu en tårta ifrån Valborg
 
 
Bottnar:
3 ägg
4 dl socker
vispa poröst
 
2 dl majonäs
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
3,5 dl kaffe
lite salt
 
Blanda ihop allt, smörj 3 formar och grädda i ca 40 min på 175 grader
 
Fyllning:
200 g ljus choklad
100 g färskost
1 burk med karamelisserad mjölk med jordgubbssmak
 
Rör samman choklad och färskost
Smält chokladen och rör ner
 
Låt svalna innan du brer på ½  av fyllningen på ena botten och låt stelna lite i kylen innan du lägger på nästa botten och brer på resten av fyllningen.
Låt stelna lite i kylen innan du lägger på sista botten.
 
Sen dekorerade jag med grädde, strössel och jordgubbar
 
 
 
 
Lite marängklubbor med choklad samt godis eller strössel
 
 
En chokladtårta som vi åt på valborg
 
 
 
Bottnar:
3 ägg
4 dl socker
vispa poröst
 
2 dl majonäs
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
3,5 dl kaffe
lite salt
 
Blanda ihop allt, smörj 3 formar och grädda i ca 40 min på 175 grader
 
Fyllning:
150 g mörk choklad
50 g färskost
1 burk kondenserad mjölk med mandelsmak
 
Vispa samman den kondenserade mjölken och färskosten
Smält chokladen
Rör samman
Låt svalna innan du brer på ½  av fyllningen på ena botten och låt stelna lite i kylen innan du lägger på nästa botten och brer på resten av fyllningen.
Låt stelna lite i kylen innan du lägger på sista botten.
 
Överdrag
3 dl grädde, vispas
250 g mascarpone
0,5 dl kakao
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
 
Blanda ihop allt 
Bred ett tunt lager runt och låt stena lite i kylen innan du brer på nästa lager och sen dekorerar