Ett litet tips till lite Halloween fika 

(null)

En brownie med en marschmallows täckt med choklad 
#halloween #spooky,

Hade lite middags gäster förra veckan och då bjöd vi på denna till dessert 
(null)

En kladdkaka med jordnötssmör

3 eko ägg
4 dl eko strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
5 msk kakao
2 dl vetemjöl 
150 g smör

Smält smöret
Blanda ihop övriga ingredienser 
Häll i en smord och bröad form
Klicka ner jordnötssmör

Grädda på 175 grader i ca 30-40 min
Den ska fortfarande "dallra" i mitten när man tar ut den 

Servera med lite grädde 

Fick lite hallonmousse över efter en tårta så jag gjorde lite fika till mina kollegor 

(null)

Fransk chokladtårta
3 eko ägg
3 dl eko strösocker

150g smör
150g mörk choklad

2.25 dl vetemjöl 

Smält smöret och chokladen 
Rör samman allt
Jag valde att smöra och ströa formen med kokos innan jag hällde i smeten
Grädda i ca 15-20 min på 200 grader

Sen dekorerade jag med hallonmoussen 
2 stycken gräddtårtor med jordgubbar

(null)

Ljusa citronbottnar
Vaniljcreme
Jordgubbskompott 
Grädde
Jordgubbar  (null)

2 st smörgåstårtor 

(null)

Fyllda med en skagenröra och en coleslaw 

(null)


Den här tårtan är gluten och laktosfri 

(null)

Ljusa glutenfria bottnar
Laktosfri vaniljcreme 
Bärkompott på björnbär och hallon 
Laktosfri grädde
Marsipan 
En bröllopstårta ifrån förra veckan  (null)
Den består av 
Ljusa bottnar
Mango och passionsfrukts mousse
Limecurd
Grädde och marsipan 
En födelsedagstårta med enhörning 

(null)

Den innehåller vaniljcreme med en bärkompott på björnbär och hallon 
Den är sen täckt m marsipan och dekorationerna är gjorda i modelleringspasta 

Ett par skulle gifta sig och döpa sin son samtidigt så de ville ha en kombinerad tårta 

Den består av 

Chokladbotten
Vitchokladmousse 
Chokladbotten 
Hallonmousse m färskost i
Fransk chokladtårta

Spacklad med vitchokladsmörcreme 
Och täckt med marsipan


Dekorationer är gjorda i modelleringspasta och marsipan 

 
Den här hade jag också med mig på barnbasaren
 
 
 
Botten:
Bottnar:
4 mogna bananer
saft och skal ifrån 1 ekologisk citron
Jag mixade ihop detta med en stavmixer
 
460 g vetemjöl
10 g bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop
 
300g mjölk
1,5 tsk vinäger
Blanda ihop
 
180 g rumstemp. smör
470 g eko strösocker
vispa ihop och tillsätt sedan
165 g ägg
 
Rör nu samman alltihopa
 
Dela smeten i 3 formar och grädda i ca 40 min på 150 grader
 
Sen brede jag ett lager med bontycreme, ett lager med lemoncurd och sen gjorde jag en chokladganach som jag hade runt om och på innan jag dekorerade med chokladsticks och björnbär
 
En mazarinpaj med björnbär
 
 
Mazarinbotten
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 2 1/2 ägg
  • 4 msk glutenfri mix
  • 1/2 tsk bakpulver
 
Smulpaj
100 g mjölkfritt smör
2 msk strösocker
2 dl glutenfrimix
2 dl glutenfri havregryn
 
Björnbär
 
 
Gör smuldegen
Gör mazarinbotten och häll i en smord form med kokos
Lägg i Björnbär (jag använde färska)
Strö över smuldegen
Grädda i ca 30 min på 175 grader
 
 
mjölfritt, glutenfritt, mjökfripaj, glutenfripaj,
 
 
 
 
 
 

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk socker
  • 1/2  ekologiskt ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 1/2 ekologiska  ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Garnering

  • 2 dl florsocker och lite vatten
  • Lingonpulver
 
Smörj aluminiumfolieformar väl.
Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken.
Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
 
Gör fyllningen under tiden
Mixa ihop mandelmassan och det rumstempererade smöret
Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret 
 
Kavla ut degen och klä formarna.
Fördela fyllningen i formarna.
Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
Låt dem kallna på galler.
Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen och strö över lite lingonpulver
 
Den här var också med på barnnasaren
 
 
 
200 g ekologiska digestivekex
100 g smält smör
Mixa kexen och blanda ner det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbarkant.
För grädda i 10 min på 175 grader.
 
500 g färskost
3 ekologiska ägg
2 dl ekologiskt strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop, häll i formen och grädda ca 40 min på 170 grader
 
Sen tog jag en sylt jag gjort själv med jordgubb och rabarber och värmde och tillsatte ett gelatinblad  och lät det svalna lite innan jag hällde det på kakan.
Sen spritsade jag vitchoklad ovanpå!
 
 
 
Här kommer lite fler bilder ifrån barnbasaren,,
 
 
Chokladbollar
 
 
Kanelbullar i 2 olika storlekar
 
 
3 olika sorters biskvier
Choklad, päron och mint, Dulche de leche
 
Cupcakes i glas med godis
Själva muffinsen är med smak av citron och blåbär och sen är det en hallonmousse ovanpå
 
 
 
Detr här är glasstrutar som jag doppat i choklad, fyllt med nonstop och sen satt fast på en cirkel av sp och gjort ett litet band och en rosett soå det ska se ut som en häxhatt
 
 
 
 
 
 
Det var ju barnbasar i helgen och då hade jag bland annat med mig dessa smörgåstårtor
 
Den är är fylld med en skagenröra samt en coleslow
 
Den här med en coleslow samt en leverpastej och gurkfyllning
 
 
 
Hur söta vart inte dessa?
 
Små sniglar av rulltårta och godis!
 
 
När min ena systerson fyllde år så ville han ha en tårta med legofiguren Kei på
 

Det är chokladbottnar fyllda med chokladmousse, bärkompott, grädde och sen marsipan
 
Gjorde en likadan fast mindre tårta som han skulle ha på sitt kalas för sina vänner!
 
 
 
 
 
 
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
 
 
Marängskålar
6 ägg vitor
4 dl socker
1 tsk citronsaft
 
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

Spritsa till önskad form på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek
och om man vill ha torra eller sega maränger.
 
 
Passionsfruktscurd
Jag köpte passionsfrukspure 
 
1 frp passionsfruktpure
1 dl strösocker
1 citron, både skal och saft
 
Låt koka upp
 
Blanda dessa ingredienser i en skål
 
1 ägg
2 äggulor
1 msk maizena
 
Häll sedan ned den varma vätskan över äggblandning medan du vispar
Vispa sedan på svag värme tills den tjocknar.
Sila
Rör ner 50 g smör
 
Låt svlana och njut!
 
 
 
Chokladmousse
 
Färska Hallon
 
 
 

En av helgens tårtor m de populära Babblarna



Skriv inläggstext 

 
 
Smulpaj är ju både enkelt och gott att göra!
 
Här gjorde jag en med björnbär och blåbär
 
 
Har tyvärr inget direkt recept på smulegen denna gång då jag experimenterade lite genom att ha hälften glutenfri havregryn, 1/4 glutenfri mix samt 1/4 kokosmjöl samt mjölkfritt smör
Men gott vart det!
 
 
 
Ni glömmer väl inte att det är kanelbullens dag nästa vecka?
 
 
De här knytena blev så där perfekta som man bara kan önska!
 
5 dl ekologisk havremjölk
150 g smör
1 dl strösocker
50 g jäst
stött kardemumma
vetemjöl
1 nypa salt
 
Smält smöret med kardemumman
Rör ner mjölken
Häll över jästen och sockret
Blanda i vetemjöl tills det blir en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek
 
Baka ut
Låt jäsa
Grädda
 
Jag väljer att pensla mina bullar med sockervatten efter gräddning och sedan strö på pärlsocker