Mazariner

0kommentarer

 
 
 
 
 
 

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk socker
  • 1/2  ekologiskt ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 1/2 ekologiska  ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Garnering

  • 2 dl florsocker och lite vatten
  • Lingonpulver
 
Smörj aluminiumfolieformar väl.
Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken.
Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
 
Gör fyllningen under tiden
Mixa ihop mandelmassan och det rumstempererade smöret
Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret 
 
Kavla ut degen och klä formarna.
Fördela fyllningen i formarna.
Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
Låt dem kallna på galler.
Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen och strö över lite lingonpulver

Kommentera

Publiceras ej