En av helgens tårtor

(null)

Hallonkompott och vaniljkräm är det i
(null)
Spacklad med grädde och täckt med marsipan 
(null)

(null)

 En av helgens födelsedagstårtor 

(null)

(null)
Hallonkompott 
(null)

Jordgubbsmousse 
(null)

Smörkräm 
Marsipan
Det har varit Barnbasar i helgen och då hade jag bland annat med dessa

(null)

Glutenfria muffins med vitchoklad täckt med en färskost creme 
Testar lite nya smaker på biskvier..
Får se om detta blir en hit eller inte.. 
(null)

En av helgens tårtor 

(null)

Vanliga bottnar
Vaniljcreme 
Jordgubbskompott 
Grädde
Marsipan 

Helgens smörgåstårtor 

(null)


En liten testtårta

(null)

Fick lite grejer över efter ett annat tårtbak så ville testa något nytt (för mig) 

Det är citronbottnar
Hallonfyllning
Kokosfyllning


En tårta till mina kollegor 

(null)

Bananbottnar
Hallonfyllning
Grädde
Chokladganach 


En av helgens beställningar 


(null)

Citronbottnar
Kokosfyllning 
Hallonfyllning
(null)

En variant på vitchokladsmörkräm
Chokladganach
Maränger 
Macarons 
(null)


 
Klassiska småkakor är väl klassiska av en anledning?
 
 
100 g smör
1 dl eko strösocker
3 msk ekologisk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda samman allt
Rulla till längder och lägg på bakplåtspapper
Grädda gyllenbruna i ca 15 min i 175 grader
Låt svalna lite innan du skär dem
 
 
 
Det här vart en riktig favorit hos barnen!
 
Men vad kan gå fel med strut, kladdkaka och glass?
 
 
 
Kladdkakesmet:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
 
Smält smöret
Rör ihop allt till en smet
Klicka ner i glasstutar
Grädda i ca 15-20 min på 175 grader
Låt svalna och servera sen med valfri glass, sås, strössel eller andra tillbehör