Rensade frysen på lite "rester" ifrån alla mina tårtbak och gjorde lite dammsugare..

(null)

(null)

Sparar alltid ev kakrester för att kunna använda till arraksbollar, dammsugare el cakepops
Nybakta tekakor till mellanmål eller som tillbehör till en soppa, är aldrig fel! 

(null)

50 g jäst
5 dl mjölk
 2 mak sirap
4 msk olja 
2 tsk salt
Vetemjöl 

Värm mjölken till 37 grader
Häll över jäst, olja, sirap och salt
Tillsätt mjöl tills det blir en smidig deg
Låt jäsa ca 40 min 
Baka ut och nagga dem
Låt jäsa ca 20 min
Grädda tills gyllenbruna på 220 grader

Just nu håller jag på att baka en massa småkakor till ett projekt och en av dessa småkakor är denna med jordnötssmör och vitchoklad 

(null)

Recept:

100 g smör
150 g jordnötssmör 
1 tsk vanilj 
175 g farinsocker
1 ägg
80 g vit choklad, pellets eller hackad
120 g vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

Blanda ihop snabbt till en deg
Rulla till bollar
Grädda i 175 grader i ca 15-20 min 



En tårta till en babyshower

(null)

Det är ljusa bottnar, jordgubbskompott, vaniljkräm, grädde och marsipan 

(null)


En tårta ifrån helgen

(null)

Det är 
ljusa bottnar 
Vit chokladmousse
Blåbärskompott
Grädde
Marsipan 
En tårta ifrån helgen  (null)

Det är ljusa bottnar fyllda med chokladmousse och hallonkompott, spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Ena bröstet är mjölkfritt

När Idun skulle firas fick jag en bild på hur hon önskade att tårtan skulle se ut och självklart fixade jag det 😊

(null)

Chokladbotten 
Passionsfruktsmousse
Chokladmousse
Grädde
Marsipan