
En av helgens tårta

Ljus botten
Vaniljkräm
Hallonkompott
Smörkräm
Sockerpasta
En cupcake kanske kan vara något till Halloween?

Chokladmuffins
Blåbärsmousse
Jordgubbssås
Godisspindel
En tårta ifrån vecka.

Choklad bottnar
Jordgubbskompott
Laktosfri chokladmousse
Laktosfrismörkröm
Fondant
En cupcake med choklad, hallonsås och fluff på salta döskallar

Fluff:
80g salta döskallar, klippta i små bitar
3 dl grädde
Smält godis i grädden, obs grädden får inte koka!
Låt sedan svalna ordentligt! Gärna över natten..
Sen är det bara att vispa upp (jag tillsatte ca 1 dl grädde under vispningen för att få den mjukare)
Testar en ny variant idag

50 g smör
5 dl eko havremjölk
25 g jäst
2 tsk salt
2 dl kikärtsmjöl
Vetemjöl special
Smält smöret
Häll på mjölken o värm den till 37 grader
Häll över jäst, sirap, salt o kikärtsmjöl
Arbeta in så pass mkt vetemjöl att det blir en smidig deg som släpper kanterna.
Låt jäsa ca 40 min
Baka ut och låt jäsa ca 30 min
Grädda i ca 15 min på 200 grader
Lite smörkolor inför jul och gå bort presenter

100g smör
3 dl eko strösocker
2 dl laktosfri grädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
Jag kokade allt till 130 grader då jag vill ha den lie hårdare på utsidan men segare inuti
Hällde sedan upp u form klädd med bakplåtspapper, lät de svalna innan jag ställde den i kylen
Ett förslag på dessert till halloween

Mangopannacotta
2 dl mango (jag använde frusen)
0,5 dl socker
2,5dl grädde
2 gelatinblad
Koka upp grädde o socker o mango
Mixa
Sila
Tillsätt det blötlagda gelatinet
Häll i önskat glad
(Jag ställde mina på sned i en äggkartong)
Låt stelna
Vaniljpannacotta:
1 vaniljstång
0,5 dl socker
2,5 dl grädde
2 gelatinblad
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg dem i grädden. Lägg även ned vaniljstången
Koka upp grädde, vanilj o socker
Plocka upp vaniljstången
Rör ber det blötlagda gelatinet
Låt svalna innan du häller den på den andra panncottan
Låt stelna

Kom på den här lite roligare idéen att servera godis på

Barnen bara älskade det 👻

Frallor till dagens mellanmål

2 dl ljummet vatten
2 dl keso
25g jäst
2 msk sirap
3 tsk salt
2 dl mjöl på vita bönor
Vetemjöl special
Blanda ihop vatten, keso, jäst, sirap, salt o mjölet gjort på vita bönor.
Arbeta sedan så pass mkt vetemjöl special att det blir en smidig deg
Låt jäsa ca 1 Tim
Baka ut till frallor (jag fick 9st)
Låt jäsa ca 30 min
Grädda i ca 15 min på 225 grader
Idag har jag och min dotter varit på Bak- och Chokladfestivalen tillsammans med min vän och hennes dotter
Där fanns det en vagn som sålde Churros med en sååååå lång kö, så jag sa till min dotter att det går snabbare att göra det hemma..
så sagt o gjort

Vi använde receptet ifrån Roy Fares
300g vatten
25g smör
5 g salt
15 g strösocker
150g vetemjöl
110g eko ägg
Koka upp vatten, smör, salt och strösocker
Rör ned vetemjölet och rör ihop till en deg med en träslev och arbeta ihop tills degen släpper kanterna
Lägg över i en matberedare och rör ner äggen lite i taget
Spritsa sedan ner smeten i 180grader olja (jag använder fritös). Fritera tills dem är gyllenbruna på båda sidorna.
Lyft upp och låt rinna av.
Vänd i socker o kanel..
Vi doppade i en chokladsås men man kan absolut äta dem som de är eller med annat tillbehör
Min akilleshäl är rulltårtor...
Jag kan verkligen inte få till det så därför delar jag bara med mig av fyllningen

Jag vispade upp färskost och sen tillsatte jag vispgrädde och vispade upp det
Jag smörstekte tärnade äpplen och kryddade med kanel
Bredde på färskosten/grädden
De avsvalnade äpplena
Och sen ringlade jag salted caramell sås på
En god mix 😊
Här kommer ett perfekt mellanmål

1 eko banan
2 eko ägg
Mixa med stavmixer
Stek i stekpanna men i plättstorlek i lite olja eller smör
Jag åt mina med keso och färska björnbär (plockade i min trädgård)
Önskemålet här var en Thunderbirdstårta

Det är ljusa bottnar
Hallonkompott
Chokladmousse
Smörkräm
Fondant
Planet är gjort av ricekrispietreats o fondant o modelleringspasta

En av helgens tårtor

Ljusa bottnar
Apelsincurd
Chokladmousse
Grädde
Marsipan
Dekorationerna är i ricekrispies och fondant
En av helgens tårtor

Ljusa bottnar
Hallonkompott
Chokladmousse
Grädde
Marsipan

Dekorationerna är i modelleringspasta, fondant, ricekrispestreats
En av helgens tårtor

Laktos och glutenfri
Glutenfria ljusa bottnar
Laktosfri hallonmousse
Laktosfri vaniljkräm
Laktosfri smörkräm
Marsipan
Det har väl inte gått någon förbi vilken dag det är idag?!
Så dessa fick barnen på förskolan jag arbetar på smaka på idag 😍

5 dl eko havremjölk
150g smör
1 dl eko strösocker
50gjäst
2 -3 msk kardemumma
En nypa salt
Eko Vetemjöl
Smält smöret
Häll på havremjölken och värm till 37grader
Blanda samman mjölk/smör med socker, jäst, kardemumma och saltet
Arbeta in så pass mycket vetemjöl att det blir en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek
Baka ut med önskad fyllning
(Jag använde smör, socker,kanel, vaniljsocker)
Låt jäsa ca 30 min
Grädda i ca 10 min (beror på storlek)
Pensla med sockerlag och strö på pärlsocker
NJUT 😊
En till tårta med John Deere

Ljusa bottnar
Vaniljkräm
Hallonkompott
Grädde
Kaksmulor

Den här hade jag med mig till barnbasaren

Kladdkaka:
150g smör
3,5 dl eko strösocker
3 eko ägg
2 dl glutenfri mix
5 msk fairtrade kakao
1,5 tsk bakpulver
Smält smöret
Blanda ihop alla ingredienser
Smöra o bröa en form (jag använde kokos)
Grädda i 175 grader i ca 15 min
Låt svalna
Spritsa på chokladmousse och dekorera med chokladgodis
2 smörgåstårtor ifrån helgen

Den ena med en leverpastej och coleslaw

Den andra med en laxfyllning o coleslaw
En av mina favorittårtor

Bottnar:
4 mogna bananer
Saft o skal ifrån en eko citron
300g eko mjölk
1,5 tsk vinäger
Mixa ihop
500g glutenfri mix
10g bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop
180g rumstemp smör
470g eko strösocker
165g eko ägg
Vispa ihop smör o socker
Tillsätt äggen
Smörj 3 formar (ca 25cm i diametern) och bröa dem med kokos
Dela upp smeten och grädda i ca 30 min på 175 grader
Låt svalna
Kräm:
300g smör, rumstemp
300g färskost
1 brk dulche de leche
300 g smält choklad
Vispa ihop smör, färskost och dulche.
Tillsätt den smälta chokladen
Lägg kräm emellan bottnarna, låt stelna emellan och bred sen kräm runt hela tårtan.
Jag valde att dekorera med chokladganash och kanderade nötter
En tårta m Bamse o hans vänner

Ljusa bottnar
Passionsfruktsmousse
Pannacotta
Färska hallon
Smörkräm
Marsipan
