Banan och chokladtårta

0kommentarer


En av mina favorittårtor

(null)

Bottnar:
4 mogna bananer
Saft o skal ifrån en eko citron 
300g eko mjölk
1,5 tsk vinäger 
Mixa ihop

500g glutenfri mix 
10g bikarbonat
1 msk vaniljsocker 
Blanda ihop

180g rumstemp smör
470g eko strösocker 
165g eko ägg
Vispa ihop smör o socker
Tillsätt äggen

Smörj 3 formar (ca 25cm i diametern) och bröa dem med kokos
Dela upp smeten och grädda i ca 30 min på 175 grader

Låt svalna

Kräm:
300g smör, rumstemp
300g färskost 
1 brk dulche de leche 
300 g smält choklad

Vispa ihop smör, färskost och dulche.
Tillsätt den smälta chokladen 

Lägg kräm emellan bottnarna, låt stelna emellan och bred sen kräm runt hela tårtan.
Jag valde att dekorera med chokladganash och kanderade nötter

Kommentera

Publiceras ej