Femhörning bakade jag innan jul och hade i olika julklappar 😊

(null)

6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver 
100g hackad mörk choklad
Rivet skal ifrån en apelsin
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 eko ägg

Blanda ihop
Gör två längder
Grädda i 30 min i 175 grader

Låt svalna lite innan du skär dem i sneda bitar

Grädda i 125 grader i ca 30 min till


3:e advent så då startar vi med nybakt bröd 

(null)

4 dl keso
2 dl rostade solroskärnor 
3 dl vatten
30 g jäst
1 msk salt
Vetemjöl 

Småkakor!

Till jul eller som jag: julklappar 

(null)


0,5 g saffran (1 paket)
1 tsk citronsaft
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

100 g vit choklad



Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda saffran med citronsaften för att få ut mycket färg och smak ur saffranet.

Vispa samman smör, florsocker och saffransblandningen.
Rör ner vetemjöl och bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg.

Rulla små bollar och tryck ett djupt hål i mitten.
 Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan. 
Lägg på bakplåtspapper.

Tryck ner chokladen alt smält chokladen och spritsa den i mitten 

Baka mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.


Bakelser utan ägg och socker 

(null)


Veckans tårtor

(null)

Ljus botten 
Vaniljkräm 
Hallonkompott och jordgubbskompott 
Grädde
Marsipan 

Rosor i modellingpaste 

(null)


Att baka bröd på rester är bland det bästa man kan göra!

Dels blir brödet saftigt, dels blir det smakrikare och så behöver man inte slänga rester!

(null)

De här brödet är bakat på den sista skvätten av en potatis och purjolökssoppa, havregrynsgröt och spagetti 😊