Den här tårtan vart riktigt god

(null)

Saftiga chokladbottnar
Mangocurd
Mjölkchokladfluff
Vitchokladsmörkräm med lime
Hasselnötter
Mandarinklyftor
Grädde

En annan tårta ifrån helgen

(null)

Saftiga chokladbottnar
Passionsfruktsmousse 
Vitchokladsmörkräm 
Marsipan 
(null)


Hade lite rivna morötter som höll på att bli tråkiga och lite passionsfruktsjuice kvar så tillsammans med syltsocjer fick det bli en marmelad

(null)


När Amanda skulle fira sin 10-års dag önskade hon sig två tårtor med Kilimanjaro samt en med elefant och en med en apa 

(null)

Det är ljusa bottnar fyllda med hallonmousse och nutella 
(null)

Vitchokladsmörkräm och sockerpasta tårtorna spacklade och täckta med
(null)

Figurerna är i modellingpaste



En av helgens tårtbeställningar

(null)

Beställaren skulle själv sätta på några figurer 

Har en beställning på kanelbullar till imorgon så vart lite bakning ikväll 

(null)

5 dl eko havremjölk
150g smör 
1 pkt jäst
1 msk kardemummakärnor, krossade
1 dl eko strösocker 
1 tsk salt 
Vetemjöl 

Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader
Häll det över jästen, socker, kardemumma och salt
Arbeta in så pass mycket mjöl att det blir en smidig deg men den ska fortfarande vara kladdig
Låt jäsa till dubbel storlek

Baka ut
(Jag använde smör, kanel, socker och vaniljsocker och gjorde nystan) 

Låt jäsa och grädda sen i ca 12-14 min på 225 grader
Pensla dem med sockerlag och strö över pärlsocker 


Mörk choklad i form av skedar fyllda med en chokladkräm och passionsfruktsmousse 
(null)

Fick en beställning på lite olika bakverk, bland annat denna morotsrulltårta 

(null)


Chokladtårta med saftiga chokladbottnar, mangocurd, mjölkchokladfluff och en chokladfrosting 
(null)


Ännu ett recept prövat och gott var det!

(null)

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel 
0,5 dl rapsolja 
2 dl finrivna morötter

Vispa ägg o socker poröst
Blanda försiktigt ner övriga ingredienser 
Fördela smeten på ett bakplåtspapper 
Grädda i ca 5 min eller tills den är genombakad på 200grader
Häll på lite socker, lägg på ett bakplåtspapper och tex en skärbräda/plåt/galler och vänd på kakan
Dra av bakplåtspppret och låt den svalna

Frosting
50g smör (rumsvarmt)
0,5 dl florsocker
200g creamcheese(rumsvarmt)
Skal o saft ifrån en citron 

Vispa smöret fluffigt
Blanda ner florsocker, rivet citron skal, citron saft och creamcheese 

Bred på frostiges på kakan och rulla ihop


Dessa bröd kräver lite förberedelse..
Dagen innan jag ska baka dessa så tar jag lite russin, havrekross och trekornsgröts blandning och sen slår jag hett vatten över det och låter det stå över natten i rumstemperatur

(null)

Sen tar jag 3 dl av den blandning 
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1-2 msk salt
2 msk sirap
Vetemjöl 

Blanda ihop allt utom mjölet
Blanda sedan in så pass mkt vetemjöl tills degen börjar släppa kanterna
Arbeta degen i ca 5 min
Låt jäsa ca 1 tim

Baka ut och låt jäsa ca 40 min

Sen gräddadejag brödet i 190 grader tills innertemperaturen är 98 grader
Ibland måste man pröva olika kombinationer och så här vart en provtårta

(null)


Nybakt är ju aldrig någonsin fel!

(null)

1 dl vatten
50 g jäst
2 msk ljus sirap
2 msk salt
3 dl rågsikt
Vetemjöl 

Rör fest samman allt utom vetemjölet 
Sen arbeta in så pass mkt vetemjöl att det blir en smidig deg och arbeta degen i 5-10 min 

Låt jäsa ca 1 Tim

Baka ut och låt jäsa ca 40 min innan du gräddar på 200 grader i 20 min 

Har haft lite semester men nu drar Vi igång igen!

(null)

Köpte färdig smördeg (låg i halva priset lådan så kunde inte låta bli 😊)

La lite malteaserspread i och mums!!!