Håller på att baka lite här hemma

(null)

Biskvibottnar i massor!!! 

250 g mandelmassa 
1 dl eko strösocker 
2 äggvitor 

Mixa ihop
Spritsa
Grädda ca 20 min 150 grader

En av helgens tårtor 

(null)

Ljus botten
Vaniljkräm 
Jordgubbssylt 
Grädde 
Marsipan 

Min syster fyllde 30 i veckan och igår var det fest!
Och det var Gatsbytema och så här blev hennes tårta

(null)

Citronbotten 
Mangocurd 
Mjölkchokladfluff
Vitchokladsmörkräm med lime
Sockerpasta 
 
En av veckans tårtor
 
 
Ljus botten
Mangocurd
mjölkchokladfluff
vitchokladsmörkräm
marsipan
 
Dekoraionen är handmålad

Idag var första dagen på mitt nya jobb så jag tog med lite fika

(null)

1 dl eko strösocker 
1,5 dl hasselnötter 
0,5 dl maizena 

Jag mixade detta tills nötterna var i små bitar

4 äggvitor
1 dl eko strösocker 

Vispa upp äggvitorna
Vispa ner strösockret försiktigt 
Vispa till en fast maräng 

Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt
Spritsa ut rader på ett bakplåtspapper 

Grädda i 20 min i 170 grader 
Öppna luckan och grädda ca 2 min till

Låt svalna! 

Bred på vispad grädde 
Strö ut mandarinklyftor
Rulla ihop 
Ringla ev lite choklad ovanpå eller dekorera som du vill 


En av veckans beställningar 

(null)

Ljus botten 
Vaniljkräm 
Blåbärskompott 
Grädde 
Marsipan 

Ros o namn i sp 

Igår var det mazarinens dag men jag valde att göra en mazarintårta istället!

(null)

300g mandelmassa
150g smör
3 eko ägg
0,75 dl glutenfrimix

Mixa smöret och mandelmassan 
Mixa i ett ägg i taget
Mixa ner glutenfria mixen

Jag valde att smöra en form och strö med kokos innan jag hällde i smeten
Grädda sen i 170 grader i ca 20 min

Sen är det bara att dekorera 😊

En god tårtfyllning är nu klar 

(null)

500g mango
0.5 dl eko strösocker
Saften ifrån en limefrukt 
4 eko äggulor
100g smör 

Låt den frysta mangon tina
Mixa, häll i en kastrull och tillsätt limesaften och sockret 
Koka upp
Vispa ner äggulorna och sjud tills den tjocknar 
Tillsätt smöret och låt det smälta 
Jag väljer sedan att sila min ( resterna kan man använda i muffins, paj eller bröd/scones) 

Tips!
Äggvitorna kan användas till maränger, marängklubbor, Budapestrulle, marängbottnar, pavlova mm 

Gillar man choklad så är detta något för dig 

(null)

Bottnar: 
4 mogna bananer
saft och skal ifrån 1 ekologisk citron
Jag mixade ihop detta med en stavmixer

460 g vetemjöl
10 g bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop

300g mjölk
1,5 tsk vinäger
Blanda ihop

180 g rumstemp. smör
470 g eko strösocker
vispa ihop och tillsätt sedan
165 g ägg

Rör nu samman alltihopa

Dela smeten i 3 formar och grädda i ca 40 min på 150 grader


Kräm:
250g smör, vispas ca 10 min 
250g choklad, smält
250g färskost, rumstemp
1 brk dulche

Blanda ihop

Bred ett lager med kräm mellan bottnarna och runt om.
Dekorera med chokladfingrar runt om

En av helgens tårtor

(null)

Ljus botten 
Chokladmousse 
Hallonkompott 
Vitchokladsmörkräm 
Fondant 

När jag får grädde över efter tex tårtbak så passar jag på att göra egen glass 😊

(null)

4 dl vispad grädde 
1 burk kondenserad mjölk
Kolasås

Så enkelt och gott!


Kladdkaka med chokladmousse, jordgubbssås och jordgubbar 


(null)


Kladdkaka 

150g smör

3 eko ägg 

3 dl eko strösocker 

2 dl ekovetemjöl

1 dl kakao

0,5 msk vaniljsocker 

3 krm salt


Smält smöret

Blanda ihop allt

Häll i smord och bröad form 

Grädda på 175 grader i ca 15 min

Låt svalna 

(null)



Idag är det den här gamla godingens dag 

(null)

Och det är ett perfekt bakverk för att ta tillvara på överbliven tårtbotten och marsipan..
Och kan göras i så många olika färger! 

Så entåetbeställning med Bamse 

(null)

 Ljus botten 
Chokladmousse 
Hallonkompott
Smörkräm 
Marsipan 

Dekorationerna är i modellingpaste 

Så var det dag för semmeldagen och hemma hos oss kan man välja på 3 olika varianter 

Dels den vanliga, dels en fylld med dulche och toppad med nutellakräm
(null)

Eller en korvsemla
(null)


Finns det någon doft som slår nybakta bullar?

(null)

Det doftar ljuvligt här hemma i alla fall 😍

En till tårtbeställning med sminktema 

(null)

Ljus botten
Hallonmousse 
Jordgubbskompott 
Smörkräm 
Fondant

Alla dekorationerna är ätbara i modellingpaste

En av veckans beställningar

(null)

Ljus botten 
Hallonkompott 
Vaniljkräm 
Vitchokladsmörkräm 
Marsipan 

Allt smink är ätbart 😊

Igår hade vi middagsgäster pch det här år vi till middag 
(null)

Glutenfri västerbottenostpaj, glutenfri tacopaj, kallskuret, ostar, parmalindadgetost med honung och salt (ugnsbakad), oliver, sallad mm

Och till dessert:
(null)
Glutenfri kladdkaka
Vitchokladmousse med björnbärspannacotta och hallon
Mirrorglaze 

Ovanpå är det vitchokladmousse, passionsfruktsmousse, macarons, jordgubbar, rosa choklad

En tårtbeställning ifrån förra veckan

(null)

Ljus botten
Blåbärskompott 
Vaniljkräm 
Vitchokladsmörkräm 
Marsipan 


(null)

Dekorationer:
Rice krispie treats
Modelleringspasta
Smörkräm
Kex