Macarons

0kommentarer


Macarons med apelsin

(null)

  • 140 g äggvita
  • 60 g strösocker
  • 140 g florsocker
  • 185 g mandelmjöl
  • 185 g florsocker

  • Blanda ihop 60 g strösocker med 140 g florsocker. Vispa äggvitan fast i en rostfri bunke och vispa ner sockret i den hårda äggvitan till en slät maräng.
  1. Blanda ihop 185 g mandelmjöl och 185 g florsocker. Sikta ner det i marängen och vänd ihop till en smet med en slickepott. Vänd runt i smeten tills den precis blir slät utan kraftiga toppar men den får inte bli för lös då kommer smeten bara rinna ut och inte bli fina rundlar. Fyll en spritspåse med smeten.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut. 
  3. Låt macaronsen ligga på plåten och torka i 40-60 minuter. Detta gör man för att de skall få sina typiska "fötter".
  4. Grädda sen i ugnen på 150 grader i ca 11 minuter eller tills de är torra runt om. De skall inte vara helt torkade och inte ha fått någon färg. 


(null)

150g smör
2,5 dl florsocker
0,5 dl hett vatten
1 Apelsin (skal och saft) 

Vispa smöret vitt och fluffigt
Vispa ner florsocker, vatten och cest/saft

Kommentera

Publiceras ej