Så kom den dagen i år också!

Semmeldagen 

(null)

Dessa är både gluten och laktosfria 

En till tårta med unicorn 😊

(null)

Ljus botten 
Vaniljkräm 
Chokladmousse 
Vitchokladsmörkräm 
unicorn,

Debile frallorna innehåller potatismos 😊

(null)

50g jäst 
6 dl vatten 
4 dl potatismos 
1 msk salt
2 msk olja 
Vetemjöl 

Det blev lite bakat idag med 

(null)

25g jäst
2 dl keso 
3 dl vatten
1 msk sirap
0,5 dl olja 
1 msk salt 
2 dl grahamsmjöl 
Vetemjöl 

Blanda ihop allt utom vetemjölet 
Tillsätt sen så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg

Låt jäsa till dubbel storlek 

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i frallor

Låt jäsa till nästan dubbel storlek 

Grädda i 12-15 min på 235 grader 

Dags för söndags frukost 

(null)

50g smör 
1 msk sirap
En nypa salt 
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
2 dl mjölk 

Ca 12 min på 225grader 

Är hemma och vabbar så blir lite bakning idag! 

(null)

Jag använder alltid samma recept när jag gör tårtbottnar 

Lika delar socker och mjöl och dubbelt så många ägg tex

4 ägg
2 dl socker
Vispa vitt och pösigt 

2 dl mjöl
Vänd ner försiktigt i smeten 

Häll i form och grädda i ca 35 min på 175 grader 

Dagens frallor:

(null)

25g jäst 
5 dl vatten
1 dl rågkross
2 msk dadelsirap
2 tsk salt 
Vetemjöl 

Lite nybakta frallor så här till mellanmålet 

(null)

25g jäst
6dl vatten 
1 msk dadelsirap 
2 msk rapsolja
2 tsk salt 
2 dl grahamsmjöl 
Vetemjöl 

Rör samman allt utom vetemjölet 
Arbeta in vetemjöl tills det blir en smidig deg 

Låt jäsa till dubbel storlek 

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela upp i frallor (jag fick ut 20 st) 

Låt jäsa ca 30 min

Grädda på 225 grader i ca 12 min 

Blev lite praliner när jag fick choklad över efter biskvierna 

(null)

De är fyllda med en ganach på mörk choklad, grädde och Pecan

Lite frallor till mina tjejer när de kommer hem ifrån skolan

(null)

25 g jäst
5 dl ljummet vatten 
2 msk fibersirap
0.5 dl rapsolja
3 msk salt 
1 dl hackad aprikoser 
2 dl rågsikt
Vetemjöl 

Rör ihop allt och arbeta in så pass mkt vetemjöl att det blir en smidig deg som släpper kanterna 

Låt jäsa ca 1,5 tim 

Häll ut på mjölat bakbord och dela upp i frallor

Låt jäsa ca 40 min

Grädda ca 12 min på 225 grader 

En glutenfri semla fylld med nutella och så hallonmousse på det 

(null)


Nutelladagen 2020 

Lite olika bakverk med nutella 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Imorgon är det Nutellans dag!

Här är det glutenfria bullar fyllda med nutella 

(null)


Idag är det morotskakan dag! 

Och den kan komma i många olika former

(null)


En tårta med sjöjungfru tema 

(null)

Apelsinbotten 
Chokladsmörkräm 
Jordgubbar 
Smörkräm