Nybakt är ju sååå gott 

(null)

25 g jäst
6 dl vatten 
1 dl havrekross 
4 dl rågsikt
1 msk salt 
Vetemjöl 

Rör ut jästen i ljummet vatten
Rör ner kross, rågsikt o salt 
Jobba in vetemjöl tills det blir en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek 
Baka ut
Låt jäsa till nästan dubbel storlek 
Grädda ca 15 min på 225 grader 

Ibland kan man piffa kakor lite extra 

(null)

En vanlig glutenfri morotskaka 😊

2 eko ägg
2 dl strösocker 
1 dl olja 
3 dl rivna morötter 
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
3 dl glutenfrimix

Blanda ihop 
Häll i smord form
Grädda i ca 35 min på 175 grader 

En av helgens tårtor 

(null)

Chokladbottnar 
Vaniljkräm 
Jordgubbscurd
Färska bär
Smörkräm 
Marsipan 

En av helgens beställningar 

(null)

Ljus botten
Chokladmousse 
Hallonkompott
Grädde
Jordgubbar 
Chokladganach

(null)


En av helgens tårtor 

(null)

Glutenfri ljus botten 
Hallonkompott 
Laktosfri vaniljkräm 
Laktosfri grädde 
Marsipan 
Sockerpasta 
Modellingpaste 

Våra grannar väntar barn så i helgen anordnades en överrasknings babyshower och jag fick äran att göra en tårta 

(null)

Glutenfria rosa bottnar 
Hallonkompott 
Chokladmousse 
Vitchokladsmörkräm 
Sockerpasta 

(null)

Allt är ätbart förutom pinnarna till ballongen 

(null)


Så ännu en Pippi tårta! Så kul att vissa figurer/karaktärer återkommer år efter år 


(null)


Ljus botten 
Chokladmousse 
Hallonkompott 
Grädde
Marsipan  (null)

Figurerna är gjorda i modellingpaste 

(null)


Ännu ett recept som jag prövat! 

Lite kladdkakeaktiga med en god smet i mitten 😊

(null)

250 g mörk choklad 
50g smör 
240g vetemjöl 
3 g bakpulver 
3 g salt 
2 ägg
50 g strösocker
100 g muscovadosocker 
1 msk vaniljextrakt

Ca 200g dulche 

Smält smör och chokladen försiktigt 
Rör samman alla ingredienser
Klicka ut små klickar på bakplåtspapper
Fyll en spritspåse med dulche och spritsa en klick i mitten på varje

Grädda i ca 10 min på 200 grader 

Det här blev helt klart en ny favorit här hemma! 
Sååå goda och det var omöjligt att bara ta en 🙈 

Dessa kommer bakas fler gånger

(null)

100 g smör
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 dl rapsolja 
1 tsk hjothorns salt
4 dl vetemjöl
Daim (jag använde 3 st enkla)

Vispa smör och socker 
Tillsätt oljan lite i taget
Tillsätt övriga ingredienser 
Rulla till bollar och grädda i ca 20 min på 175 grader 

Frallor till dagens soppa 

(null)

5 dl ljummet vatten
25g jäst 
1 dl havregryn 
1 dl vetekli
1 dl havrekross 

Låt svälla i 30 min

Tillsätt 3 dl ljummet vatten 
2 msk dadelsirap
1 msk salt

Tillsätt vetemjöl tills det blir en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek

Häll ut degen på mjölad bänk och dela upp degen (utan att knåda) och rulla i mjöl innan du lägger dem på plåten

Låt jäsa ca 30 min

Grädda i ca 15 min på 225 grader

Den här tårtan är annorlunda, mäktig men god 

(null)

Tårtbotten:
110g mandlar, rostade och hackade 
150g rismjöl
85g mandelmjöl
50g kikärtsmjöl 
120g kokossocker
27g kakao
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt 
2 krm vaniljpulver 
200g kokt mosade morötter
3 msk fikonsirap
120 ml varmt kaffe
1,5 dl rapsolja 
200g hackad mörk choklad 

Fyllning:
250g kokosgrädde 
1,5 tsk agar agar
400g frysta mangobitar 
200g fryst banan 
1,5 msk kokossocker
1,5 krm vaniljpulver

Botten:
Blanda alla torra ingredienser i en skål
Blanda ner övriga ingredienser 
Häll i 2 smorda formar och grädda i 180grader i ca 30 min
Låt svalna 

Fyllning;
Ta 2 msk kokosgrädde med agar agar och sjud försiktigt i 2 min
Mixa övriga ingredienser till en jämn "glass"
Tillsätt sedan agar agar blandningen och mixa ihop snabbt

Ta en av bottnarna och lägg på ca 2/3 av smeten och ställ sedan i frysen så den får stelna lite.
Lägg den andra botten ovanpå och bred eller spritsa ut resten av smeten.
Dekorera med rostad kokos om du vill


Mina nära vänner gav mig ännu en gång förtroendet och äran att göra doptårtor🥰

Denna gång till deras son Wilton 

(null)

Glutenfria bottnar 
Vaniljkräm 
Jordgubbskompott 
Grädde 
Marsipan