Var på möhippa i helgen och hade då med mig dessa 

(null)

(null)

(null)

Mördegskakor
Royal icing 
kakortillbröllop, kakortillmöhippa,

När det börjar bli varmt ute är det perfekt att ha lite glass hemma! 

(null)

I denna har jag mixat jordgubbar med egen lätt sockrad flädersaft!
Enkelt men otroligt gott ☺️

Idag för 10 år sedan så gjorde jag mitt första inlägg på denna blogg!

Galet vad åren går 🙈

Vill tacka alla som tittar in här på bloggen och förhoppningsvis får lite inspiration! 

Kram till er alla! 

Lite maränger på äggvitan som blev över ifrån creme brulée 

(null)

100g äggvita 
220g strösocker 

Vispa i en bunke över vattenbad tills den når 55-60 grader.
Ta bort ifrån vattenbadet och vispa tills det blir kallt, jag använde hushållsassistent

Gräddade i 100 grader i ca 50 min
En av helgens desserter 

(null)

3 olika sorter samma grund recept

6 1/4 dl grädde 
1 1/4 dl mjölk 
1 vaniljstång 

150 g strösocker 
160g äggula

Koka upp grädde, mjölk och vanilj 

Vispa ihop ägg och socker 

Slå över lite av den varma blandningen över ägg/socker och tillsätt sen lite i taget 

Sen valde jag att dela upp i 3 skålar där jag hade i lite mörk choklad i den ena, lite tonkaböna i den andra och lät den 3:e vara kvar med vabiljstängerna 

Hällde sen upp i olika formar och gräddade i ca 60 min på 100 grader 

Gjorde creme brulée till dessert och fick då äggvitor över så då fick det bli lite maränger

(null)

100g äggvita 
220g strösocker 

Vispa i en bunke över vattenbad tills den når 55-60 grader.
Ta bort ifrån vattenbadet och vispa tills det blir kallt, jag använde hushållsassistent 

Smälte 30 g choklad och hällde ner i marängen och rörde försiktigt om så det blev lite marmorerat

Gräddade i 100 grader i ca 50 min