Idag är det Smörgåstårtansdag 

(null)


Macarons med apelsin

(null)

  • 140 g äggvita
  • 60 g strösocker
  • 140 g florsocker
  • 185 g mandelmjöl
  • 185 g florsocker

  • Blanda ihop 60 g strösocker med 140 g florsocker. Vispa äggvitan fast i en rostfri bunke och vispa ner sockret i den hårda äggvitan till en slät maräng.
  1. Blanda ihop 185 g mandelmjöl och 185 g florsocker. Sikta ner det i marängen och vänd ihop till en smet med en slickepott. Vänd runt i smeten tills den precis blir slät utan kraftiga toppar men den får inte bli för lös då kommer smeten bara rinna ut och inte bli fina rundlar. Fyll en spritspåse med smeten.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut. 
  3. Låt macaronsen ligga på plåten och torka i 40-60 minuter. Detta gör man för att de skall få sina typiska "fötter".
  4. Grädda sen i ugnen på 150 grader i ca 11 minuter eller tills de är torra runt om. De skall inte vara helt torkade och inte ha fått någon färg. 


(null)

150g smör
2,5 dl florsocker
0,5 dl hett vatten
1 Apelsin (skal och saft) 

Vispa smöret vitt och fluffigt
Vispa ner florsocker, vatten och cest/saft
 En variant på lussebullar 

(null)


5 dl havremjölk
200g smör (rumstemp)
1 dl socker
1 pkt jäst 
1 pkt saffran
1 nypa salt 
Vetemjöl 

Jag lät socker, saffran o mjölk stå och dra medan smöret blev rumstempererat.
Sen smulade jag ner jästen och lite salt
Sen tillsatte jag vetemjöl tills det blev en smidig deg
Lät jäsa till dubbel storlek 
Kavlade ut och bredde på fyllningen, rullade ihop och skar i ca 2 cm bitar
Lät dem jäsa i lite mer än 30 min
Gräddade i ca 13 min på 225 grader
Penslade med sockerlag och strödde på pärlsocker 


Helgens bröllopstårta!

(null)

Ljus botten
Jordgubbskompott 
Vitchokladsmörkräm 
Fondant
(null)

Sidenband
Rosor i modellingpaste 
(null)

Grattis till brudparet och tack för äran 💕
 Lite Cupcakes 

(null)

Choklad och vanilj i muffinsen 

Bananfluff ovanpå 

(null)


Mina svärföräldrar har ett päronträd som jag får ta del av 😊

Så det blev lite päronmarmelad 

(null)

 Med citron och ingefära 



Mina svärföräldrar har gett mig en massa päron så testade ett nytt recept 

(null)

2 päron
0,5 citron, skal o saft 
75g smör 
2 ägg
1,5 dl socker 
2,5 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 

Toscatäcket:
75 g smör
1 dl socker 
2 msk mjölk 
2 msk mjöl 
75g mandel 


Skär päronen i bitar
Häll citronsaft o det rivna skalet över päronen

Smält smöret och låt det svalna 
Vispa samman ägg och socker
Rör ihop med övriga ingredienser 
Tillsätt päron/citron sist

Jag smörjde en form och "bröade" med kokos
Grädda i 25 min

Toscan: 
Blanda samman alla ingredienserna (utom mandelm) i en kastrull
Koka upp och rör ner mandeln

Ta ut kakan och häll på toscan och grädda i ca 20 min till, tills toscan fått en fin färg 

Denna är med tonfisk och räkor 

(null)

Samt coleslaw 

En tårta med barcelonas märke 

(null)

Ljus botten 
Chokladmousse 
Hallonkompott 
Smörkräm
Fondant 

En tårtbeställning ifrån i helgen 

(null)

Chokladbotten 
Chokladmousse 
Apelsincurd 
Smörkräm 
Fondant 

Tårtan är laktosfri 
 En av förra veckans beställningar

(null)

Leverpastej och gurkröra 
Coleslaw 
En av helgens tårtbeställningar 

(null)

Ljus botten 
Chokladmousse 
Jordgubbskompott 
Smörkräm 
Fondant

Så hade yngsta tjejen fotbollsavslutning så jag ordnade lite fika 

(null)

(null)


En tårtbeställning där önskemålet var blommor i höstfärger 

(null)

Browniebotten 
Hallonmousse 
Chokladmousse 
Grädde 
Marsipan 


Lite Cupcakes 

(null)

De är toppade med skumbanan fluff

80g skumbananer
3 dl grädde

Smält godiset i grädden, den får inte koka
Låt kallna, gärna över natten!
Sen är det bara att vispa upp
fluff, skumbanan, skumbananfluff,