Kommer en lite emkfika som jag gjorde där innan jul då vi fick bitar med pepparkakor över från pepparkakshusbygget på jobbet..

Recept:
200 g digestivekex
200 200 g pepperkakaor
2 2 msk kakao av god kvalitet
125 125 g smör
2.5 2.5 dl kesella
400 400 g philadelphiaost
1 1 dl strösocker
3 3 st ekologiska ägg
200 200 g mörk choklad
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter i 175 grader och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
Rör ner ett ägg i taget.
Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i micron
Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.
Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
Sen har jag garnerat med lingongrädde.
