Hej!
Nu är en helg avslutad på Slottet.. Har jobbat en hel del denna vecka men imorgon är det ledigt =)
Anledningen till att vi jobbat helg på Slottet är att det pågår en filminspelning, nämligen den andra Hamilton filmen, och för er som inte vet vem som är huvudrollsinnehavare : Mikael Persbrant!!
Har varit kul att få vara "med" om en filminspelning. Annorlunda!
Men tillbaka till vad denna blogg egentligen ska handla om ;)
Så här på hösten brukar jag alltid göra egen glögg inför julen och så även detta år. Detta år av äpplen.

Så h'är gör jag:
Fyller en kastrull med äpplen (jag brukar bara dela äpplena i mindre bitar med skal och allt) och häller på lite vatten.
Sen kokar jag äpplena mjuka och låter dem stå ca 1 dygn.
Sen silar jag av dem.
I saften har jag sen apelsiner, citroner, nejlikor, kanel, lite stjärnanis ( ev lite vitt vin) och kokar upp.
Sen låter jag det stå 1 dygn, ta bort citronerna och apelsinerna och låt stå 1 dygn till med kryddorna.
Sila av kryddorna och koka upp igen.
Tillsätt sen lite socker (efter smak).
Sen är det bara att tappa upp och njuta av i höstmörkret! Eller varför inte ge bort till vänner och bekanta?
Denna glögg är ju alkoholfri i grunden så vill man spetsa den lite gör man det enkelt med lite vodka (tex vaniljvodka) eller vitt vin.

Är ju alltid kul att kunna säga att man gjort det själv..
I år har vi även gjort detta på Slottet så till julbordet i år kommer vi serveras Slottets egna glögg =)

Och det här blir mitt bidrag till Månadens sötsak på
Söta Sakers blogg!